Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2018,
1.18

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Natisni članek

Real Madrid PSG Neymar

Torek, 27. 2. 2018, 1.18

6 let, 1 mesec

Poškodba brazilskega zvezdnika

Šok za PSG: po četrtfinale lige prvakov brez Neymarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,41

1

Neymar | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zdaj je tudi uradno jasno, da bo moral glavni zvezdnik PSG in najdražji nogometaš vseh časov Neymar zaradi poškodbe izpustiti povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti madridskemu Realu. Brazilec si je zlomil kost v stopalu na nedeljskem prvenstvenem derbiju proti Marseillu (3:0).

Neymar se je poškodoval ob koncu nedeljskega derbija prve francoske lige, ko je nerodno stopil in si poškodoval gleženj. Brazilski zvezdnik, ki je v PSG iz Barcelone lani poleti prestopil za rekordnih 222 milijonov evrov, je na zelenici štadiona v Parizu obležal s solzami v očeh in zdelo se je, kot da je poškodba hujše narave.

Ni jih bilo malo, ki so se bali, da si je zlomil gleženj, kar bi pod vprašaj postavilo tudi njegov nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer bo Brazilijo poskušal popeljati do šestega naslova svetovnih prvakov.

Tako hudo ni bilo, iz PSG so v ponedeljek pozno zvečer sporočili, da si je zvil gleženj, a si ob tem zlomil tudi kost v stopalu. Koliko časa bo odsoten, niso napisali, a je zdaj seveda kristalno jasno, da do naslednjega torka, ko PSG čaka povratna tekma osmine finala lige prvakov proti Realu – v Madridu so izgubili z 1:3 – zagotovo ne bo pripravljen na igro. Po nekaterih informacijah naj bi počival vsaj mesec dni.,

Takole se je poškodoval Neymar:

Priložnost za Di Mario ali Draxlerja?

Parižani se bodo tako morali znajti brez svojega najboljšega posameznika, ki je v tej sezoni na 29 tekmah dosegel kar 29 golov in ob tem prispeval še kar 17 podaj. V ligi prvakov je na sedmih tekmah dosegel štiri gole in štiri podaje.

Ob najboljšem strelcu francoske lige Edinsonu Cavaniju in mladem Kylianu Mbappeju se bodo morali tako pri PSG znajti ob Argentincu Angelu Di Marii ali Nemcu Julianu Draxlerju. Eden izmed njiju naj bi bil tisti, ki naj bi v začetni enajsterici Unaija Emeryja nadomestil 26-letnega brazilskega superzvezdnika.

Ne spreglejte