Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 8. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Domžale NK Celje NK Rudar NK Gorica NK Triglav NK Zavrč NK Krka

Sreda, 1. 8. 2012, 12.11

8 let

Video: Olimpija remizirala na Bonifiki, Maribor že vodilni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zavrč je v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije prišel do zgodovinske zmage. Maribor je odpravil Rudar in je vodilni. Domžale in Triglav remizirala ob štirih golih. Olimpija remizirala na Bonifiki.

Domžale so, ker so prejšnji teden igrale prijateljsko tekmo s slovitim angleškim Leedsom, nastopile šele prvič v prvenstvu v tej sezoni in remizirale. Triglav je prišel do prve točke v sezoni, gledalci pa so videli norih 15 minut v prvem polčasu, ko sta ekipi v vsega četrt ure zabili štiri gole. Prej in potem so strelci mirovali.

Krka je prišla do prve točke v prvi ligi, ki ji jo je pred domačimi navijači z golom tik pred koncem tekme zagotovil Amer Krcić. Goričani so se morali po zmagi v prvem krogu v Novem mestu zadovoljiti s točko.

Maribor je gostoval v Velenju pri Rudarju, ki je v prvem krogu presenetil Olimpijo in zmagal v Stožicah. Tokrat presenečenja ni bilo. Prvaki so zlahka prišli do treh točk in zmagali s 3:0. Učinkoviti so bili napadalci gostov. Gole so si razdelili vsi trije napadalci - Marcos Tavares, ki je zadel na samem začetku tekme, Nusmir Fajić in rezervist Jean-Philippe Mendy. Maribor je s polnim izkupičkom na vrhu lestvice.

Zavrč, ki je novinec v prvi ligi in sploh prvič nastopa v elitnem slovenskem nogometnem razredu, je v zadnji sobotni tekmi drugega kroga gostil Celjane in ob polčasu zaostajal. Potem je izenačil Doris Kelenc, deset minut pred koncem tekme pa je Mario Brlečić z golom poskrbel za prve tri prvoligaške točke v zgodovini kluba.

Nedelja je v znamenju derbija med Luko Koper in Olimpijo, ki igra na krilih evropske zmage proti Žilini. Olimpija je odločneje začela tekmo, prvo priložnost pa je imel Kamerunec Gabriel Junior Eteme Mbatama, ki iz bližine ni uspem premagati Neneziča. V drugo pa prišlek iz Sochauxa ni zapravil priložnosti. Eteme je prodrl po levi strani, preigral branilca in s strelom ob bližnji vratnici dosegel prvenec na debiju v prvenstvu. Olimpija bi lahko še povečala prednost, vendar je Andraž Šporar neoviran žogo poslal čez gol. Za izenačenje je po strelu s peto poskrbel Mitja Lotrič, ki je izkoristil nepazljivost Olimpijine obrambe.

Ne spreglejte