Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
21.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

2

Natisni članek

nogomet kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca angleška nogometna reprezentanca Jordan Henderson Gareth Southgate Wayne Rooney

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 21.08

6 let, 6 mesecev

Angleži so trenirali v Stožicah

V Ljubljani se je govorilo samo o Waynu Rooneyju

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,20

2

Wayne Rooney | Foto Reuters

Foto: Reuters

Wayne Rooney. Angleži, ki so pred torkovo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Ljubljani že preizkusili zelenico štadiona Stožice, so dan pred obračunom s Slovenijo govorili le o najboljšem strelcu v zgodovini reprezentance. Selektor Gareth Southgate se je namreč odločil, da bo zvezdnik Manchester Uniteda tekmo začel na klopi.

Slovenija – Anglija, Stožice, torek, 11. oktober, 20.45

"To je povsem nogometna odločitev," je novico, da bo s 53 goli v 117 nastopih najboljši strelec v zgodovini Anglije in njen kapetan tekmo v Ljubljani začel na klopi, najprej komentiral Gareth Southgate.

"Ogledal sem si, kako igra Slovenija in vem, s kakšno sredino se ji želim postaviti po robu. Odločil sem se, ga začnem z njim na klopi. To ne pomeni, da sem se za tak korak odločil zaradi njegovega nastopa na sobotni tekmi. Veliko je imel žogo v svojih nogah, igral je taktično sijajno. Ni bila lahka odločitev, saj ga zelo spoštujem kot kapetana ekipe," je povedal selektor Anglije, ki je v soboto v Londonu debitiral z zmago nad Malto z 2:0.

Obvestil ga je že dva dneva pred tekmo

Gareth Southgate v Stožicah | Foto: Vid Ponikvar Gareth Southgate v Stožicah Foto: Vid Ponikvar Svojo odločitev je Southgate nogometašu z najbolj zvenečim imenom v vrstah Anglije sporočil dva dneva pred tekmo.

"Pomembno se mi je zdelo, da mu čim prej povem. Včeraj sva se dolgo pogovarjala. Mojo odločitev je sprejel zelo profesionalno. Ne samo to, zaželel si je celo, da o tem spregovori za javnost. Nisem bil najbolj prepričan, ali je to najpametneje, a zdaj ima lepo priložnost, da pove o tem, s kakšnim ponosom igra za Anglijo. Še vedno je kapetan naše ekipe," je pojasnil 46-letni trener in besedo predal glavnemu akterju ponedeljkove novinarske konference v Stožicah, v kateri je bilo v slovenski reprezentanci govora bolj malo oziroma praktično nič.

Razume in spoštuje selektorjevo odločitev

Zvezdniku Anglije zagotovo ni lahko. | Foto: Reuters Zvezdniku Anglije zagotovo ni lahko. Foto: Reuters "Seveda si želim, da bi igral, a spoštujem in razumem selektorjevo odločitev. Moje soigralce bom podpiral stoodstotno in poskušal pomagati, da pridemo do treh točk. Na klopi bom pripravljen za vstop v igro. Želim si le, da zmagamo. Zelo sem ponosen, da lahko predstavljam Anglijo. Na klopi ali na igrišču," je povedal Wayne Rooney

"To je nogomet. Selektor ima na voljo 23 nogometašev. Med njimi mora izbrati tistih enajst, na katere bo računal. Že 13 let neprekinjeno igram za Anglijo. Vedno sem dajal vse od sebe v dresu reprezentance, a pridejo tudi trenutki, ko nisi v ospredju in s tem se moram sprijazniti," je v mirnem tonu nadaljeval 30-letni nogometaš.

Kapetan bo tudi ob igrišču

"Moja vloga kapetana se ob igrišču ne bo spremenila.  Stoodstotno bom podpiral svoje soigralce. Če bom dobil priložnost, sem pripravljen pomagati tudi na igrišču. Uživam ob igranju za mojo državo. Tako je bilo in tako bo vedno ostalo. Če je moja vloga na klopi, bom sedel na klopi," je dodal zvezdnik, ki se je v zadnjem času, ki zanj ni najbolj rožnato – mesto v začetni enajsterici je izgubil tudi v Manchester Unitedu – znašel na udaru kritikov.

Angleški kapetan bo v Ljubljani nogometaš Liverpoola Jordan Henderson. | Foto: Reuters Angleški kapetan bo v Ljubljani nogometaš Liverpoola Jordan Henderson. Foto: Reuters

Na sobotni tekmi na kultnem Wembleyju so ga navijači celo izžvižgali. Seveda se temu vprašanju ni mogel izogniti. "Če sem iskren, žvižgov niti nisem slišal. Sicer pa je tudi to del nogometa, a glede na to, da žvižgov nisem niti slišal, na to temo težko povem kaj pametnega," je mirno odgovoril nogometaš, ki je zdaj na nogometni tržnici vreden toliko kot najdražji slovenski nogometaš Jan Oblak, njegova cena je 35 milijonov evrov, pred leti pa je bil vreden kar 65 milijonov.

Kdo ga bo nadomestil in kdo bo kapetan?

V začetni enajsterici ga bo nadomestil 22-letni nogometaš londonskega Tottenhama Eric Dier, medtem ko ga bo v vlogi kapetana zamenjal kapetan Liverpoola Jordan Henderson.


Angleži v Stožicah #foto:

Wayne Rooney in Gareth Southgate na novinarski konferenci v Ljubljani. | Foto: Vid Ponikvar Wayne Rooney in Gareth Southgate na novinarski konferenci v Ljubljani. Foto: Vid Ponikvar Druženje s sedmo silo je bilo pričakovano dobro obiskano. | Foto: Vid Ponikvar Druženje s sedmo silo je bilo pričakovano dobro obiskano. Foto: Vid Ponikvar Najboljše angleške nogometaše povsod po svetu spremljajo številni novinarji, fotografi in kamermani. | Foto: Reuters Najboljše angleške nogometaše povsod po svetu spremljajo številni novinarji, fotografi in kamermani. Foto: Reuters Vrata Anglije bo v Ljubljani branil Joe Hart (v sredini). | Foto: Reuters Vrata Anglije bo v Ljubljani branil Joe Hart (v sredini). Foto: Reuters V Ljubljani sta tudi mlada zvezdnika Manchester Uniteda Marcus Rushford in Jesse Lingard. | Foto: Morgan Kristan / Sportida V Ljubljani sta tudi mlada zvezdnika Manchester Uniteda Marcus Rushford in Jesse Lingard. Foto: Morgan Kristan / Sportida Southgate je na klopi Anglije začasno nasledil Sama Allardyca, ki ga je odnesla afera s svetovanjem o tem, kako izigrati pravila angleške nogometne zveze pri prestopih nogometašev. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Southgate je na klopi Anglije začasno nasledil Sama Allardyca, ki ga je odnesla afera s svetovanjem o tem, kako izigrati pravila angleške nogometne zveze pri prestopih nogometašev. Foto: Morgan Kristan / Sportida Wayne Rooney, kapetan in najboljši strelec v zgodovini Anglije, bo v Ljubljani upal na priložnost za igro v drugem polčasu. Tekmo proti Sloveniji bo začel na klopi. | Foto: Vid Ponikvar Wayne Rooney, kapetan in najboljši strelec v zgodovini Anglije, bo v Ljubljani upal na priložnost za igro v drugem polčasu. Tekmo proti Sloveniji bo začel na klopi. Foto: Vid Ponikvar Rooney je zadel na zadnjih dveh tekmah med Anglijo in Slovenijo. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Rooney je zadel na zadnjih dveh tekmah med Anglijo in Slovenijo. Foto: Morgan Kristan / Sportida Angleški nogometaši so proti Sloveniji do zdaj odigrali štiri tekme. Vse štiri so dobili. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Angleški nogometaši so proti Sloveniji do zdaj odigrali štiri tekme. Vse štiri so dobili. Foto: Morgan Kristan / Sportida Angleški nogometni zvezdniki so bili na treningu dobro razpoloženi. Kako bo v torek pozno zvečer? | Foto: Reuters Angleški nogometni zvezdniki so bili na treningu dobro razpoloženi. Kako bo v torek pozno zvečer? Foto: Reuters


O tej temi preberite še:

Ne spreglejte