Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 8. 2019,
17.34

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Napoli Hirving Lozano

Sreda, 21. 8. 2019, 17.34

4 leta, 8 mesecev

Hirving Lozano za 40 milijonov evrov v Napoli

V Italijo še en zvezdnik. V Neapelj prihaja Mehičan, ki je lani povzročil potres.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Hirving Lozano | Hirving Lozano po dveh letih, 79 tekmah in 40 golih zapušča PSV Eindhoven. Seli se v Napoli. | Foto Getty Images

Hirving Lozano po dveh letih, 79 tekmah in 40 golih zapušča PSV Eindhoven. Seli se v Napoli.

Foto: Getty Images

Franck Ribery je pristal pri Fiorentini, Romelu Lukaku pri Interju, pred vrati katerega je tudi Alexis Sanchez, zdaj se Italiji in tamkajšnji najboljši nogometni ligi obeta še en nakup zvenečega imena. Tik pred podpisom pogodbe z Napolijem je Hirving Lozano, ki je v majici mehiške reprezentance nase močno opozoril na lanskem svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Iz Italije prihajajo vesti o prestopu, o katerem se govori že nekaj časa. Hirvinga Lozana, zvezdnika PSV Eindhovna, od prestopa v Napoli menda ločijo le še zdravniški pregledi.

Napoli bo za tega krilnega napadalca, ki je prejšnji mesec praznoval 24 let, odštel 40 milijonov evrov, s tem pa poskrbel tudi za najdražji prestop v zgodovini kluba. Mehičan bo za en milijon evrov "prehitel" Gonzala Higuaina, za katerega so Neapeljčani Real Madridu pred šestimi leti odšteli 39 milijonov evrov.

Kdo je Hirving Lozano:

Hirving Lozano
Sportal Nov čudež iz Eindhovna: fant, ki je včeraj v Mehiki sprožil potres

Lozano bo z Napolijem, ki se je poleti dolgo časa potegoval za Jamesa Rodrigueza iz Real Madrida, a potem od posla za kolumbijskega zvezdnika odstopil, podpisal petletno pogodbo, ki mu bo na leto prinesla 4,5 milijonov evrov letne plače, pišejo dobro obveščeni italijanski viri.

V njej bo zapisana tudi odkupna klavzula v vrednosti okrog 130 milijonov evrov, petina odškodnine na račun njegovega prestopa pa bo pristala tudi v blagajni mehiške Pachuce, iz katerega je pred dvema letoma za osem milijonov evrov prestopil v PSV Eindhoven.

Zadel za zmago proti svetovnim prvakom in povzročil potres

Za nekdanji klub Tima Matavža, s katerim je lani postal tudi nizozemski prvak, je Lozano v dveh letih odigral 79 tekem, zabil 40 golov in prispeval še 23 asistenc.

Veliko veselje ob golu na lanskoletnem prvenstvu, s katerim je "zrušil" svetovne prvake Nemce. | Foto: Reuters Veliko veselje ob golu na lanskoletnem prvenstvu, s katerim je "zrušil" svetovne prvake Nemce. Foto: Reuters

Lozano je nase svetovno javnost prvič močno opozoril na lanskem svetovnem prvenstvu, na katerem je v prvi tekmi skupinskega dela tekmovanja zabil gol za zmago z 1:0 proti takratnim svetovnim prvakom Nemcem. Takrat so iz Mehike prišle neverjetne vesti o tem, da so tamkajšnji seizmologi ob velikem veselju mehiških navijačev v Ciudadu de Mexicu celo zaznali rahel, "umetno" sprožen potres.

Lozano je do zdaj za Mehiko, s katero je lani potem izpadel v osmini finala svetovnega prvenstva, odigral 35 tekem in zabil devet golov.

Niko Kovač Franck Ribery
Sportal Fiorentina ujela legendo svetovnega kova
Ousmane Dembele
Sportal Francoz razjezil Barcelono, ki je čez noč ostala brez napadalcev
Islam Slimani Alžirija
Sportal Afriški prvak zapustil Leicester in okrepil Monaco
Alexis Sanchez
Sportal Pred vrati Handanovića zvezdnik z vrtoglavo plačo. Obeta se zelo zanimiv posel.
Ne spreglejte