Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
21. 8. 2019,
13.15

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Luis Suarez poletni prestopni rok Barcelona Ousmane Dembele

Sreda, 21. 8. 2019, 13.15

4 leta, 8 mesecev

Ousmane Dembele

Francoz razjezil Barcelono, ki je čez noč ostala brez napadalcev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11
Ousmane Dembele | Ousmane Dembele ne bo mogel pomagati soigralcem vsaj pet tednov. | Foto Reuters

Ousmane Dembele ne bo mogel pomagati soigralcem vsaj pet tednov.

Foto: Reuters

Španski prvak Barcelona v novo sezono ni vstopil po pričakovanjih. Katalonci so v uvodnem krogu španskega prvenstva izgubili na gostovanju pri Atleticu (0:1), poraz pa plačali zelo drago, saj sta se poškodovala napadalca Luis Suarez in Ousmane Dembele. Za dodaten zaplet je poskrbel 22-letni Francoz, saj ni spoštoval dogovorov, zdaj pa ga čaka pet tednov prisilnega počitka.

Neymar PSG
Sportal Bitka za Neymarja se zapleta, Brazilca želi tudi Juventus!

Barcelona se je lahko še nedolgo nazaj pohvalila z enim najmočnejših napadov na svetu, nato pa so se po poškodbi Lionela Messija začele težave. Argentinec si je poškodoval mišico, zaradi katere je izpustil zadnji del priprav, ni ga bilo tudi na uvodnem nastopu v novi sezoni, v katerem je Barcelona izgubila v Bilbau (0:1).

V soboto "pozabil" na zdravstveni pregled

Francoz je na gostovanju v Baskiji staknil poškodbo stegenske mišice. | Foto: Reuters Francoz je na gostovanju v Baskiji staknil poškodbo stegenske mišice. Foto: Reuters Poraz v Baskiji je terjal nove žrtve. Prvič se je v napadu španskih prvakov predstavil poletni novinec Antoine Griezmann, ki pa že v 2. krogu ne bo mogel sodelovati z dvema soigralcema. Tako Luis Suarez kot Ousmane Dembele sta se po tekmi v Baskiji znašla na seznamu poškodovanih. S tem je postal prišlek Griezmann čez noč glavno orožje napada Barcelone, ki se pripravlja na nov izziv, ko bo v nedeljo na Camp Nouu gostoval Betis. Na tej tekmi v napadu Barcelone zagotovo ne bo Suareza in Dembeleja, ki je s svojim početjem v zadnjih dneh močno razjezil klubsko vodstvo.

Kaj si je privoščil 22-letni Francoz, ki ga je Barcelona pred dvema letoma kupila od Borussie Dortmund za vrtoglavih 125 milijonov evrov? Dembele je odigral tekmo v Baskiji, po njej pa klubskemu zdravniku Xaviju Yanguasu zatrdil, da ne čuti večjih zdravstvenih težav. Ta mu je odvrnil, naj v soboto, če se bodo pojavile bolečine, opravi podroben zdravstveni pregled.

Francoz je leta 2017 stal Barcelono 125 milijonov evrov, a ni nikoli zasijal v takšni luči, kot so jo pričakovali navijači. | Foto: Reuters Francoz je leta 2017 stal Barcelono 125 milijonov evrov, a ni nikoli zasijal v takšni luči, kot so jo pričakovali navijači. Foto: Reuters

Tega pa Dembele ni opravil, saj se je po tekmi z bratom odpravil na letališče v Bilbau, nato pa za dva dni odpotoval k sorodnikom. Španske medije so preplavile novice, da je odšel na obisk k sorodnikom v Senegal, a je njegov agent Moussa Sissoko za športni dnevnik Mundo Deportivo pojasnil, da je odpotoval v Rennes, kjer živi njegova mati.

Barcelona čez noč ostala brez napadalcev

Philippe Coutinho bo v tej sezoni branil barve Bayerna. | Foto: Reuters Philippe Coutinho bo v tej sezoni branil barve Bayerna. Foto: Reuters Kakorkoli že, v Barcelono se je vrnil šele v ponedeljek in se nato pridružil treningu. Ko je bil na sporedu lažji del treninga, ni čutil težav, ko pa je napočil čas za napornejše naloge, je začutil bolečino v levi stegenski mišici. Nemudoma je prekinil trenažni proces, podroben pregled pa je razkril, da ima raztrganino, dolgo štiri centimetre, zaradi katere bo moral počivati vsaj pet tednov.

To je bil nov udarec za trenerja Ernesta Valverdeja, ki je tako v konici napada ostal le z novincem Griezmannom, trojica Messi – Suarez – Dembele pa se je znašla na seznamu poškodovanih. Ker je Barcelona nedavno posodila Philippa Coutinha Bayernu, poškodba Dembeleja ni mogla priti v bolj neugodnem času.

Neymar je na voljo, a ...

Ousmane Dembele po zagotovilu njegovega agenta ostaja "1000-odstotno" pri Barceloni. | Foto: Reuters Ousmane Dembele po zagotovilu njegovega agenta ostaja "1000-odstotno" pri Barceloni. Foto: Reuters Francoz je v času, odkar je prišel v Barcelono, staknil že peto poškodbo. S stegensko mišico je imel težave tudi v zaključku prejšnje sezone. V dveh sezonah je za Barcelono dosegel 20 zadetkov, a imel tudi težave z obnašanjem in spoštovanjem klubske discipline. Poletni prestopni rok, ki se bo v Španiji končal 2. septembra, dopušča možnost, da bi se na Camp Nou vrnil Neymar.

Po poročanju Mundo Deportivo je PSG Barceloni ponudil dve možnosti odkupa. Po prvi bi morali Katalonci odšteti rekordnih 250 milijonov evrov, po drugi pa plačati 100 milijonov evrov, hkrati pa bi se v Pariz preselila še portugalski branilec Carlos Semedo in Dembele.

''Ousmane ne namerava zapustiti Barcelone. Čeprav je prejel ponudbe nekaterih velikih evropskih klubov, želi ostati del Barcelone. Žal se je poškodoval, a sem prepričan, da mu to ne bo preprečilo dobre sezone,'' je agent samosvojega francoskega asa prepričan, da bo v tej sezoni ostal pri Barceloni. ''Ostal bo 1000-odstotno,'' je zatrdil in s tem dal vedeti, da so zgodbe o tem, kako bo Dembele zapustil Camp Nou, brez resnejše osnove. 

Philippe Coutinho
Sportal Coutinho nasmejan v dresu Bayerna, ki bi moral odšteti 120 milijonov evrov
Luis Suarez
Sportal Suarez za nekaj tednov na prisilni počitek
Jan Oblak
Sportal Težje od pričakovanj, a prva zmaga je tukaj
Lionel Messi
Sportal Messi in Ibrahimović med nominiranci za nagrado puskas
Ne spreglejte