Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 8. 2019,
0.00

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

2

Natisni članek

Antoine Griezmann Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Atletico Madrid Barcelona Lionel Messi Lionel Messi La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 19. 8. 2019, 0.00

4 leta, 8 mesecev

Špansko prvenstvo, 1. krog

Težje od pričakovanj, a prva zmaga je tukaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

2

Jan Oblak | Jan Oblak in druščina so prvenstvo pričakovano začeli z zmago pred domačimi gledalci. | Foto Getty Images

Jan Oblak in druščina so prvenstvo pričakovano začeli z zmago pred domačimi gledalci.

Foto: Getty Images

Ta konec tedna so se odprla tudi vrata španskega prvenstva. Atletico Jana Oblaka je sezono odprl z minimalno zmago nad Getafejem (1:0). Slovenski vratar ni imel veliko dela in brez obrambe ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Atleticova največja tekmeca v boju za naslov sta svoje delo opravila različno. Real je dokaj zlahka premagal Celto, medtem ko je Barcelona brez Lionela Messija klonila v Bilbau.

Coutinho Barcelona
Sportal Konec je: Bayern ujel zvezdnika, o katerem je sanjalo "pol Evrope"

Real Madrid, ki je sezono začel z zmago nad Celto, je poleti pozdravil prihod Edena Hazarda, trener Zinedine Zidane, ki ne more biti zadovoljen s predstavami v pripravljalnem obdobju (3:7 proti Atleticu in huda poškodba Marca Asensia), do tega konca tedna pa je bil zelo skrivnosten glede prihodnosti Garetha Bala in Jamesa Rodrigueza. Beli baletniki so se v novi sezoni najprej predstavili v Galiciji, kjer so v soboto zmagali pri Celti iz Viga. Na igrišče je stopil tudi Bale, ki je igral do 75. minute, po tekmi pa je Zidane za španske medije potrdil, da bo Valižan tudi v prihodnje član Reala. 

"Zagotovo ostaja. Vse, kar se dogaja moramo vzeti za pozitivno. Osredotočiti se moramo le na našo sezono in nič drugega. Poškodba Hazarda za nas zagotovo ni dobra, a ni spremenila našega načrta z Baleom. Gareth, James, vsi, ki so tu, bodo dres Reala zagotovo branili tako, kot se zagre," je po prvi tekmi sezone dejal francoski strateg.

Gareth Bale ostaja član belega baleta. | Foto: Reuters Gareth Bale ostaja član belega baleta. Foto: Reuters

Bojan Krkić
Sportal Skrivnostna zgodba o agoniji dečka, ki bi moral biti najboljši na svetu

Barceloni spodrsnilo 

Barcelona, ki brani naslov, je sezono odprla s porazom pri Athleticu v Bilbau. Na sever Španije se je odpravila brez Lionela Messija, strelca 36 zadetkov v prejšnji sezoni, ki zaradi poškodbe desne mečne mišice še ni začel trenirati. Argentinec je bil prvič po desetih letih primoran preskočiti uvodni dvoboj sezone v la ligi.

Za blaugrano pa je debitiral Francoz Antoine Griezmann, a Katalonci so izgubili, navijače Bilbaua je z imenitnom golom v 89. minuti razveselil 38-letni veteran Aritz Aduriz. Da je bila slaba volja Barcelone še večja, je poskrbela poškodba mišice Luisa Suareza. Urugvajec bo podrobne zdravniške preglede opravil v soboto.

Direktor Barcelone Guillermo Amor je potrdil, da se vodstvo katalonske ekipe strinja s tem, da Brazilec Coutinho kot posojen nogometaš igra za Bayern, "moramo le še doreči zadnje podrobnosti dogovora," je dejal Amor. Coutinho ni bil uvrščen v ekipo za tekmo z Bilbaom in Amor je ob tem potrdil, da se je njegova ekipa praktično že dogovorila z Bavarci.

Kdo bo najboljši v španskem prvenstvu v sezoni 2019/20?

  • Atletico Madrid
    40,08 %
    487 glasov
  • Barcelona
    40,49 %
    492 glasov
  • Real Madrid
    17,20 %
    209 glasov
  • Kdo drug
    2,22 %
    27 glasov
Oddanih 1215 glasov

Špansko prvenstvo, 1. krog:

Lestvica:

Ne spreglejte