Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
17.15

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Aleksander Čeferin UEFA konferenčna liga

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 17.15

2 leti, 10 mesecev

Uefa predstavila pokal za konferenčno ligo

Čeferin predstavil pokal, o katerem bosta sanjala tudi Maribor in Olimpija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

NK Olimpija : NK Maribor, prva liga | V novoustanovljenem evropskem pokalu bosta nastopala tudi Maribor in Olimpija. | Foto Grega Valančič/Sportida

V novoustanovljenem evropskem pokalu bosta nastopala tudi Maribor in Olimpija.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Evropska nogometna zveza (Uefa) na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom je predstavila pokal, ki ga bo prejel zmagovalec novoustanovljene konferenčne lige. Ta bo zaživela s sezono 2021/22, najboljši pa bo na koncu dvignil 57,5 centimetra visok in enajst kilogramov težak pokal z 32 navpičnimi šestkotnimi "hrbtenicami". Vsaka predstavlja enega od klubov v skupinskem delu tekmovanja.

Aleksander Čeferin
Sportal Novost Uefe, ki bo še zelo odmevala v Sloveniji. Čeferin je optimist.

Skupno bo v novo tekmovanje vključenih 184 klubov, 32 jih bo igralo v skupinskem delu. V tekmovanju bo vsaj po en klub iz vsake od 55 nacionalnih zvez članic Uefe.

Slovenske barve bodo v uvodnem krogu kvalifikacij zastopali trije klubi. Dva predstavnika sta že znana, to sta podprvak Prve lige Telekom Slovenije Maribor in pa tretjeuvrščena Olimpija, zadnja evropska vozovnica pa bo pripadla ali četrtouvrščenimi Domžalami ali pa Celju, če bo ta v torek v finalu pokala Slovenije premagal zeleno-bele iz Ljubljane. Novopečeni slovenski prvak Mura bo evropsko pot v novi sezoni začel v kvalifikacijah za ligo prvakov, če pa bo tam neuspešen, ga čaka popravni izpit prav v konferenčni ligi.

V skupinskem delu konferenčne lige bo osem skupin s po štirimi ekipami, tako kot v ligi prvakov in evropski ligi, nato pa bo sledil izločilni del z osmino finala, četrtfinalom, polfinalom in finalom. Ta bo 25. maja 2022 v Tirani.

"Naša tekmovanja želimo narediti bolj vključevalna, da bi s tem dali klubom in navijačem možnost sanjati in tekmovati za evropske naslove," je dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

"Zato smo ustanovili to konferenčno ligo. Imamo 55 članic, ki sestavljajo Uefo, in zato je pomembno, da damo klubom iz čim več zvez priložnost, da podaljšajo evropsko udejstvovanje, kolikor se le da," je dodal Čeferin.

V konferenčni ligi bo nastopil tudi angleški velikan Tottenham. | Foto: Reuters V konferenčni ligi bo nastopil tudi angleški velikan Tottenham. Foto: Reuters

Med najbolj znanimi klubi, ki bodo nastopili v krstni sezoni konferenčne lige, bodo tudi Tottenham (Ang), Roma (Ita), Rennes (Fra), Union Berlin (Nem), v primeru poraza v sredinem finalu lige Europa, pa se jim bo pridružil tudi Villarreal (Špa).

Atletico Madrid prvak
Sportal Neverjetno, kaj je uspelo Šporarju na Portugalskem!
Ne spreglejte