Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 6. 2024,
8.30

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
Robert Pevnik Mladen Dabanović Prva liga Telemach 1. SNL Druga liga NK Aluminij

Natisni članek

Petek, 21. 6. 2024, 8.30

1 mesec

NK Aluminij

Tudi Dabanovič zapušča Kidričevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
Mladen Dabanović | Mladen Dabanović | Foto NK Aluminij

Mladen Dabanović

Foto: NK Aluminij

Nekdanji reprezentančni vratar Mladen Dabanovič, član zlate slovenske generacije, ne bo več opravljal nalog vodje nogometne šole v slovenskem nogometnem klubu iz Kidričevega Aluminiju. Kot so sporočili iz kluba, so se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe. Novega drugoligaša je prejšnji mesec zapustil tudi trener Robert Pevnik.

Robert Pevnik, NK Aluminij
Sportal Kidričani v drugo ligo z novim trenerjem

Kot so zapisali pri Aluminiju, je 52-letni Mladen Dabanovič v Kidričevem pustil neizmerno velik pečat tako v članskem kot mladinskem nogometu. Nekdanji slovenski nogometni reprezentant je v letih, ki jih je preživel v Kidričevem, opravljal več funkcij. V nogometnem klubu Aluminij je nazadnje poleg vodenja nogometne šole vodil še selekcijo kadetov. Še pred tem je bil glavni trener vratarjev v članski ekipi, prav tako pa je bil tudi pomočnik trenerja članske ekipe.

V svojem zadnjem intervjuju za rdeče-bele je Dabanovič poudaril, da Kidričevo zapušča z lepimi spomini, ob vsem pa je najbolj vesel, da je kar nekaj nogometašem uspelo tudi v članskem nogometu, tako v prvi ligi kot v tujini. "Zares dolgo obdobje je za mano v Kidričevem, prav tako se vsaj zame končuje tudi zelo lepo obdobje. Najbolj vesel sem, da je kar nekaj članom nogometne šole Aluminija uspel preboj v članski nogomet, da so nastopili tako v prvi ligi, nekateri tudi v tujini. Delo, ki sem ga opravljal, je zares zahtevno, vedno sem želel biti korekten, tako do vseh mladih nogometašev kot do staršev, a verjamem, da sem naredil tudi kakšno napako, vendar nikoli namerno. Vedno sem skušal delovati v dobro otrok in kluba. Zahvaljujem se vsem trenerjem, s katerimi sem deloval, vsem staršem, sodelavcem in predvsem vsem nogometašem, ki so kadarkoli stopili skozi vrata kidričevskega kluba."

Aluminij je preteklo sezono v prvi ligi sklenil na zadnjem, desetem mestu in bo v prihodnji sezoni igral med drugoligaši.

Robert Koren Mura
Sportal Robert Koren ne bo več športni direktor Mure
Mura Rogaška
Sportal Na Fazaneriji z novim strateškim partnerjem iz ZDA
Jura Arsić
Sportal Jura Arsić je novi trener Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo
Ne spreglejte