Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2024,
11.00

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

Tonči Žlogar Agron Šalja Robert Kuzmič NŠ Mura 1. SNL Prva liga Telemach

Sreda, 19. 6. 2024, 11.00

1 mesec, 3 tedne

Novi strateški partner

Na Fazaneriji z novim strateškim partnerjem iz ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Mura Rogaška | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Slovenski nogometni prvoligaš iz Murske Sobote NŠ Mura bo v novo tekmovalno sezono vstopil z novim strateškim partnerjem. Za prihod na stadion Fazanerija se je odločil ameriški poslovnež George Juncaj, ki je lani v slovenskem nogometu že sodeloval z Novo Gorico. Pri Muri niso razkrili finančnih podrobnosti sodelovanja.

Kot so pri klubu potrdili, je predsednik črno-belih Robert Kuzmič sklenil sodelovanje s poslovnežem iz Združenih držav Amerike. Predsednik kluba bo še naprej Kuzmič, novi generalni direktor pa bo postal Agron Šalja, ki bo hkrati pokrival tudi športni del. Trener je Tonči Žlogar. Mura je sezono v prvi ligi končala na sedmem mestu. Ameriški poslovnež, ki ima tudi črnogorsko državljanstvo, ima v ZDA v lasti klub Michigan Stars, ki nastopa v eni od tamkajšnjih nižjih lig.

"Veseli nas, da je strateški partner kot ključno prepoznal Murino zgodbo, da se Mura vrne k svojim koreninam, kar dosegamo z zagotavljanjem pogojev za uveljavitev doma vzgojenih nogometašev. Okrepitev prepoznavnosti in ugleda kluba je eden izmed glavnih ciljev ter osnova za doseganje drugih ciljev. Med njimi je posebej pomemben nadaljnji razvoj infrastrukture, ki bo Muri omogočala še boljše pogoje za trening, kar se bo odrazilo tudi v rezultatih," je v izjavi za javnost zapisal novi-stari predsednik kluba.

"Glavni srednjeročni tekmovalni cilj Mure je zgraditi kakovostno člansko ekipo, ki se bo sposobna v roku dveh let uvrščati v evropske kvalifikacije in se v prihodnjih štirih letih vsaj enkrat uvrstiti v skupinski del katerega izmed evropskih tekmovanj," je razkril Kuzmič.

NK Celje prvaki pokal
Sportal Celjani pot proti ligi prvakov začenjajo v Estoniji
Jura Arsić
Sportal Jura Arsić je novi trener Nogometnega kluba Aluminij Kidričevo
Gašper Jovan
Sportal Gašper Jovan iz Aluminija k Bravu
Ne spreglejte