Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 6. 2024,
15.00

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Flora Talin Prva liga Telemach 1. SNL liga prvakov liga prvakov NK Celje

Torek, 18. 6. 2024, 15.00

2 meseca

Žreb parov evropskih kvalifikacij

Celjani pot proti ligi prvakov začenjajo v Estoniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
NK Celje prvaki pokal | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Medtem ko so vse oči nogometnega sveta uprte v evropsko prvenstvo v Nemčiji, so na sedežu Uefe v Nyonu izžrebali pare prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Prva ovira državnih prvakov NK Celje na poti do najmočnejšega klubskega tekmovanja v Evropi je prvak Estonije, FC Flora Tallinn.

NK Celje prvaki pokal
Sportal Celjani v novo sezono z dresom, ki kaže visoke ambicije kluba

Nogometaši Celja so na žrebu prvega predkroga lige prvakov za nasprotnika dobili Floro iz Talina. Gre za 15-kratne estonske prvake, ki so državni naslov osvojili tako lani kot predlani. V zadnji sezoni so imeli samo dve točki pred klubom FCI Levadia. Oba kluba močno odstopata od svoje estonske konkurence.

NK Celje drugič v svoji zgodovini evropsko pot začenja v kvalifikacijah za ligo prvakov. Pred štirimi leti, ko so prvič osvojili slovenski naslov, so izgubili v drugem krogu proti norveškemu Moldeju. Za preboj v ligo prvakov, ki bo v novi sezoni štela 36 klubov, je treba premagati štiri nasprotnike. V drugem predkrogu so njihovi nasprotniki že lahko češki ali norveški prvak. 

Prva tekma bo devetega ali 10. julija, povratna v Celju pa teden pozneje.

Maribor v kvalifikacije za ligo Evropa

Maribor bo evropsko poletje začel v kvalifikacijah za ligo Evropa. Prvi nasprotnik je Botev iz Plovdiva, ki je bil sedma ekipa zadnjega bolgarskega prvenstva. Prva tekma bo 11. julija v Plovdivu, povratna pa v Ljudskem vrtu teden pozneje.

Bravo pa bo evropski krst doživel v prvem krogu konferenčne lige proti valižanskemu Connah's Quayju. Četrti predstavnik Slovenije, ljubljanska Olimpija, bo evropske nastope začel v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Ta žreb sledi pozneje.

Lovro Štubljar
Sportal Štubljar prvi novinec v Celju
Ne spreglejte