Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2024,
14.00

Osveženo pred

4 dni, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Žan Karničnik Denis Popović Damir Krznar 1. SNL Prva liga Telemach NK Celje

Četrtek, 13. 6. 2024, 14.00

4 dni, 22 ur

NK Celje začel priprave na novo sezono

Celjani v novo sezono z dresom, ki kaže visoke ambicije kluba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
NK Celje prvaki pokal | Nogometaši Celja so začeli priprave na novo sezono. | Foto www.alesfevzer.com

Nogometaši Celja so začeli priprave na novo sezono.

Foto: www.alesfevzer.com

Nogometaši Celja so začeli priprave na novo sezono, v kateri želijo ubraniti naslov državnih prvakov iz lanske. Ogrodje ekipe je v primerjavi z lansko sezono bolj ali manj enako, manjkajo le trije igralci, a končna podoba moštva še ni dokončno znana. Pokali so tudi nov dres za domače tekme s sloganom "Winning is a habit" (prevod: zmagovanje je navada), ki simbolizira neusahljivo željo po nizanju uspehov in nakazuje nadaljnjo ambiciozno začrtano pot kluba.

Pokali so tudi nov domači dres. | Foto: Domen Jančič Pokali so tudi nov domači dres. Foto: Domen Jančič Priprave na Skalni kleti je začelo 26 nogometašev, med katerimi ni bilo Rusa Jegorja Pruceva, ki se je vrnil v Crveno Zvezdo in nigerijskega napadalca Sundaya Adetunjija, ki ga je prav tako posodil Čukarički. Manjkal je tudi branilec Žan Karničnik, ki ga s slovensko reprezentanco čaka nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Na novinarski konferenci je celjski strateg Damir Krznar poudaril, da njegovo moštvo potrebuje še tri ali štiri igralce, da bi bilo konkurenčno tako v domačem prvenstvu kot tudi v Evropi. "Okrepitve morajo biti kakovostnejše od večine igralcev, ki jih trenutno imamo v kadru. Takšne igralce je seveda težko najti, a trenutno smo v pogovorih s 15 igralci, med katerimi bomo v doglednem času izbrali tiste, ki si jih želimo," pravi Hrvat na klopi Celja. Ta ob tem konkretnih imen okrepitev ni želel razkriti.

Stremijo k ubranitvi naslova

Damir Krznar | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Damir Krznar Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Glede ciljev za prihodnjo sezono je Krznar dejal, da mora aktualni prvak vselej stremeti k temu, da ubrani naslov, vendar se ob tem zaveda težavnosti naloge. "V zadnjih štirih ali petih sezonah to ni uspelo nikomur, a se do konca želimo boriti za prvo mesto. Tudi v Evropi si želimo, da bi se nam uspelo prebiti v skupinski del kakšnega izmed tekmovanj, pri čemer bo zelo pomembna že prva tekma," je dejal Krznar.

Kvalifikacije za ligo prvakov: Seveda bi se radi izognili boljšim ekipam

nov domači dres NK Celje | Foto: Domen Jančič Foto: Domen Jančič Žreb prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bo 18. junija. Celjani bi se med možnimi tekmeci zagotovo najraje izognili slovaškemu in bolgarskemu prvaku Slovanu iz Bratislave in Ludogorcu. "Seveda bi se radi izognili boljšim ekipam, a nimamo vpliva na to, koga nam bo namenil žreb. Ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik, moramo prikazati dobro igro, za katero se nadejamo, da nam bo prinesla napredovanje," je dejal kapetan moštva Denis Popović, ki se po bolezni vrača v ekipo.

Med možnimi tekmeci je tudi prvak Bosne in Hercegovine Borac iz Banjaluke, s katerim nameravajo Celjani 19. junija odigrati prijateljsko tekmo. "Sam bi si tekmo želel odigrati, a če bosanski klub ne bo zato, bomo njegovo odločitev spoštovali. Vsekakor pa bi rad poudaril, da so kvalifikacijske in pripravljalne tekme nekaj povsem drugega, saj na zadnjih pridejo do izraza predvsem individualne kakovosti posameznikov, medtem ko v taktičnem smislu ne razkrivajo veliko," je celotno zadevo komentiral celjski strateg.

Preostali možni tekmeci slovenskih prvakov so še finski HJK iz Helsinkov, estonska Flora iz Talina, romunska Steaua iz Bukarešte, Klaksvik iz Ferskih otokov, irski Shamrock Rovers, gibraltarski Lincoln Red Imps, valižanski The New Saints, armenski Pjunik, latvijski RFS, moldavski Petrocub Hincesti in kosovski Ballkani.

Prve tekme bodo na sporedu 9. in 10. julija, povratne pa 16. in 17. julija.

Victor Sanchez del Amo
Sportal Uradno: Victor Sanchez del Amo je novi trener Olimpije
Ne spreglejte