Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 2. 2018,
16.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij Neymar Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo

Ponedeljek, 5. 2. 2018, 16.00

6 let, 2 meseca

Izbor z družabnih omrežij

Grozljiva poškodba prijatelja Jana Oblaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,42

Ponedeljek je in čas za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj se je na nogometnih zelenicah in ob njih po vsem svetu zgodilo prejšnji teden?

Zakaj je podpisal za Borussio Dortmund?

Belgijski napadalec Michy Batshuayi je zadnji dan prestopnega roka zamenjal igralno okolje. Iz vrst Chelseaja se je preselil k Borussii Dortmund, kjer bo vsaj do konca te sezone igral kot posojen nogometaš.

Batshuayi je že na debiju v rumeno-črnem dresu dvakrat zadel v polno in pomagal Borussii do nove zmage. Po tekmi so ga spraševali, zakaj se je sploh odločil za odhod v Nemčijo in odgovoril v svojem, šaljivem slogu.

''Rumeno in črna sta moji najljubši barvi. Teh barv sta tudi moja najljubša risana junaka Batman in tudi Spuži kvadratnik. Lahko rečemo, da je tudi to pretehtalo, da sem se preselil v Dortmund,'' je v šali dejal Belgijcev, ki bo, kot kaže, dostojno nadomestil vrzel, ki je nastala po selitvi prvega napadalca nemške ekipe, Pierra-Emerickeja Aubameyanga, v Arsenal.

Zadetek leta?

Vsak teden vidimo izjemen zadetek. Številka minulega je zagotovo zadetek člana River Plate Ignacia Scocca, ki je v solo prodoru uničil vso obrambo ekipe Olimpo.

Argentinec je preigral štiri igralce, na koncu pa še vratarja in se podpisal pod izjemen zadetek, o katerem se bo še govorilo.

Je bil branilec Barcelone rasistično ozmerjan?

Po katalonskem derbiji med Espanyolom in Barcelono, ki se  je končal brez zmagovalca (1:1), se je govorilo, da je bil branilec Barcelone, Francoz Samuel Umtiti žrtev rasistične žaljivke domačega igralca.

Označeni Sergio Garcia se je hitro odzval. ''V vročem je bilo marsikaj povedanega, a nikoli nič rasističnega. Kot veste, je moja žena Rominja, moj bratranec je temnopolt. Tudi odraščal sem v soseski s tisoč in eno raso. Kar smo si povedali, je ostalo na igrišču, a še enkrat nič ni bilo rasističnega,'' je na Instagramu zapisal Garcia.

Poseben obisk za nogometaše Arsenala

Arsenal je minuli konec tedna visoko s 5:1 premagal Everton, mogoče tudi zato, ker je na Emirates zanj stiskala pesti tudi svetovno znana popzvezdnica iz Barbadosa Rihanna

Navijačico Barcelone oblile solze

Lucia, goreča navijačica Barcelone, si bo prvi obisk kultnega Camp Noua zapomnila za vse življenje. Že ob gledanju svojih ljubljencev na ogrevanju so jo oblile solze, ko pa je do nje pristopil še njen najljubši igralec Sergio Busquets in ji podaril dres, so pri simpatični mladenki iz Cordobe čustva še bolj ponorela. Sledila je še fotografija za spomin, nato pa seveda nove solze sreče.

Ranjen ego in ignoranca

Real je po dveh zaporednih zmagah spet remiziral (2:2). Beli balet je tokrat klecnil pri Levanteju, bolj kot remi pa je španske medije polnila predčasna menjava prvega Cristiana Ronalda, ki ga je trener Reala Zinedine Zidane na klop poklical v 82. minuti. Portugalec ni mogel verjeti svojim očem in se ob odhodu z igrišča ni rokoval s francoskim strokovnjakom. 

Zidane je po tekmi dejal, da je bila poteza taktična, saj je hotel okrepiti sredino, a neuspešno, saj je Levante prišel do izenačenja v 89. minuti in poglobil krizo Reala.

''Ronaldo je le jezen, ker nam ne gre. Tudi ostali smo, a je težko. Časa ni več veliko, liga prvakov se bliža in do takrat moramo biti pravi,'' domnevnega zapleta med Francozom in Portugalcem ni hotel komentirati kapetan Reala Sergio Ramos.

Ko ostaneš brez besed

Na tekmi pokala Libertadores, južnoameriške različice lige prvakov, smo bili na tekmi med brazilskim Chapecoensejem in urugvajskim Nacionalom priča sramotnemu ''navijanju'' urugvajskih navijačev. Ti so oponašali letalo in tragedijo, v kateri leta 2016 umrlo 71 ljudi, med njimi skoraj vsa zgoraj omenjena brazilska ekipa. Preživeli so le trije, Alan Ruschel, Jakson Follmann in Neto.

Nad početjem svojim privržencev so bili zgroženi tudi pri Nacionalu, ki so vse skupaj ostro obsodili. ''Na žalost na športne dogodke hodijo svoje frustracije praznit tudi nekateri bolniki.  Zelo smo se trudili, da se kaj takega ne bi zgodilo, in se bomo še naprej. Opravičujemo se vam za ta incident, upamo, da boste opravičilo sprejeli,'' so zapisali pri urugvajski ekipi, ki so na prvi tekmi premagali Brazilce in imajo pred povratno tekmo zadetek prednosti (1:0)

Stoch zadel s svoje polovice

Mogoče ste na hitro pomislili, da gre za poljskega skakalca Milana Stocha, a ne, gre za Čeha Miroslava Stocha, ki je na prijateljski tekmi med Slavio in Šahtarjem iz Donjecka zabil izjemen zadetek. Domačini so izvedli prosti udarec in ko je žoga prišla do Stocha, je ta poskusil srečo s svoje polovice in zadel v polno. Res izjemen zadetek, ki ti ne uspe vsak dan.

Prijatelj Jana Oblaka izgubil tri zobe

Na zanimivem obračunu španskega prvenstva med Atleticom in Valencio, ki so ga v svojem značilnem slogu z 1:0 dobili colschonerosi, se je zgodila huda nesreča, v kateri je steber obrambe domačih Diego Godin izgubil tri zobe.

Pri trku z vratarjem netopirjem Netom je prvega izpljunil že na igrišču, preostala dva pa so mu odstranili z operativnim posegom. Vse skupaj je videti zelo grdo, a Godin je možakar z veliko začetnico, zato smo prepričani, da bo kmalu spet na igrišču.

Neymar si je nabral še več sovražnikov

Po polfinalni tekmi francoskega ligaškega pokala med PSG in Rennesom, ki so ga s 3:2 dobili Parižani in se znova uvrstili v veliki finale, je bila glavna tekma pogovorov brazilski zvezdnik Neymar. Ta se je med tekmo dobesedno norčeval iz nasprotnika, ki pa je izgubljal živce. 

Po zgornjem triku Brazilca, ko je žogo sprejel kar s hrbtom, ga je grdo podrl Benjamin Bourigeaud, nekdanji član Barcelone pa je igralcem Rennesa vrnil na hudomušen način. Razigrani superzvezdnik, ki s svojo tehniko spada med najboljše na svetu, je poskrbel za potezo, ki jo ponavadi vidimo le na treningih. Po prekršku v napadu je tekmecu ponudil roko, potem pa jo hitro umaknil in poskrbel za val kritik po svetu, nakopal pa si je številne nove sovražnike.

''Nogomet je res dolgočasen, saj ne smemo početi ničesar. Vse je sporno, pa čeprav gre le za šalo. To ves čas počnem s soigralci, zakaj ne bi smel tega narediti nasprotniku. Gre za nedolžno šalo, ki nikomur ne škoduje,'' je kritikom po tekmi odgovoril 26-letni Brazilec in potožil, da so ga igralci Rennesa provocirali in tepli vso tekmo, na koncu pa je videti on tisti, ki dela zdraho.

Kaj je storil spornega? 

Ne spreglejte