Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
31. 5. 2024,
15.30

Osveženo pred

2 tedna, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Brdo pri Kranju Euro 2024 Euro 2024 Matjaž Kek Nataša Pirc Musar Benjamin Šeško Benjamin Šeško slovenska nogometna reprezentanca

Petek, 31. 5. 2024, 15.30

2 tedna, 5 dni

Sprejem nogometašev pri predsednici države Nataši Pirc Musar

Kek: Čast, da smo 'sprovocirali' tale sprejem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
nogometaši sprejem pri predsednici | Benjamin Šeško je ob 21. rojstnem dnevu dobil darilo predsednice države Nataše Pirc Musar. | Foto Bor Slana

Benjamin Šeško je ob 21. rojstnem dnevu dobil darilo predsednice države Nataše Pirc Musar.

Foto: Bor Slana

Matjaž Kek in njegovi nogometaši imajo na začetku priprav na Euro 2024 tudi nekaj nenogometnih obveznosti. Na sredinem treningu jih je pozdravil predsednik vlade Robert Golob, v petek pa jih je v protokolarnem objektu na Brdu pri Kranju gostila predsednica države Nataša Pirc Musar. Predsednici je NZS podarila podpisan dres slovenske reprezentance, sama pa je ob 21. rojstnem dnevu obdarila Benjamina Šeška.

zbor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek
Sportal Kek odkrito o Iličiću in izboru 26: Upam, da me bo od viška bolela glava #video

Selektor Matjaž Kek s predsednico države. | Foto: Bor Slana Selektor Matjaž Kek s predsednico države. Foto: Bor Slana "Z največjim veseljem, ponosom in spoštovanjem sem danes tu na Brdu pri Kranju sprejela fante, nogometno reprezentanco Slovenije, da jo pospremimo na Euro 2024," je v nagovoru dejala predsednica države Nataša Pirc Musar. O visokih pričakovanjih slovenske reprezentance, ki si po tiho želi izločilnih bojev, ne gre dvomiti. "Zagotovo se bomo veselili, ko bodo uspehi, in bomo žalostni, ko jih ne bo, ampak naši fantje bodo potrebovali pomoč ravno takrat, ko ne bo vse tako, kot bi si želeli. Zato res upam, da bomo s fanti stali vsak trenutek na tem prvenstvu."

"Iskreno si seveda želim čim bolj hitre noge in dobrih tekem, prepričana sem, da nam bodo dali veliko užitka." Predsednica Slovenije si bo eno tekmo ogledala na prizorišču v Nemčiji, ostale pa bo spremljala doma pred televizorjem.

V videu poglejte nekaj utrinkov s sprejema pri predsednici države (vir: STA):

nogometaši sprejem pri predsednici | Foto: Bor Slana/STA Foto: Bor Slana/STA Po uradnem delu sprejema je navzoče nagovoril selektor moške nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki se je najprej v imenu igralcev, strokovnega štaba in vseh na nogometni zvezi zahvalil predsednici republike in njenemu kabinetu. "V veliko čast in zadovoljstvo nam je, da smo s svojim rezultatom 'sprovocirali' tale sprejem," je bil hudomušne volje slovenski selektor. "Res ogromno energije bo potrebno za to evropsko prvenstvo, jaz se pa izredno veselim, ko bomo s fanti videli predsednico v dresu na Bayern Areni, upam da takrat predsednica."

Jan Oblak ob sproščenem pogovoru z Natašo Pirc Musar. | Foto: Bor Slana Jan Oblak ob sproščenem pogovoru z Natašo Pirc Musar. Foto: Bor Slana

Od srede se nogometaši pripravljajo na Brdu pri Kranju. | Foto: www.alesfevzer.com Od srede se nogometaši pripravljajo na Brdu pri Kranju. Foto: www.alesfevzer.com Slovenska nogometna reprezentanca se je v sredo zbrala na Brdu pri Kranju na pripravah na evropsko prvenstvo v Nemčiji, ki bo od 14. junija do 14. julija. Slovenija bo EP začela 16. junija v Stuttgartu proti Danski, nadaljevala 20. junija v Münchnu proti Srbiji, skupinski del pa končala 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrtek opravila nova dva treninga pred pripravljalnima tekmama z Armenijo in Bolgarijo, ki bosta četrtega in osmega junija v Stožicah. Reprezentanti se v prvem delu priprav na evropsko prvenstvo posvečajo predvsem fizični pripravljenosti, ki bo po mnenju selektorja eden pomembnejših vidikov za uspešno nastopanje v Nemčiji.

zbor slovenske nogometne reprezentance Petar Stojanović Benjamin Verbič
Sportal Naval sedme sile. "To nosi zadovoljstvo, ampak tudi odgovornost." #video
Benjamin Šeško Luka Dončić
Sportal Prestopna bomba z Otoka, slovenski dragulj Šeško že prikimal Arsenalu?
Ne spreglejte