Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2022,
23.05

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Real Madrid FC Barcelona Robert Lewandowski Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid La Liga špansko prvenstvo

Ponedeljek, 24. 10. 2022, 23.05

1 leto, 5 mesecev

Špansko prvenstvo, 11. krog

Oblak se je vrnil z zmago, po Realu zmagala še Barca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Luka Modrić | Luka Modrić je dosegel prvi zadetek za bele baletnike. | Foto Reuters

Luka Modrić je dosegel prvi zadetek za bele baletnike.

Foto: Reuters

Vodilni španski prvoligaš Real Madrid je v 11. krogu la lige premagal Sevillo s 3:1 in poglobil krizo kluba iz Andaluzije, ki nastopa v ligi prvakov, v domači ligi pa zaseda šele 14. mesto. Jan Oblak se je vrnil med vratnici Atletica in Madridčani so Betis premagali z 2:1. Barcelona je v nedeljo zvečer s 4:0 premagala Athletico iz Bilbaa.

Karim Benze,a Real Madrid
Sportal Atletico brez Oblaka zapravil zmago, Lewandowski že pri 11 golih

V soboto je Mallorca na Mestalli po preobratu premagala Valencio, zvečer pa je Real Madrid premagal Sevillo s 3:1 in nadaljeval niz neporaženosti v sezoni, v kateri brani tako španski kot tudi evropski naslov. Prva dva zadetka so Madridčani dosegli po napakah Andaluzijcev, pri obeh pa se je kot podajalec izkazal Vinicius Junior. V 5. minuti je zadel 37-letni Hrvat Luka Modrić, v 79. pa, potem ko so gostje v 54. izenačili preko Erika Lamele, Lucas Vazquez. Končni izid tekme je v 81. minuti postavil Federico Valverde.

Barcelona je dvoboj z Athleticom iz Bilbaa praktično odločila v desetih minutah prvega polčasa. Med 12. in 22. so v polno zadeli Ousmane Dembele, Sergi Roberto in Robert Lewandowski, v nadaljevanju pa je blaugrana le nadzirala dogajanje in ubranila visoko prednost, zmago je potrdil še Ferran Torres z golom v 73. minuti.

Atletico Madrid Jan Oblak | Foto: Reuters Foto: Reuters Nedeljski nastop slovenskega vratarja med vratnicama Atletica Madrida Jana Oblaka je bil vprašljiv. Prejšnji konec tedna si je v trčenju z nasprotnikom poškodoval ramo in utrpel pretres možganov. Sredi tedna tako na tekmi 10. kroga ni igral. Na petkovi sponzorski prireditvi Atletica je Škofjeločan sicer že sodeloval, a ponovil, da se ne spomni, kaj se je dogajalo na usodni tekmi. "Ničesar s te tekme se ne spomnim. A zdaj je že bolje. Korak za korakom. Kmalu se vrnem." In vrnil se je že proti Betisu.

Strelski junak Atletica je bil Antoine Griezmann, ki je v drugem polčasu zadel dvakrat. Najprej po kotu v 54. minuti, potem še po podaji Matheusa Cunhe v 71. Oblak pa se je prvič izkazal že v končnici prvega dela, ko je ubranil nevaren poskus Andresa Guardada. Na začetku drugega dela ga je sicer premagal Borja Iglesias, a so sodniki po posredovanju VAR-a gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili. Klonil je le po prostem strelu Nabila Fekirja v 84., a je nato gostiteljem zmanjkalo časa za morebitno izenačenje, kar je pomenilo tudi prvi poraz na domačem stadionu v tej sezoni.

Na drugem mestu prvenstva je Barcelona, za Realom zaostaja tri točke. V nedeljo je s 4:0 odpravila Atletic iz Bilbaa, svoj 12. gol v sezoni je zabil Robert Lewandowski, ki je bil tudi podajalec pri prvem zadetku na tekmi. Tega pa je dosegel Ousmane Dembele, pa temu dodal še tri asistence in je bil mož tekme na Camp Nouu.

Špansko prvenstvo, 11. krog:

Sobota, 22. oktober:
Rayo Vallecano : Cadiz 5:1 (2:0)
Valladolid : Real Sociedad 1:0 (1:0)
Valencia : Mallorca 1:2 (0:0)
Real Madrid : Sevilla 3:1 (1:0)

Nedelja, 23. oktober:
Espanyol : Elche 2:2 (1:1)
Betis : Atletico Madrid 1:2 (0:0)
Jan Oblak (Atletico) je branil od prve minute.
Girona : Osasuna 1:1 (1:1)
Villarreal : Almeria 2:1 (0:1)
Barcelona : Athletic Bilbao 4:0 (3:0)

Ponedeljek, 24. oktober:
Celta Vigo :  Getafe 1:1 (0:1)

Lestvica strelcev:

12 - Lewandowski (Barcelona),
7 - Iglesias (Betis), Joselu (Espanyol), 
6 - Aspas (Celta Vigo), Valverde (Real Madrid), 
5 - Benzema (Real Madrid), Leon (Valladolid), Mendez (Real Sociedad), Morata (Atletico Madrid), Muriqi (Mallorca), Vinicius Jr. (Real Madrid), Griezmann (Atletico Madrid), 

Ne spreglejte