Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2020,
13.38

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Thiago Silva Edinson Cavani PSG

Nedelja, 14. 6. 2020, 13.38

3 leta, 10 mesecev

slovo veteranov

Tuchel ostaja, Cavani in Silva odhajata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Thiago Silva PSG | Thiago Silva se poslavlja od PSG-ja. | Foto Reuters

Thiago Silva se poslavlja od PSG-ja.

Foto: Reuters

Nemški nogometni strokovnjak Thomas Tuchel bo ostal trener francoskega prvaka Paris Saint-Germaina, ne glede na to, kako bodo Parižani končali sezono lige prvakov, je športni direktor kluba Brazilec Leonardo potrdil v intervjuju za francoski časnik Le Journal du Dimanche, objavljenem v nedeljo.

Denar
Sportal Nogometni zvezdniki, ki bodo poleti ostali brez pogodbe

Šestinštiridesetletni Thomas Tuchel je pred prihodom v Pariz od 2015 do 2017 načeloval Borussii iz Dortmunda, PSG pa se je pridružil 2018.

"Ima veljavno pogodbo še eno leto, tako da ostaja na klopi tudi naslednjo sezono. Smo zadovoljni s tem, kar počne, rezultati so dobri," je povedal Leonardo.

Trener Thomas Tuchel ostaja pri moštvu PSG. | Foto: Getty Images Trener Thomas Tuchel ostaja pri moštvu PSG. Foto: Getty Images

Paris Saint-Germain Football Club prevladuje v francoskem nogometu že od sezone 2011/12, z izjemo sezone 2016/17, ko je prvo mesto prvenstvene lestvice zasedel kolektiv iz kneževine, Monaco. V tej zgodbi rdeče-modrim, les rouge et bleu, manjka le šampionski naslov v evropski ligi prvakov.

Tisto, o čemer se je že govorilo, je športni direktor francoskega nogometnega prvaka PSG Leonardo tudi dokončno potrdil, da sta najboljši strelec v zgodovini kluba Edinson Cavani in kapetan Thiago Silva na izhodnih vratih, saj so se v klubu odločili, da z njima ne bodo obnovili pogodbe.

Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

PSG na oba sicer računa v odločilnih avgustovskih bojih v ligi prvakov, ki bodo kot mini turnir potekali po vsej verjetnosti v Lizboni.

Poleti pogodba poteče še Thomasu Meunierju, Layvinu Kurzawaju in Ericu Maximu Choupo-Motingu, ki naj bi prav tako zapustili klub.

Že v začetku tedna se je glasno govorilo o tem, da bo Brazilec Silva, ki bo letos dopolnil 36 let, zapustil Park princev, kamor je prispel leta 2012 iz Milana.

Kapetanu PSG bo pogodba potekla konec junija, tako kot urugvajskemu napadalcu Cavaniju. Triintridesetletnik, ki je z 200 goli najboljši strelec Parižanov, je v francosko prestolnico prišel iz Napolija leta 2013 za 64 milijonov evrov.

Preberite še:

Mauro Icardi, Cristiano Ronaldo
Sportal Icardi in Wanda sta si oddahnila, Argentinec ni več Interjev!
Edouard Philippe
Sportal Konec sezone tudi v Franciji. Kaj bo z Luko Elsnerjem?
Ne spreglejte