Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 5. 2020,
15.14

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Mauro Icardi Wanda Nara PSG Inter

Nedelja, 31. 5. 2020, 15.14

3 leta, 10 mesecev

Icardi podpisal štiriletno pogodbo s PSG

Icardi in Wanda sta si oddahnila, Argentinec ni več Interjev!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
Mauro Icardi, Cristiano Ronaldo | Mauro Icardi se je pri Interju meril tudi s Cristianom Ronaldom (Juventus), v dresu PSG pa so njegovi tekmeci drugačni. | Foto Reuters

Mauro Icardi se je pri Interju meril tudi s Cristianom Ronaldom (Juventus), v dresu PSG pa so njegovi tekmeci drugačni.

Foto: Reuters

Argentinski nogometni zvezdnik Mauro Icardi je po dogovoru med italijanskim Interjem in francoskim Paris St. Germainom podpisal štiriletno pogodbo z aktualnimi prvaki Ligue 1. Icardi je v tej sezoni za PSG igral kot posojen nogometaš, v Parizu pa bo po novem ostal do konca sezone 2023/24.

Sportal Wanda se je končno predala, a ima dober razlog

Novico je na uradni spletni strani objavil pariški velikan, ki se je z Interjem iz Milana pogodil o višini odškodnine za 27-letnega napadalca. Ta naj bi, po navedbah italijanskih in francoskih medijev, znašala natanko 50 milijonov evrov, milanski Inter pa bi lahko v obliki dodatkov in bonusov zaslužil še dodatnih osem milijonov evrov. Če bi se Icardi v prihodnosti iz PSG odločil za vrnitev v katerega izmed italijanskih klubov, bi moral PSG plačati Interju še dodatnih 15 milijonov evrov.

Mauro Icardi je letos za Parižane dosegel 20 golov na 31 tekmah. V napadu pa bo v prihodnji sezoni dokončno zamenjal Urugvajca Edinsona Cavanija, ki bo poleti, po navedbah številnih medijev, zapustil vrste devetkratnih francoskih prvakov. Icardi bo prejemal letno plačo v vrednosti deset milijonov evrov (neto).

Mauro Icardi je v Parizu sprva igral kot posojen igralec Interja, zdaj je stoodstotni nogometaš PSG. | Foto: Reuters Mauro Icardi je v Parizu sprva igral kot posojen igralec Interja, zdaj je stoodstotni nogometaš PSG. Foto: Reuters

Nekdanji kapetan črno-modrih iz prestolnice mode je več let igral skupaj z nekdanjim slovenskim reprezentantom Samirjem Handanovićem, na 219 tekmah pa je dosegel 124 golov. Dvakrat (2014/15 in 2017/18) je bil najboljši strelec italijanskega prvenstva.

Icardi, katerega zastopa življenjska sopotnica Wanda Nara, je za argentinsko reprezentanco zbral osem nastopov in dosegel en zadetek, poroča STA.

Ne spreglejte