Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2019,
21.08

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

3

Natisni članek

Samir Handanović Robert Berić Rene Krhin Tim Matavž Haris Vučkić Josip Iličić Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak Luka Elsner slovenski nogometaši na delu v tujini Damjan Bohar Matej Pučko Jasmin Kurtić

Ponedeljek, 23. 12. 2019, 21.08

4 leta, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Agonija Slovenca, ki služi milijone v Turčiji, se nadaljuje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,92

3

Nejc Skubic | Nejcu Skubicu in soigralcem pri turškem Konyasporu v zadnjem času ni najlažje. | Foto Reuters

Nejcu Skubicu in soigralcem pri turškem Konyasporu v zadnjem času ni najlažje.

Foto: Reuters

Po nedelji, ki jo je z novo fantastično predstavo v Italiji zaznamoval Josip Iličić, je bil v ponedeljek od slovenskih nogometašev v tujini na delu le nekdanji reprezentant Nejc Skubic, ki je doživel nov poraz v Turčiji, kjer s svojim klubom na novo zmago čaka že več kot dva meseca.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga PSG : Amiens 4:1 (sobota)

Mladi slovenski trener je v zadnjem nastopu v tem koledarskem letu ostal praznih rok na Parku princev. Doživel je najvišji poraz na gostovanju, odkar vodi Amiens. PSG je zmagal s 4:1, junak dvoboja pa je bil dvakratni strelec Kylian Mbappe, na katerega je pred srečanjem opozarjal Elsner. Nekdanji strateg Domžal, Olimpije, Pafosa in Uniona ni bil povsem zadovoljen s predstavo izbrancev. ''Nismo pokazali vsega, kar znamo, ampak le 90 odstotkov. Zadetke smo prejeli takrat, ko bi se jim lahko izognili. Nismo imeli tudi sreče. Nismo naredili vsega, kar bi lahko,'' je po tekmi povedal v mikrofon BeIN Sports trener Amiensa. V zadnjih šestih ligaških nastopih je osvojil le točko, na lestvici pa padel na 18. mesto, ki ob koncu sezone vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. Ima pa Amiens še tekmo v dobrem, kar bi mu lahko pomagalo pri uresničenju načrtov v spomladanskem delu, ko si želi zagotoviti obstanek med najboljšimi. Elsnerja čaka krajši novoletni premor, saj bodo francoski prvoligaši tekme nadaljevali 11. januarja 2020.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. februarja.

Rijeka je prvi del hrvaškega prvenstva končala na tretjem mestu, v pokalu pa se je prebila v četrtfinale, kjer bo 5. februarja 2020 na domači Rujevici obračunala z Dinamom. V uvodnem nastopu v letu 2020 se bo za točke pomerila z zagrebško Lokomotivo.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Ael Limassol : Apoel Nikozija 2:1 (sobota)

Mariborčan, ki je bil izbran v najboljšo enajsterico zadnjega kroga skupinskega dela evropske lige, je branil vso tekmo. Apoel je doživel drugi poraz v tej sezoni. Za vodilnim Anorthosisom zaostaja devet točk, a je od njega odigral tudi dve tekmi manj. To je bila zadnja letošnja tekma Apoela, ki bo prvenstvo nadaljeval 5. januarja.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Betis Sevilla : Atletico Madrid 1:2 (nedelja)

Branil je vso tekmo in prejel zadetek v zadnji minuti, ko je nogometaš Betisa Marc Bartra pri zaostanku z 0:2 poskrbel za častni zadetek Betisa. Pred tem je imel Škofjeločan tudi nekaj sreče, saj so gostitelji dvakrat zadeli okvir vrat. Atletico je z osmo zmago v tej sezoni na lestvici poskočil na četrto mesto, za vodilno Barcelono pa zaostaja sedem točk.

Atletico je v tej sezoni v španskem prvenstvu prejel zgolj 11 zadetkov, najmanj izmed vseh klubov. Škofjeločan se spogleduje z novim priznanjem zamore, že petim zaporedoma.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Empoli : Salernitana 1:1 (sobota)

Belokranjec je zaradi kazni, saj je v prejšnjem krogu prejel rdeči karton, počival.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 25. januarja 2020.

Ferencvaroš je jesenski prvak. Spomladanski del madžarskega prvenstva bo začel 20. januarja 2020 proti Paksiju.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020.

Ufa ni izgubila že pet srečanj zaporedoma in se je na lestvici povzpela na sedmo mesto.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Wisla Plock : Piast Gliwice 2:1 (sobota) Odigral je vso tekmo. To je bila zadnja tekma Piasta v jesenskem delu, ki ga je končal na šestem mestu.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 23. februarja 2020.

Soči nastopa prvič v elitnem ruskem prvenstvu. Prezimil bo na zadnjem mestu. Na zadnjih osmih tekmah je zaman čakal na zmago.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. februarja 2020. Dinamo je zanesljivo postal jesenski prvak na Hrvaškem. Pred drugouvrščenim Hajdukom ima kar 12 točk prednosti.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Houston je sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020.

CSKA bo v Rusiji prezimil na četrtem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja 11 točk.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg Dynamo Dresden 2:0 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi. Nürnberg je zmagal prvič po devetih tekmah. Nekdanji up Domžal je v tej sezoni odigral le 32 minut.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 25. januarja 2020.

Lugano bo prezimil na sedmem mestu.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta : Milan 5:0 (nedelja)

Zadnji dve tekmi Atalante, ki si je v prejšnjem krogu privoščila spodrsljaj, tekmo pred tem pa se brez njegove pomoči uvrstila v izločilne dele lige prvakov, je zaradi poškodbe izpustil, v nedeljo pa se takoj vrnil v začetno postavo prvoligaša iz Bergama in navdušil. Pri zmagi Atalante s 5:0 nad sedemkratnim evropskim prvakom Milanom je blestel. Najprej je podal za prvi zadetek domače ekipe, v 63. Minuti navdušil s solo prodorom, ki ga je uspešno zaključil za vodstvo Atalante s 3:0, devet minut pozneje pa poskrbel za evrogol in vodstvo s 4:0. Igral je do 80. Minute. Zdaj je že pri osmih prvenstvenih zadetkih v tej sezoni. Kaj vse mu je uspevalo danes, si lahko pogledate spodaj.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nantes : Angers 1:2 (sobota)

Še drugič zapored je sedel na klopi za rezervne igralce, a ni dočakal priložnosti. Nantes ostaja na petem mestu.
Jasmin Kurtić (Spal) Italija, 1. liga

Torino : SPAL 1:2 (sobota)

Po odsluženi kazni se je vrnil v ekipo Spala, ki ji pošteno gori pod nogami. Odigral je 74 minut in zapustil igrišče pri rezultatu 1:1, nato pa je njegov soigralec Andrea Petagna v 82. minuti dosegel zmagoviti zadetek in poskrbel za odmevno zmago Spala. Klub iz Ferrare je zapustil dno razpredelnice in se povzpel na 19. mesto.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : Bologna 2:3 (nedelja) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za dvoboj. Lecce bo v leto 2020 vstopil s 16. mesta.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020.

Hartberg je v jesenskem delu osvojil šesto mesto, nogometaš iz Rogatca pa je prispeval pet zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 22. februarja 2020.

Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki tudi brani naslov, pa zaostaja 14 točk. Vojničan je prispeval šest zadetkov.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Yeni Malatyaspor : Rizespor 0:2 (sobota)

Odigral je 66 minut in igrišče zapustil pri vodstvu gostov z 1:0.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Fenerbahče : Bešiktaš 3:1 (nedelja)

Slovenski vezist zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za veliki derbi turškega prvenstva. Fenerbahče se je po veliki zmagi povzpel na tretje mesto.

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne) Francija, 1. liga

Strasbourg : St. Etienne 2:1 (sobota)

V igro je vstopil v 76. minuti, ko je bil že dosežen končni rezultat. To je bil zadnji nastop zelenih v tem koledarskem letu.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Ael Limassol : Apoel Nikozija 2:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo. V tej sezoni je v ciprskem prvenstvu nastopil le na štirih tekmah, še vedno pa čaka na prvi zadetek.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Vitesse : VVV Venlo 3:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 30. minuti poskrbel za vodstvo Vitesseja z 2:0. To je bil njegov sedmi zadetek v tej sezoni, Vitesse pa bo v novo leto vstopil kot šestouvrščeni klub nizozemskega prvenstva. To je bil že 78. zadetek Primorca v tekmovanju eredivisie. V zadnjem desetletju so se večkrat med strelce vpisali le trije nogometaši (objava spodaj). Klub iz Arnhema bo naslednjo tekmo odigral 18. januarja 2020.

Andraž Šporar (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020.

Slovan je jesenski prvak na Slovaškem. Pred najbližjim zasledovalcem DAC ima kar deset točk prednosti, Ljubljančan pa je z 12 zadetki z naskokom najboljši strelec prvenstva. Od leta 2019 se je poslovil z evropsko tekmo proti Bragi (2:4), na kateri se je ponovno vpisal med strelce, prispeval pa je tudi podajo. V letu 2019 je v 46 nastopih za klub in reprezentanco dosegel kar 36 zadetkov. Zanj se zanima tudi škotski prvak Celtic.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga RKC Waalwijk
: Twente 3:0 (petek)
Odigral je 72 minut in zapustil igrišče pri končnem rezultatu. Slovenski reprezentant je v tej sezoni v nizozemskem prvenstvu dosegel osem zadetkov in si na lestvici strelcev deli deveto mesto.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, 2. liga

Queens Park Rangers 
: Charlton Athletic 2:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Huddersfield Town : Nottingham Forest 2:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Oldham Athletic : Crawley Town 2:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Prezimil bo na osmem mestu.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Prezimil bo na zadnjem mestu.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 21. februarja 2020.

Austria Lustenau bo prezimila na petem mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 21. februarja 2020.

GAK bo prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 21. februarja 2020.

Lafnitz bo prezimil na četrtem mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 21. februarja 2020. Vorwärts bo prezimil na tretjem mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 21. februarja 2020. Austria Celovec bo prezimila na drugem mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 21. februarja 2020. Liefering bo prezimil na desetem mestu.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Mechelen : Oostende 1:0 (petek)

 Ni kandidiral za srečanje.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lokeren : Westerlo 0:4 (nedelja) Odigral je 47 minut. Igrišče je zapustil pri zaostanku z 0:2.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Beerschot-Wilrijk 1:0 (petek) Odigral je 69 minut. Ko je zapustil igrišče, je bil že dosežen končni rezultat.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Roeselare : Union St. Gilloise 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga OH Leuven : Excelsior Virton 0:2 (sobota) Ni kandidiral za srečanje.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020.

Jesenski del je končal na desetem mestu.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020.

Jesenski del je končal na tretjem mestu. Dosegel je šest zadetkov.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 22. februarja 2020. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 22. februarja 2020.

Mladost bo prezimila na devetem mestu.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Pafos - Apollon, sobotna tekma je prestavljena

 

Filip Valenčič (Inter Turku)

Finska, 1. liga

Konec sezone.

Inter je osvojil drugo mesto in si priigral nastop v Evropi, Valenčič pa je s 16 zadetki najboljši strelec finskega prvenstva. V rednem delu je dosegel 14, v ligi za prvaka pa dva zadetka.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nantes : Angers 1:2 (sobota)

Ni kandidiral za srečanje.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Caen : Clermont 0:0 (petek)

Ni kandidiral za srečanje.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Larissa : Panionios 2:0 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : Panionios 2:0 (nedelja) Ni igral, lostal je na klopi.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 31. januarja. Inter bo prezimil na osmem mestu.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Udinese : Cagliari 2:1 (sobota)

Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo. Na igrišča naj bi se vrnil v začetku januarja.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Inter : Genoa 4:0 (sobota)

Branil je vso tekmo in ohranil mrežo nedotaknjeno. V jesenskem delu je na 17 tekmah prejel le 14 zadetkov, najmanj izmed vseh v serie A. Zadetka ni prejel na šestih tekmah, skupno pa je ostal nepremagan v dresu Interja že na stotih dvobojih. Tako je proti Genoi dočakal spoštovanja vreden jubilej (klubska objava spodaj). Odkar se je v sezoni 2012/13 iz Vidma preselil v Milano, ga v serie A ni bilo vratarja, ki bi ostal nepremagan na tako velikem številu tekem. Ljubljančanu, ki je bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega vratarja prvenstva, v tem obdobju ni para. Inter bo v leto 2020 vstopil kot vodilni prvoligaš, z enakim številom točk in boljšo razliko v zadetkih kot branilec naslova Juventus.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Inter : Genoa 4:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Crotone : Livorno 2:1 (sobota) Igral je vso tekmo.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Cittadella : Chievo 1:1 (sobota)

Odigral je 77 minut.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Cittadella : Chievo 1:1 (sobota) Zaradi poškodbe ni kandidiral za tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Benevento : Frosinone 1:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Cittadella : Chievo 1:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Empoli : Salernitana 1:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento : Frosinone 1:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 12. januarja.

 

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 12. januarja.

 

Vanja Drkušić (Rende) Italija, 3. liga (C)

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 12. januarja.

 

Adnan Golubović (Vis Pesaro)

Italija, 3. liga (B)

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 12. januarja.

 

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 12. januarja.

 

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 12. januarja.

 

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je državno prvenstvo v Litvi končal kot peti.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 25. januarja 2020. Kaposvari bo prezimil na zadnjem mestu.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone.

Šerif je s kar 17 točkami naskoka osvojil naslov prvaka. Še petega v nizu in 18. v zgodovini kluba.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Augsburg 3:1 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ponovno ni kandidiral za srečanje. Njegovi soigralci so z 11. zmago v tej sezoni poskrbeli za največji klubski uspeh, jesenski naslov.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Nürnberg Dynamo Dresden 2:0 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Hallescher : Krefelder Uerdingen 1:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Viktoria Köln : Hansa Rostock 1:5 (petek)

Zaradi poškodbe rame ni kandidiral za tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Willem II : Fortuna Sittard 0:0 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Eindhoven : NEC Nijmegen 1:4 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Legia Varšava 2:1 (petek) Odigral je vso tekmo in v 82. minuti dosegel zadetek za 2:1 (video spodaj). To je bil njegov deseti zadetek v tej sezoni. To je tudi rekordno število zadetkov, ki jih je Bohar dosegel v eni prvoligaški sezoni. Toliko jih je dosegel za Zaglebie tudi v prejšnji sezoni, v tej pa bo imel spomladi priložnost, da popravi rekord. Bohar je četrti najboljši strelec poljskega prvenstva. Zaglebie je v zadnji tekmi jesenskega dela prvenstva premagal jesenskega prvaka.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Jagiellonia Bialystok 3:0 (sobota) Odigral je vso tekmo. Gostje so zapravili kar dva kazenska udarca z 11 metrov. Gornik je končal jesenski del na 12. mestu.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Pogon Szczecin : Korona Kielce 0:1 (petek)

Odigral je vso tekmo in v 50. minuti z zadetkom po izjemnem protinapadu in samostojni akciji odločil zmagovalca (video spodaj). Korona je presenetila tretjeuvrščeni Pogon, ki je imel od 45. minute igralca več. To je njegov prvi zadetek v tej sezoni. V prejšnji jih je na Poljskem prispeval pet.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Legia Varšava 2:1 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Legia Varšava 2:1 (petek)

Vrnil se je po poškodbi in odigral vso tekmo. V 82. minuti je prispeval podajo za zmagoviti zadetek Zaglebieja, ki ga je dosegel njegov rojak Bohar (video spodaj)

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Konec jesenskega dela sezone, prvenstvo se nadaljuje 29. februarja.

Chojniczanka Chojnice je prvi del sezone končala na 18., zadnjem mestu poljske drugoligaške konkurence. Slovenski branilec je odigral le štiri od 20 tekem, ki so bile na voljo.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Konec tedna brez tekme.  

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Voluntari : CFR Cluj 0:4 (sobota) V igro je vstopil v 46. minuti. Voluntari z ogromnim zaostankom zaseda zadnje mesto.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Voluntari : CFR Cluj 0:4 (sobota) Odigral je vso tekmo. Voluntari z ogromnim zaostankom zaseda zadnje mesto.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020. Ufa bo prezimila na sedmem mestu.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 23. februarja 2020. Orenburg bo prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020.

Ufa bo prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Slovan je osvojil naslov jesenskega prvaka z visoko prednostjo pred zasledovalci.

Til Mavretić (Zemplin Michalovce)

Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Zemplin bo prezimil na petem mestu.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Sered bo prezimil na desetem mestu.
Željko Filipović (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Vojvodina bo prezimila na visokem drugem mestu.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

Kilmarnock : Motherwell 0:1 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 25. januarja 2020.  

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 25. januarja 2020.

 

Denis Popović (Zürich)

Švica, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 25. januarja 2020.

 

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 24. januarja 2020.  

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Konyaspor : Trabzonspor 0:1 (ponedeljek) Igral je do 81. minute, v tem času pa prejel rumen karton, in ni mogel preprečiti novega poraza Konyaspora, s katerim ima podpisano bogato, milijonsko pogodbo. Konyaspor je v hudi krizi, saj v najboljši turški ligi ni zmagal že več kot dva meseca, natančneje devet tekem in je trenutno šele na 14. mestu. Le mesto in točko nad mesti, ki ob koncu sezone vodijo med drugoligaše.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Keciörengucu 0:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisarspor : Boluspor 0:0 (sobota) Odigral je 69 minut in v 66. minuti prejel rumeni karton.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 20. marca 2020.

Volyn je jesenski drugoligaški podprvak v Ukrajini.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. New England je izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Portland je izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Drugi zadetek Josipa Iličića:

Prvi zadetek Josipa Iličića:

Tim Matavž je četrti najboljši strelec nizozemskega prvenstva v zadnjem desetletju:

Jubilejna 100. tekma Samirja Handanovića v serie A brez prejetega gola:

Zadetek Damjana Boharja:

Zadetek Mateja Pučka:

 

Ne spreglejte