Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 12. 2019,
0.04

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

4

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Simon Rožman Luka Elsner Jan Oblak Jan Oblak Josip Iličić Jure Balkovec Damjan Bohar Dino Martinović Haris Vučkić Tim Matavž Robert Berić

Torek, 17. 12. 2019, 0.04

4 leta, 4 mesece

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Po Oblaku in Handanoviću Belec ni dobil priložnosti, da bi navdušil še on

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,54

4

Vid Belec | Vida Belca, ki je prejšnji teden nase opozoril z odličnim nastopom v ligi Europa, za Apoel iz Nikozije tokrat ni branil. | Foto Getty Images

Vida Belca, ki je prejšnji teden nase opozoril z odličnim nastopom v ligi Europa, za Apoel iz Nikozije tokrat ni branil.

Foto: Getty Images

V ponedeljek je bilo v akciji še nekaj zadnjih slovenskih nogometnih legionarjev. Od reprezentantov Vid Belec in Roman Bezjak nista dobila priložnosti za igro na Cipru. Od preostalih je bil v ognju Nejc Skubic v Turčiji, medtem ko Valter Birsa še vedno ne igra zaradi poškodbe v Italiji.

Slovenska trenerja na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Amiens : Dijon 1:1 (sobota)

Mladi slovenski trener je prekinil niz štirih porazov, ki je Amiens pahnil na nevarno 17. mesto, in osvojil prvo točko po več kot mesecu dni. Njegovi izbranci so na zadnjih štirih tekmah prejeli kar 14 zadetkov, tokrat pa se je njihova mreža proti sosedom na razpredelnici, nogometašem Dijona, zatresla le enkrat.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Varaždin 3:1 (sobota)

Rečani so ugnali Varaždin, za katerega je nastopil tudi nekdanji napadalec Olimpije Leon Benko, s 3:1. V zadnjem obdobju so nepremagljivi. Nekdanji trener Celja in Domžal je na Hrvaškem nanizal štiri zmage in se na lestvici povzpel na drugo mesto. Pred Hajdukom, ki ga je nedavno ponižal z najvišjo zmago Rijeke na gostovanjih v Splitu v zgodovini kluba, ima dve točki prednosti. To je bila zadnja domača tekma Rijeke v letu 2019 na Rujevici, v sredo pa jo čaka še ''prestavljeni'' derbi, gostovanje pri jesenskem prvaku Dinamu.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Apoel Nikozija : Ethnikos Achna 2:0 (ponedeljek)

Mariborčan, ki je bil izbran v najboljšo enajsterico zadnjega kroga skupinskega dela evropske lige, ni dobil priložnosti za igro. Ni ga bilo niti na klopi.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Osasuna 2:0 (sobota)

Branil je vso tekmo in zbral štiri obrambe, od katerih je bila najbolj atraktivna tista z začetka dvoboja, ko je s konicami prstov ubranil strel Rubena Garcie (ogled videa spodaj). Atletico je v tej sezoni v španskem prvenstvu prejel deset zadetkov, najmanj izmed vseh klubov. Škofjeločan pa se spogleduje z novim priznanjem zamore, že petim zapored.

V nedavnem intervjuju za The Sportsman's Club je spregovoril o začetkih v Madridu. Leta 2014 je prispel v Španijo iz Lizbone, Atletico pa je zanj plačal Benfici 12 milijonov evrov. Na začetku se je poškodoval, kar je izkoristil Miguel Angel Moya in postal prvi vratar, Slovenec pa je grel klop. "To so bili težavni časi. Takrat se nisem pogovarjal z nikomer. Ne Simeonejem, ne kom drugim. Počutim sem se osamljenega in žalostnega, nisem se znal še dobro sporazumevati v španskem jeziku, ljudje so začeli dvomiti o meni. Predal sem se delu in čakal na svojo priložnost. Vedel sem, da jo bom, če jo dočakam, izkoristil z obema rokama, in dokazal vsem, da so se motili," se je spomnil na začetke v klubu, ki ga nosi v svojem srcu in je velik ljubljenec navijačev. "Nisem še dosegel vsega, kar bi si želel. Zato še nisem povsem zadovoljen. Vem, da me v karieri čakajo še večji dosežki," je prepričan, da bo z Los Colchoneros še pisal zgodovino in osvajal lovorike.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Virtus Entella : Empoli 2:0 (sobota)

Odigral je 72 minut, nato pa zapustil igrišče zaradi rdečega kartona. To je njegova prva izključitev, odkar igra za Empoli. Nazadnje je v drugi italijanski ligi prejel rdeči karton 9. decembra 2018 v dresu Verone. Kazen je prejel zaradi ostrega jezika, ko je protestiral pri sodniku, saj je pričakoval, da bo dosodil 11-metrovko za goste. Belokranjec je sicer prejšnji teden dosegel prvi zadetek v tej sezoni za Empoli in drugi, odkar se dokazuje v serie B. Prvega je dosegel v sezoni 2017/18 za Bari.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Diosgyör : Ferencvaroš 0:1 (nedelja)

Madžarski prvak je odigral zadnjo tekmo v letošnjem letu in z novo zmago potrdil jesenski naslov. Slovenski branilec je spet igral od prve do zadnje minute, v statistiko pa se je vpisal z rumenim kartonom. Spomladanski del madžarskega prvenstva se bo začel 20. januarja 2020 proti Paksiju.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020.

Ufa ni izgubila že pet srečanj zaporedoma in se na lestvici povzpela na sedmo mesto.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : LKS Lodz 2:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 23. februarja 2020.

Soči nastopa prvič v elitnem ruskem prvenstvu. Prezimil bo na zadnjem mestu. Na zadnjih osmih tekmah je zaman čakal na zmago.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Lokomotiva Zagreb 1:0 (sobota) V igro je vstopil v 68. minuti, le dve minuti po edinem zadetku na srečanju, ki ga je dosegel Mislav Oršić. Branilec hrvaškega naslova je z novo zmago le še potrdil jesenski naslov, ki si ga je zagotovil že pred tedni. Pred drugouvrščenimi Rečani ima kar deset točk prednosti. Od leta 2019 se bo poslovil v sredo, ko bo v zaostalem derbiju pričakal Rožmanovo Rijeko.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Houston je sezono končal na 10. mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020.

CSKA bo v Rusiji prezimil na četrtem mestu. Za jesenskim prvakom Zenitom zaostaja 11 točk.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Holstein Kiel 2:2 (nedelja)

Nürnberg je v veliki krizi. V drugi ligi je na zadnjih devetih tekmah ostal brez zmage, osvojil le štiri točke in na lestvici padel na nevarno 16. mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek. Nekdanji up Domžal, ki je do zdaj v tej sezoni igral klavrnih 29 minut, je tokrat sicer dobil priložnost za igro, ko je na zelenico stopil v 87. minuti. Takrat je njegov klub vodil z 2:1, potem pa prejel zadetek in spet ostal brez zmage. Mladi slovenski vezist zaradi tega seveda ne more biti zadovoljen.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Lugano : Young Boys Bern 0:0 (nedelja)

Na igrišče je vstopil v 90. minuti.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Bologna : Atalanta 2:1 (nedelja)

Zaradi poškodbe z zadnje prvenstvene tekme ga tokrat ni bilo niti na klopi Atalante, ki je doživela četrti prvenstveni poraz sezone.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nimes : Nantes 0:1 (sobota)

Štajerec je zaradi zdravstvenih težav izpustil zadnji tekmi za Nantes, tokrat pa je sedel na klopi za rezervne igralce, a ni dočakal priložnosti.
Jasmin Kurtić (Spal) Italija, 1. liga

Roma : SPAL 3:1 (nedelja)

Zaradi petih rumenih kartonov ni imel pravice nastopa, medtem pa je njegov Spal spet izgubil in mu že pošteno gori pod nogama. Je edini klub v serie A, ki še ni osvojil dvomestnega števila točk, z vsega 9 točkami s 16 tekem pa je trdno na dnu lestvice. Za odrešilnim 17. mestom zaostaja za šest točk.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Brescia : Lecce 3:0 (sobota) Odigral je 62 minut in v 11. minuti prejel rumeni karton. Ko je zapustil igrišče, je Brescia vodila že s 3:0.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Hartberg : Red Bull Salzburg 2:2 (sobota)

Odigral je prvi polčas, nato pa zaradi poškodbe ni nadaljeval s srečanjem. V 17. minuti je sodnik po prekršku Majeeda Ashimeruja nad slovenskim reprezentantom izključil igralca Salzburga. Rep je izkoristil prednost igralca več v 24. minuti, ko je sklenil protinapad z mojstrskim strelom (video si oglejte spodaj). To je bil njegov peti zadetek v tej sezoni. Končalo se je z 2:2, Salzburg, ki brani naslov in je med tednom namučil Liverpool, pa ostaja nepremagan. Zagotovil si je že jesenski naslov, v 18 krogih pa dosegel kar 66 zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Desna : Dinamo Kijev 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 94. minuti zapravil strel z enajstih metrov (ogled videa spodaj). Sodnik je pokazal na belo točko po prekršku nad njim, nato pa ga je od zadetka delilo le nekaj centimetrov, saj se je žoga po kazenskem udarcu od prečke odbila na golovo črto, nato pa nazaj v polje.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Kazimpasa 0:3 (sobota)

Odigral je 71 minut, v 62. minuti pa prejel rumeni karton. Ko je zapustil igrišče, je Rizespor zaostajal z 0:2.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Sivasspor : Fenerbahče 3:1 (nedelja)

Slovenskega vezista, ki si je ta teden poškodoval gleženj, seveda ni bilo niti na klopi Fenerbahčeja, a je zato iz Turčije prišla dobra novica. Njegova poškodba namreč ni tako huda, kot so tamkajšnji mediji poročali sprva.

Napadalci:

Robert Berić (St. Etienne) Francija, 1. liga

St. Etienne : PSG 0:4 (nedelja)

Ni kandidiral za srečanje. Trener Claude Puel ga po manj prepričljivi predstavi v ligi Europa ni uvrstil med kandidate za tekmo.
Roman Bezjak (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga Apoel Nikozija - Ethnikos Achna 2:0 (ponedeljek)

Ni igral, sedel je na klopi.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Twente : Vitesse 0:3 (sobota)

Odigral je 80 minut in prispeval podaji za zadnja zadetka Vitesseja, ki sta bila dosežena v 61. in 72. minuti (ogled videa spodaj). Vitesse je prekinil rezultatsko krizo, ki je s trenerskega položaja konec novembra spodkopala Rusa Leonida Slutskija. Moštvo iz Arnhema je pred soboto na zadnjih petih tekmah osvojilo le točko.
Andraž Šporar (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020.

Slovan je jesenski prvak na Slovaškem. Pred najbližjim zasledovalcem DAC ima kar deset točk prednosti, Ljubljančan pa je z 12 zadetki z naskokom najboljši strelec prvenstva. Od leta 2019 se je poslovil z evropsko tekmo proti Bragi (2:4), na kateri se je ponovno vpisal med strelce, prispeval pa je tudi podajo. V letu 2019 je v 46 nastopih za klub in reprezentanco dosegel kar 36 zadetkov. Zanj se zanima tudi škotski prvak Celtic.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Twente : Vitesse 0:3 (sobota) Odigral je 75 minut. V tej sezoni je dosegel osem zadetkov in si na lestvici strelcev deli šesto mesto.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Queens Park Rangers)

Anglija, 2. liga

Barnsley : Queens Park Rangers 5:3 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Wigan : Huddersfield Town 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Swindon Town : Oldham Athletic 2:0 (sobota)

Ni kandidiral za srečanje.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

St. Pölten : Rheindorf Altach 0:3 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Swarowski Tirol : Mattersburg 1:3 (nedelja) Igral je vso tekmo.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela.

Austria Lustenau bo prezimila na petem mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela.

GAK bo prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela.

Lafnitz bo prezimil na četrtem mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela. Vorwärts bo prezimil na tretjem mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela. Austria Celovec bo prezimila na drugem mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Konec jesenskega dela. Liefering bo prezimil na desetem mestu.

Nicolas Rajsel (Oostende)

Belgija, 1. liga

Oostende : Gent 2:1 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Lokeren 1:1 (nedelja) Igral je do 75. minute.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Excelsior Virton : Lommel 3:1 (sobota) Odigral je 70 minut.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : Lokeren 1:1 (nedelja) Igral je vso tekmo.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Roeselare : OH Leuven 2:2 (petek) Ni kandidiral za srečanje.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Etar : Botev Vratsa 1:1 (petek)

Odigral je 58 minut.
Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv)

Bolgarija, 1. liga

Lokomotiv Plovdiv : Levski Sofija 0:0 (nedelja)

Igral je od 63. minute, ko je moral zaradi neposrednega rdečega kartona predčasno z igrišča. Po prekršku, ki ga je utrpel, je grobo odrinil tekmeca (ogled videa spodaj). 
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 22. februarja 2020. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 22. februarja 2020.

Mladost bo prezimila na devetem mestu.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

AEK Larnaka : Pafos 1:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Filip Valenčič (Inter Turku)

Finska, 1. liga

Konec sezone.

Inter je osvojil drugo mesto in si priigral nastop v Evropi, Valenčič pa je s 16 zadetki najboljši strelec finskega prvenstva. V rednem delu je dosegel 14, v ligi za prvaka pa dva zadetka.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nimes : Nantes 0:1 (sobota)

Ni kandidiral za dvoboj.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Rodez : Caen 2:1 (petek)

Ni kandidiral za srečanje.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Volos NFC :  Panionios 2:1 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : Atromitos 1:2 (nedelja) Igral je do 71. minute.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Gorica : Inter Zaprešić 1:1 (petek) Ni branil, ostal je na klopi.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Cagliari : Lazio 1:2 (ponedeljek)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi, saj je še vedno poškodovan.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Fiorentina : Inter 1:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo in v 14. minuti poskrbel za izjemno posredovanje. Hrvat Milan Badelj je nevarno streljal z roba kazenskega prostora, izkušeni Ljubljančan pa mojstrsko preprečil, da bi vijolice izenačile na 1:1 (ogled videa spodaj). Milančani so vodili vse do sodnikovega podaljška, ko je 19-letni srbski biser Dušan Vlahović z atraktivnim zadetkom poskrbel za izenačenje (1:1), po katerem je postalo jasno, da bosta Inter in Juventus na vrhu serie A z enakim številom točk.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Sampdoria 0:1 (sobota) Ni kandidiral za dvoboj.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Livorno : Benevento 0:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Celar (Cittadella)

Italija, 2. liga

Ascoli : Cittadella 1:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Chievo : Juve Stabia 2:3 (petek) Zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za srečanje. Chievo je zapravil vodstvo z 2:0, zadnji zadetek pa prejel v 90. minuti.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Pescara 2:0 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Chievo : Juve Stabia 2:3 (petek)

Ni kandidiral za srečanje.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Virtus Entella : Empoli 2:0 (sobota) Odigral je 55 minut.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Livorno : Benevento 0:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Regianna : Padova 1:0 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Teramo : Catania 1:1 (nedelja)

Igral je od 36. minute.

Vanja Drkušić (Rende) Italija, 3. liga (C)

Rende : Rieti 1:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Adnan Golubović (Vis Pesaro)

Italija, 3. liga (B)

FeralpiSalo : Vis Pesaro 1:1 (nedelja)

Ni branil, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Sambenedettese 1:0 (nedelja)

Igral je do 90. minute.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Bisceglie : Vibonese 1:1 (nedelja)

Ni igral. Sedel je na klopi.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je državno prvenstvo v Litvi končal kot peti.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari Rakoczi : Debrecen 4:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone.

Šerif je s kar 17 točkami naskoka osvojil naslov prvaka. Še petega v nizu in 18. v zgodovini kluba.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

Fortuna Düsseldorf : RB Leipzig 0:3 (sobota)

Zaradi poškodbe gležnja ni kandidiral za srečanje.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga Osnabrück : Dynamo Dresden 3:0 (nedelja) Igral je v drugem polčasu.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Viktoria Köln : Krefelder Uerdingen 0:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Chemnitzer 1:2 (sobota)

Zaradi poškodbe rame ni kandidiral za tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : RKC Waalwijk 3:2 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga NEC Nijmegen : Almere City 2:3 (petek) Ni igral, ostal je na klopi.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Arka Gdynia : Zaglebie Lubin 2:1 (petek) Odigral je vso tekmo.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Rakow Czestochowa : Gornik Zabrze 2:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Korona Kielce : Cracovia Krakov 1:0 (nedelja)

Igral je do 84. minute.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Zaglebie Lubin 2:1 (petek) V igro je vstopil v 84. minuti.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Arka Gdynia : Zaglebie Lubin 2:1 (petek)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Konec jesenskega dela sezone.

Chojniczanka Chojnice je prvi del sezone končala na 18., zadnjem mestu poljske drugoligaške konkurence. Slovenski branilec je odigral le štiri od 20 tekem, ki so bile na voljo.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica Lizbona B : Varzim 3:3 (petek) Ni kandidiral za srečanje,

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Universitatea Craiova : Voluntari 2:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Universitatea Craiova : Voluntari 2:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020. Ufa bo prezimila na sedmem mestu.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 23. februarja 2020. Orenborg bo prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 1. marca 2020.

Ufa bo prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Slovan je osvojil naslov jesenskega prvaka z visoko prednostjo pred zasledovalci.

Til Mavretić (Zemplin Michalovce)

Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Zemplin bo prezimil na petem mestu.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Sered bo prezimil na desetem mestu.
Željko Filipović (Vojvodina Novi Sad) Srbija, 1. liga Konec jesenskega dela, prvenstvo se nadaljuje 15. februarja 2020. Vojvodina bo prezimila na visokem drugem mestu.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga Ross County :  Kilmarnock 1:0 (sobota) Ni branil, ostal je na klopi.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Servette : Thun 2:1 (sobota) Odigral je drugi polčas.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

St. Gallen : Zürich 1:3 (sobota)

Odigral je 53 minut in prispeval podajo za prvi zadetek Züricha v 3. minuti (ogled videa spodaj), nad njim pa je bil storjen tudi prekršek v 43. minuti, po katerem je sodnik pokazal na belo točko za goste. Ko je zapustil igro, je njegov klub vodil z 2:0. Trener ga je zamenjal zaradi poškodbe, Zürich pa je na zadnjih šestih tekmah zmagal kar petkrat.

Denis Popović (Zürich)

Švica, 1. liga

St. Gallen : Zürich 1:3 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Stade Lausanne : Schaffhausen 2:0 (sobota) Odigral je 77 minut.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Istanbul Basaksehir : Konyaspor 1:1 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Boluspor : Fatih Karagümrük 0:2 (sobota) Odigral je vso tekmo.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Balikesirspor : Akhisarspor 0:0 (nedelja) Igral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Konec jesenskega dela.

Volyn je jesenski drugoligaški podprvak v Ukrajini.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. New England je izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Konec sezone. Portland je izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Obramba Samirja Handanovića:

Obramba Jana Oblaka:

Zadetek Rajka Repa:

 

Podaji Tima Matavža (pri 1:37 in 3:03):

Zapravljena 11-metrovka Benjamina Verbiča (pri 8:26)

Rdeči karton Alena Ožbolta (pri 1:25):

Podaja Blaža Kramerja:

Ne spreglejte