Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2022,
13.46

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Borut Jarc slovenska nogometna ženska reprezentanca

Četrtek, 1. 9. 2022, 13.46

1 leto, 7 mesecev

Slovenska ženska nogometna reprezentanca

Slovenke naskakujejo največji podvig v zgodovini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Slovenija ženska nogometna reprezentanca | Slovenska ženska nogometna reprezentanca zaostaja za drugouvrščeno izbrano vrsto Walesa le dve točki. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca zaostaja za drugouvrščeno izbrano vrsto Walesa le dve točki.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je pred zadnjim delom kvalifikacij za SP 2023, ki bo v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Izbranke Boruta Jarca v svoji skupini lovijo drugo mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Predzadnji obračun Slovenke čaka v petek ob 18. uri v Kranju proti Kazahstanu, zadnji pa 6. septembra v Walesu ob 20.45.

Slovenke so na dosedanjih osmih tekmah v skupini I zbrale 14 točk in so trenutno tretje, za drugouvrščenim Walesom pa zaostajajo za dve točki. Prvo mesto si je že zagotovila Francija, Grčija ima na četrtem mestu 13 točk, sledita pa še Estonija s tremi in Kazahstan, ki je še brez točk.

Selektorja Jarca zanima konkretnost

Borut Jarc razmišlja le od tekme do tekme. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Borut Jarc razmišlja le od tekme do tekme. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Naše misli so pri Kazahstanu, s katerim so povezani delo in taktične usmeritve. Po petkovi tekmi se lahko razmišlja o gostovanju pri Walesu," je za Nogometno zvezo Slovenije povedal Borut Jarc, ki pričakuje zaprto igro Kazahstank.

"Pričakovati je, da bomo imeli veliko posest žoge. A me ta posest kaj dosti ne zanima. Bolj me zanima konkretnost, usmerjenost proti golu, globina, prehajanje v zaključek in priložnosti," je še povedal in poudaril, da se čuti pomembnost tekme.

Kapetanka Zver opozarja: Brez podcenjevanja

Mateja Zver že vrsto let nosi kapetanski trak. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Mateja Zver že vrsto let nosi kapetanski trak. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Kljub nekaj zdravstvenim težavam Jarc meni, da premorejo dovolj kakovosten kader, da naredijo, kar si želijo. "Iz treninga v trening gremo v podrobnosti. Menim, da smo dobro pripravljene. Se pa zavedamo pomembnosti tekme. Potrebujemo tri točke proti Kazahstanu, potem se lahko pogovarjamo dalje," je dejala kapetanka Mateja Zver.

Ekipa se je zbrala v ponedeljek, proti Kazahstanu pa je v ospredju misel na zmago, nenazadnje so Slovenke slavile že pri njem v gosteh. "Pričakujem, da odigramo resno in zavzeto. Brez podcenjevanja. Ključno bo, da gremo v tekmo s 100-odstotno miselnostjo. Kar ne bo blizu temu, se nam lahko maščuje in nas stane dragocenih točk. Svež je še spomin na tekmo proti Grčiji, ko nismo bile pri stvari," je opozorila Zverova.

Slovenke naskakujejo največji podvig v zgodovini

Za reprezentanco, ki je trenutno najvišje v svoji zgodovini na lestvici Mednarodne nogometne zveze (45.), bi bil preboj v dodatne kvalifikacije največji uspeh doslej.

kvalifikacije SP ženska nogometna reprezentanca Francija | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Čuti se, da so to ključni in zelo pomembni dnevi za nas, da naredimo nekaj, o čemer sanjamo že lep čas. Vemo, da smo sposobne, vemo, da zmoremo, da to izpeljemo, kot si želimo in hočemo. Potrebovale bomo tudi nekaj športne sreče, da izkoristimo svoje priložnosti in pokažemo vsem, da sodimo v sam vrh ženskega nogometa," je še povedala kapetanka in zaključila: "Celo kariero si želim, da bi zaigrala na velikem tekmovanju. To bi bila krona kariere!"

Za tekmi proti Kazahstanu in Walesu bodo kandidirale:

Nina Kajzba (Roma), Kaja Eržen (Fiorentina), Nika Babnik (Albergaria), Lara Prašnikar (Eintracht Frankfurt), Lana Golob (Basel), Kristina Erman (Fortuna Sittard), Zala Kuštrin (Brescia), Mateja Zver (St. Pölten), Zala Meršnik (Huelva), Dominika Čonč (Sampdoria), Sara Agrež (Wolfsburg), Izabela Križaj (Olimpija), Ana Milović (Olimpija), Sara Nemet (Olimpija), Manja Rogan (Olimpija), Zala Vindišar (Olimpija), Lara Klopčič (Pomurje Beltinci), Špela Kolbl (Pomurje Beltinci), Kaja Korošec (Pomurje Beltinci), Evelina Kos (Pomurje Beltinci), Sara Makovec (Pomurje Beltinci), Špela Rozmarič (Pomurje Beltinci) in Živa Galjot (Radomlje).

Slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenske nogometašice boljše tudi od Kazahstank
Francija Slovenija
Sportal Nepremagane Francozinje previsoka ovira za slovenske nogometašice
 
Ne spreglejte