Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2023,
11.50

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Radenko Mijatović Nogometna zveza Slovenije Borut Jarc slovenska ženska nogometna reprezentanca

Torek, 5. 9. 2023, 11.50

7 mesecev, 4 tedne

Slovenska ženska nogometna reprezentanca

Jarc zanikal obtožbe, a odstopil s položaja selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Borut Jarc | Borut Jarc je bil selektor ženske izbrane vrste skoraj šest let. | Foto Vid Ponikvar

Borut Jarc je bil selektor ženske izbrane vrste skoraj šest let.

Foto: Vid Ponikvar

Na čelu ženske slovenske nogometne reprezentance se je zgodila velika sprememba. Borut Jarc dober mesec po tem, ko so njegovo menjavo zahtevale slovenske reprezentantke in na račun njegovega vodenja izpostavile številne kritike, zapušča odgovorni položaj selektorja. Predsednika NZS Radenka Mijatovića je z odločitvijo o odhodu seznanil v pismu, se zahvalil igralkam, sodelavcem in navijačem ter izrecno zanikal vse obtožbe, ki so ga prizadele. "Vedno sem deloval moralno in v skladu z etičnimi načeli," je zapisal Jarc. Njegovo pismo, namenjeno prvemu možu slovenskega nogometa, objavljamo v celoti.

Slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Nogometašice imajo dovolj, zahtevajo menjavo selektorja. "Igrate kot divje svinje."

Slovenska ženska nogometna reprezentanca bo v kratkem dobila novega selektorja. O tem bo izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) odločal v najkrajšem mogočem času. Borut Jarc se je po petih letih in osmih mesecih, v tem času je ženska izbrana vrsta dvakrat prišla na prag uvrstitve na veliko tekmovanje, poslovil z odgovornega položaja.

Slovenske nogometne reprezentantke so julija opozorile na številne težave in dogajanje v reprezentanci, predvsem na razmere in medsebojne odnose na reprezentančnih zborih in treningih ter medsebojno komunikacijo. Poudarile so, da v zadnjih letih napredka pod vodstvom Jarca ni več. Reprezentantke so za to nanizale več razlogov, med drugim so izpostavile pomanjkanje delovne kemije med igralkami in vodstvom, prav tako pomanjkanje komunikacije med klubi in reprezentanco, pa tudi slab odnos selektorja do igralk, predvsem tistih, ki niso v prvi postavi.

63-letni strateg se je odločil, da ne bo več selektor. Sporazumno je prekinil sodelovanje s krovno zvezo in na predsednika NZS Radenka Mijatovića naslovil izjavo, ki jo objavljamo v celoti.

Slovenska ženska reprezentanca na Fifini lestvici zaseda visoko 40. mesto, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini državne samostojnosti. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Slovenska ženska reprezentanca na Fifini lestvici zaseda visoko 40. mesto, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini državne samostojnosti. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Spoštovani predsednik Nogometne zveze Slovenije, g. Radenko Mijatović!

S težkim srcem, a glede na nastalo situacijo, ki ni dobra za nikogar (zame osebno, NZS in žensko A-reprezentanco), vas prosim za sporazumno prekinitev sodelovanja za vodenje ženske nogometne reprezentance Slovenije. Ta odločitev prihaja v času, ko je slovenska ženska nogometna reprezentanca dosegla najvišjo uvrstitev na Fifini lestvici v svoji zgodovini. To je rezultat trdega dela in predanosti ekipe, sodelavcev ter vseh vpletenih.

Predlog utemeljujem izključno z osebnimi razlogi. Po temeljitem premisleku sem prišel do zaključka, da v teh okoliščinah ne bi mogel več uspešno nadaljevati svojega dela kot selektor. To je bila težka odločitev, saj sem vedno deloval v strokovnem duhu in v dobi veri v uspeh slovenske ženske nogometne reprezentance.

Želim poudariti, da sem ves čas svojega mandata deloval v skladu s svojim najboljšim znanjem in prepričanjem ter z namenom, da bi reprezentanco vodil korektno, s ciljem doseganja čim boljših rezultatov. Prav tako želim izrecno zanikati vse obtožbe, ki so me osebno prizadele. Poudariti želim, da sem vedno deloval moralno in v skladu z etičnimi načeli.

Nogometni zvezi Slovenije se iskreno zahvaljujem za priložnost na mestu selektorja. Hkrati želim, ne glede na obtožbe, izraziti svojo zahvalo vsem igralkam, sodelavcem in navijačem, ki so nas podpirali in verjeli v naš skupni cilj.

Slovenski ženski nogometni reprezentanci želim vse najboljše na prihodnjih tekmovanjih. Prepričan sem, da ima ekipa svetlo prihodnost in da bo nadaljevala svoj vzpon na mednarodnem nogometnem prizorišču.

S spoštovanjem, Borut Jarc
Radenko Mijatović
Sportal Prvi mož NZS glede pisma reprezentantk: Ultimati niso pravi način
Slovenska ženska nogometna reprezentanca
Sportal Slovenske nogometašice osuple nad odzivom NZS stojijo za svojimi trditvami
Ne spreglejte