Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
23.15

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Mateja Zver Borut Jarc Lara Prašnikar

Torek, 12. 4. 2022, 23.15

2 leti

Kvalifikacije za žensko SP 2023

Nepremagane Francozinje previsoka ovira za slovenske nogometašice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Francija Slovenija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v osmem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Avstraliji in na Novi Zelandiji leta 2023 v Le Mansu izgubila dvoboj proti vodilni reprezentanci skupine I Franciji z 0:1 (0:0).

Slovenija tako ostaja pri 14 točkah, ker je Wales v gosteh premagal Kazahstan s 3:0, je spet padla na tretje mesto na lestvici. Za Walesom zaostaja za dve, za Francijo pa deset točk. Do konca kvalifikacij jih septembra čakata še Kazahstan doma in Wales v gosteh. Devet zmagovalk skupin se bo neposredno uvrstilo na svetovno prvenstvo, devet najboljših drugouvrščenih ekip pa gre v dodatne kvalifikacije.

Varovanke Boruta Jarca so v Francijo odpotovale po šestih zaporednih tekmah brez poraza in ker so na prvi medsebojni tekmi tretjo reprezentanco sveta dobro namučile ter z 2:3 izgubile po najstrožji kazni v sodniškem dodatku, jim optimizma ni manjkalo. Prvi polčas je pokazal, da upravičeno, v nadaljevanju pa so Francozinje vendarle pokazale, da so boljša ekipa in so tudi v svoji osmi tekmi osvojile vse tri točke. S tem so si tudi že zagotovile prvo mesto in nastop na prvenstvu.

Francija Slovenija | Foto: Reuters Foto: Reuters Gostiteljice so sicer bile boljše že v prvem polčasu. Več so napadale, več streljale, toda izrazite priložnosti si niso pripravile. Slovenke so bile celo bližje zadetku, Mateja Zver je z odličnim strelom od daleč namučila francosko vratarko, po akciji in strelu Lare Prašnikar pa so odbito žogo celo spravile v mrežo, a gol zaradi nedovoljenega položaja ni veljal.

Slovenska obramba je v prvem polčasu delovala odlično, takoj po prihodu iz slačilnice pa ji je vendarle zmanjkalo nekaj zbranosti. Clara Mateo je iz leve strani mimo slovenskih nog poslala žogo v sredino, kjer je Kristina Erman nekoliko zamudila, tako da je pred njo Delphine Cascarino žogo potisnila v mrežo. Gol je domačim vlil dodatnih moči, povsem so zagospodarile na igrišču, nizale nevarne akcije, zapravljale priložnosti, zadele tudi vratnico, a izid se ni spremenil.

Izidi 8. kroga:

Skupina I:

Kazahstan : Wales 0:3 (0:2)
Estonija : Grčija 1:3 (0:2)
Francija : Slovenija 1:0 (0:0)

Lestvica:
Francija 24 točk
Wales 16
Slovenija 14
Grčija 10
Kazahstan 0
Estonija 0
Ne spreglejte