Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 8. 2021,
21.10

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Štefan Tarkovič Dušan Kuciak Marek Hamšik slovenska nogometna reprezentanca Slovaška

Torek, 31. 8. 2021, 21.10

2 leti, 7 mesecev

Iz slovaškega tabora pred tekmo s Slovenijo

Slovaki pred obračunom s Slovenijo v težavah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Poljska Slovaška evropsko prvenstvo | Slovaška bo v sredo gostovala v Stožicah. | Foto Guliverimage

Slovaška bo v sredo gostovala v Stožicah.

Foto: Guliverimage

Naslednji nasprotnik Slovenije v boju za Katar 2022 bo Slovaška, ki pa bo v sredo ob 20.45 v Stožicah proti Sloveniji igrala v nekoliko drugačni zasedbi. Slovaški selektor Štefan Tarkovič je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal, da je doma ostal vratar Dušan Kuciak zaradi pozitivnega testa na koronavirus. "Upoštevali smo pravila, izolirali smo igralca, sploh ni odpotoval z nami na tekmo v Ljubljano," je ob tem dejal Tarkovič.

Sportal Kek pred novo visoko oviro: Tu ni več kaj veliko za filozofirati #video

Slovaška je po treh krogih kvalifikacij na tretjem mestu skupine H s petimi točkami. Slovaki so v dozdajšnjem delu remizirali s Ciprom in Malto, nato pa so klonili še proti Rusiji. Zatem so slovaški nogometaši nastopili še na evropskem prvenstvu, kjer pa se je njihova pot končala po zmagi nad Poljsko ter porazoma proti Švedski in Španiji.

"Veliko smo analizirali igro Slovenije, tako kot so oni našo. Vsak trener gre na tekmo z neko taktiko, imamo pripravljeno strategijo in upam, da bomo uspešni. Po evropskem prvenstvu smo analizirali dobre in slabe stvari, tudi na glas sem povedal, kaj bomo spremenili, in verjamem, da nas bo to pripeljalo do cilja. Želimo ostati v igri za Katar," je pred tekmo dejal selektor Slovaške Štefan Tarkovič.

Štefan Tarkovič z nestrpnostjo pričakuje obračun s Slovenijo. | Foto: Getty Images Štefan Tarkovič z nestrpnostjo pričakuje obračun s Slovenijo. Foto: Getty Images

Slovakom jo je že pred prihodom v slovensko prestolnico nekoliko zagodel koronavirus, saj je bil na testu pozitiven vratar Dušan Kuciak. "Upoštevali smo pravila, izolirali smo igralca, sploh ni odpotoval z nami na tekmo v Ljubljano. Celotna ekipa je nato opravila teste, vsi so bili negativni. Nazadnje je bil tudi ponovljeni test Kucaka negativen," je dejal slovaški selektor. "Na voljo imamo zdaj dva vratarja, oba sta odlično pripravljena," je dodal Tarkovič. Tarkovič je poudaril, da ga ne zanima štetje točk, ampak končni cilj. "Vsekakor se želimo prebiti v Katar." Od ponedeljka je po novem v kadru Slovaške še en napadalec, in sicer Robert Boženik.

"Ne smemo si privoščiti izgube točk," je dejal Hamšik. | Foto: Reuters "Ne smemo si privoščiti izgube točk," je dejal Hamšik. Foto: Reuters Hamšik: Slovenija je težek nasprotnik

Prvi zvezdnik ekipe Marek Hamšik je pred obračunom v Stožicah dodal, da je Slovenija težek nasprotnik. "Slovenija je težek nasprotnik, to smo že večkrat povedali. Smo kar izenačeni, dvakrat smo izgubili na njenem terenu, zato je čas, da to spremenimo. Celotna naša skupina je zelo izenačena, vse ekipe izgubljajo točke, zato je vsaka tekma pomembna, vsak rezultat," je dejal nekdanji zvezdnik Napolija in zdajšnji član Trabzonsporja.

"Tekmo bo lahko odločil že en gol, saj sta se tako končali tudi naši zadnji dve medsebojni, zato bo potrpežljivost zelo pomembna, pomembna bo dobra obramba. Ne smemo si privoščiti izgube točk. Tekma bo verjetno tako psihično kot mentalno naporna, a če želimo v Katar, v poštev pride le zmaga," je še dejal 34-letni nogometaš.

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Matjažu Keku se je uresničila velika želja
Željko Filipović
Sportal Iz Olimpije so ga odgnali kot psa, nato je navduševal pri Mariboru
Slovaška
Sportal Slovaški selektor izpostavil Oblaka in Iličića
slovenska nogometna reprezentanca, trening
Sportal Pred ključnim ciklom: Najpomembnejša je vedno prva
Ne spreglejte