Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 8. 2021,
18.15

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek kvalifikacije za svetovno prvenstvo kvalifikacije za SP 2022

Torek, 31. 8. 2021, 18.15

2 leti, 8 mesecev

Matjaž Kek pred tekmo s Slovaško

Kek pred novo visoko oviro: Tu ni več kaj veliko za filozofirati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

4

Slovensko nogometno reprezentanco le še dan loči od nove kvalifikacijske tekme za svetovno prvenstvo leta 2022. Slovenci se bodo na svoji prvi tekmi v tem ciklu skupno pa na četrti tekmi v kvalifikacijah v sredo ob 20.45 v Stožicah pomerili s Slovaško. "Slovaška je vredna vsega spoštovanja, toda na prvem mestu v razmišljanju je Slovenija," je pred srečanjem dejal slovenski strateg, Matjaž Kek.

Slovenska izbrana vrsta bo v sredo prvič po 4. juniju znova stopila na igrišče. Varovanci Matjaža Keka so na prvih treh tekmah vknjižili zmago in dva poraza. Najprej so odpravili Hrvaško (1:0), nato so klonili proti Rusiji (1:2), sledil pa je še spodrsljaj na Cipru (0:1). Naslednji nasprotnik slovenske reprezentance bo Slovaška, ki je po treh krogih na tretjem mestu skupine H s petimi točkami. Slovaki so v dozdajšnjem delu remizirali s Ciprom in Malto, nato pa so klonili še proti Rusiji. Zatem so slovaški nogometaši nastopili še na evropskem prvenstvu, kjer pa se je njihova pot končala po zmagi nad Poljsko ter porazoma proti Švedski in Španiji.

Matjaž Kek je strnil misli pred obračunom s Slovaško. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek je strnil misli pred obračunom s Slovaško. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski nogometaši so pred obračunom s Slovaško opravili le en trening v polni zasedbi, saj sta se kot zadnja šele v ponedeljek zvečer ekipi pridružila Miha Zajc in zvezdnik Atletico Madrida Jan Oblak. "Ni kaj veliko za filozofirati. Koncentracija in osredotočenost sta na Slovaški. Veliko bolj kot treningi so zdaj pomembni naša mentalna priprava, optimizem in velika želja po uspehu. To je najpomembnejše in lahko nadomesti marsikaj," je pred tekmo s Slovaško prepričan selektor Matjaž Kek. Ekipi sta se nazadnje pomerili leta 2017 v kvalifikacijah za SP 2018, obe ekipi sta takrat zmagali po enkrat.

Andraž Šporar
Sportal Šporar odhaja na Otok

Brez težav s poškodbami

Za veliko optimizma v slovenski izbrani vrsti je poskrbelo dejstvo, da je vseh 25 izbrancev Keka zdravih in pripravljenih na obračun s Slovaki, zaradi kazni zaradi prejetih rumenih kartonov ne bo smel nastopiti Jasmin Kurtić. "Vsakega se mora znati nadomestiti. Dovolj igralcev je vpoklicanih, da bodo lahko nadomestili Jasmina. Pripravili bomo nekaj drugega, ampak pomembno je, da bomo na sredini dovolj agresivni, da bomo poskušali dobivati dvoboje ena na ena in druge žoge," je prepričan Kek.

"Pričakujem dobro in kakovostno tekmo ter dobro in kakovostno Slovenijo. O tekmecih vemo dovolj, njihovi igralci so kakovostni, toda tudi mi imamo dobre igralce. Pozitivno je to, da ima vsak veliko željo za igranje. Je pa jutrišnji izziv ogromen. Slovaška je vredna vsega spoštovanja, toda na prvem mestu v razmišljanju je Slovenija," je pred srečanjem dejal slovenski strateg.

"Skupaj smo že nekaj časa in je potrebno izkoristiti ves potencial." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Skupaj smo že nekaj časa in je potrebno izkoristiti ves potencial." Foto: Grega Valančič/Sportida Kek upa na čim večjo podporo s tribun

Pomanjkanje treningov, zgoščen ritem in izhodišče je za vse reprezentance enako. "Že pred zborom se več pogovarjamo, več je telefonskih klicev. Na treningu pa poskušamo stvari le osvežiti. Skupaj smo že nekaj časa in je treba izkoristiti ves potencial. Veliko bolj vprašljiva je glava in prepričanje, da lahko naredimo, kar moramo," je še dejal Kek, ki bo v izbrani vrsti v primerjavi z marčevskim ciklom verjetno napravil kar nekaj sprememb.

"Mislim, da bo kar pestro, tudi samo izhodišče posameznikov pred to tekmo je različno. Izziv proti Slovaški je ogromen. Vesel sem, da so se odprle tribune, saj je mučno igrati v tišini. Vedno so nam gledalci pomagali, če smo si to zaslužili. Jasno pa je, da so zdaj drugi časi, upam, da nas bo kljub ukrepom podprlo čim več ljudi, in na nas je, da te navijače tudi zadovoljimo," je svoje misli pred tekmo še sklenil Štajerec na klopi Slovenije.

Slovenija, ki ima po treh tekmah tri točke in za tri zaostaja za vodilnima Hrvaško in Rusijo ter dve za Slovaško, se bo po tekmi s Slovaško v soboto ob 18.00 v Stožicah pomerila še z Malto. Septembrski cikel bo sklenjen 7. septembra ob 20.45 s tekmo med Hrvaško in Slovenijo v Splitu.

Preberite še:

slovenska nogometna reprezentanca, trening
Sportal Pred ključnim ciklom: Najpomembnejša je vedno prva
Matjaž Kek
Sportal Kek brez velikih presenečenj, a dve neznanki še ostajata
Matjaž Kek
Sportal Matjažu Keku se je uresničila velika želja
Slovaška
Sportal Slovaški selektor izpostavil Oblaka in Iličića
Željko Filipović
Sportal Iz Olimpije so ga odgnali kot psa, nato je navduševal pri Mariboru
Ne spreglejte