Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2018,
0.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,27

3

Natisni članek

UEFA liga prvakov Chelsea Barcelona Michael Ballack Damir Skomina

Četrtek, 15. 3. 2018, 0.50

1 leto

Sporna odločitev v 49. minuti

Skomina razjezil slavnega navijača Chelseaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,27

3

Barcelona Chelsea Skomina | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Barcelone so na povratni tekmi osmine finala lige prvakov na krilih dvakratnega strelca Lionela Messija premagali Chelsea s 3:0 in se uvrstili med osem najboljših. Dvoboj je sodil Damir Skomina in v 49. minuti, ko so Katalonci vodili z 2:0, pošteno razburil privržence angleških prvakov. Prepričani so, da bi moral po prekršku Gerarda Piqueja nad Marcosom Alonsom pokazati na belo točko. Tako meni tudi legendarni Nemec Michael Ballack.

Ko je Evropska nogometna zveza (Uefa) za delivca pravice na srečanju na Camp Nouu izbrala Damirja Skomino, je Slovencu dala veliko priznanje, saj so tekme med Barcelono in Chelseajem v preteklosti že poskrbele za številne debate o spornih sodniških odločitvah. Po dvoboju je Skomina z rojaki prejemal čestitke gostiteljev, v taboru poražencev pa niso mogli pozabiti na prizor iz 49. minute, ko je Koprčan po njihovem mnenju goste iz Londona oškodoval za kazenski udarec.

Messi vnovič junak Barcelone

Primorec je na dvoboju nekaj opozorilnih besed namenil najboljšemu igralcu srečanja Lionelu Messiju. | Foto: Reuters Primorec je na dvoboju nekaj opozorilnih besed namenil najboljšemu igralcu srečanja Lionelu Messiju. Foto: Reuters Takrat je Barcelona vodila z 2:0 in se na krilih rezultata s prve tekme (1:1 na štadionu Stamford Bridge) že znašla pred vrati četrtfinala. To je v nadaljevanju tekme le še potrdila. Na koncu je zmagala s 3:0, ponovno pa je izstopal dvakratni strelec Lionel Messi. Izjemno predstavo je kronal še s podajo, v statistiko pa se zapisal kot drugi Zemljan, ki je v ligi prvakov prebil mejo stotih zadetkov. Zaostaja le za tri leta starejšim Cristianom Ronaldom

Messi je dosegel tudi najhitrejši zadetek v karieri, saj je mrežo angleških prvakov zatresel že po dobrih dveh minutah. Argentinec je bil v središču pozornosti, nekateri simpatizerji Chelseaja pa so bili drugačnega mnenja in za glavnega krivca, da se modri (na povratni tekmi so igrali v beli igralni opremi) niso mogli bolj enakovredno kosati z Barcelono, označili Skomino.

Ballack se je spomnil na leto 2009

Med njimi je bil tudi Michael Ballack, nekdanji zvezdnik nemškega nogometa in Chelseaja. Na Twitterju je zapisal Nič novega (Same old story) in dodal, da besede letijo na sodnika. Dogodki so ga torej spomnili na nikoli pozabljeno polfinalno srečanje lige prvakov, v katerem se je Chelseaju leta 2009 nasmihal preboj v finale, a je nato Barcelona z zadetkom Andresa Inieste globoko v sodnikovem podaljšku izenačila na 1:1 in se uvrstila v finale.

Pred tem je Norvežan Tom Henning Ovrebo večkrat pozabil pokazati na belo točko in tako razjezil nogometaše v modrih dresih, da se še dolgo po zadnjem pisku niso mogli sprijazniti z izpadom.

Nezadovoljstvo Ballacka nad sojenjem Ovreba:

Ballack je prepričan, da se je Chelseaju krivica godila tudi v sredo. Ciljal je zlasti na prizor iz 49. minute, ko je Marcos Alonso prodrl v kazenski prostor Barcelone, nato pa po posredovanju Gerarda Piqueja, počasni posnetek je razkril, da sta se igralca bežnodotaknila, izgubil ravnotežje in padel.

Piščalka Skomine je ostala nema, trener Chelseaja Antonio Conte pa podobno kot njegovi izbranci ni mogel verjeti, da sodnik ni pokazal na belo točko.

Skomina je Barceloni sodil že drugič v tej sezoni. | Foto: Reuters Skomina je Barceloni sodil že drugič v tej sezoni. Foto: Reuters

Ko se je jeza 41-letnega Nemca malce ohladila, je prek priljubljenega družbenega omrežja poslal še eno sporočilo, v katerem je kot glavni razlog za napredovanje Barcelone navedel njenega najboljšega nogometaša Messija. "Messi je ustvaril razliko," je zapisal.

V mislih je imel izvrsten učinek Argentinca, ki do letošnjih srečanj v osmini finala na osmih zaporednih tekmah proti Chelseaju sploh ni dosegel gola. Nato je niz prekinil v Londonu in izenačil na 1:1, na povratni tekmi pa bil razred zase in dvakrat spretno spravil žogo med noge belgijskega vratarja Thibauta Courtoisa. Prispeval je tudi podajo za zadetek Ousmaneja Dembeleja, ki je poskrbel za vodstvo Barcelone z 2:0, in povsem upravičil vsebino velikega transparenta, s katerim so navijači katalonskega nogometnega ponosa pričakali goste iz Londona.

Napis, s katerim so Katalonci pred začetkom dvoboja pozdravili prihod Messija na igrišče. | Foto: Reuters Napis, s katerim so Katalonci pred začetkom dvoboja pozdravili prihod Messija na igrišče. Foto: Reuters

Pred začetkom dvoboja se je na tribunah v "otoškem" slogu izrisal transparent, na katerem je pisalo God Save The King (Bog obvaruj kralja), na sredini napisa pa se je pojavila mogočna podoba velemojstra Messija. Kot da bi vedeli, da si bo 30-letni as, ki je pred dnevi dobil tretjega otroka, dal duška in se poigral z obrambo gostov.

Kdo je Michael Ballack?

Tako je Ballack izgubil živce leta 2009 na tekmi z Barcelono. | Foto: Reuters Tako je Ballack izgubil živce leta 2009 na tekmi z Barcelono. Foto: Reuters Nekdanji zvezdnik nemškega nogometa s priimkom, v katerem se skrivajo korenine Lužiških Srbov, je bil rojen leta 1976 v Görlitzu v Vzhodni Nemčiji. Z Bayerjem iz Leverkusna je leta 2002 zaigral v finalu lige prvakov in izgubil proti madridskemu Realu, istega leta pa je v finalu svetovnega prvenstva ostal praznih rok proti Braziliji.

Z Bayernom je kot za stavo osvajal lovorike v Nemčiji, s Chelseajem pa se je leta 2007 prebil v finale lige prvakov, a nesrečno izgubil proti Manchester Unitedu. Dve leti pozneje je v polfinalu lige prvakov izpadel proti Barceloni, na povratni tekmi, ki jo je sodil Tom Henning Ovrebo, pa bil tako nezadovoljen z nekaterimi odločitvami Norvežana, da je nekajkrat ostro protestiral in izgubil živce na igrišču. To so ujele tudi televizijske kamere.

V dresu nemške izbrane vrste je zbral 98 nastopov, leta 2008 pa nastopil tudi v finalu evropskega prvenstva. Pet let pozneje je odigral poslovilno tekmo v Leipzigu.

Ne spreglejte