Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 9. 2018,
13.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

3

Natisni članek

Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Thibaut Courtois

Torek, 11. 9. 2018, 13.00

5 let, 7 mesecev

Trener Atletica Diego Simeone

Za Simeoneja ni dvoma, Oblaku se godi krivica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

3

Diego Simeone | Diego Simeone je prepričan, da je Jan Oblak boljši vratar od Thibauta Courtoisa. Belgijec je bil izbran med pet najboljših, Slovenec ne. | Foto Reuters

Diego Simeone je prepričan, da je Jan Oblak boljši vratar od Thibauta Courtoisa. Belgijec je bil izbran med pet najboljših, Slovenec ne.

Foto: Reuters

Izbor za enajsterico leta, v katerem se med 55 kandidati ni znašel slovenski vratar Jan Oblak, je začudil navijače Atletica, ki kar ne morejo verjeti, da 25-letnega Škofjeločana ni med petimi najboljšimi vratarji na svetu. Začuden je tudi trener Diego Simeone. Jasno in glasno je dejal, da spada Oblak med najboljše tri čuvaje mreže na svetu in da bi mu Thibaut Courtois pri Atleticu grel klop.

Okrog 25 tisoč profesionalnih nogometašev iz 65 držav, ki so podali svoje kandidate za najboljšo enajsterico FIFPro v sezoni 2017/18, med pet najboljših čuvajev mreže ni uvrstilo Jana Oblaka. Največ glasov so zbrali njegovi stanovski kolegi iz Italije (Gianluigi Buffon – Juventus/PSG), Belgije (Tribaut Courtois – Chelsea/Real), Španije (David de Gea – Manchester United), Kostarike (Keylor Navas – Real) in Nemčije (Marc-Andre ter Stegen – Barcelona), kar je začudilo navijače Atletica.

Jan Oblak
Sportal Jan Oblak ni prepričal stanovskih kolegov in izpadel iz elite

"Oblak spada med tri najboljše vratarje na svetu. Če ga ni na seznamu, to pomeni, da ta nagrada nima velike kredibilnosti. Ves svet razpreda o tem, da je najboljši vratar na svetu," trener Atletica Diego Simeone, ki zelo spoštuje 25-letnega Slovenca, ni skrival ogorčenja, ker prvega vratarja rdeče-belih ni na seznamu 55 kandidatov za najboljšo enajsterico sezone.

Simeone brez dlake na jeziku: Oblak je boljši od Courtoisa

Jan Oblak ima z Atleticom sklenjeno pogodbo do leta 2021, že dalj časa pa se govori o tem, da želi klub pogodbo podaljšati, Škofjeločanu ponuditi boljše pogoje, hkrati pa dvigniti odkupno klavzulo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jan Oblak ima z Atleticom sklenjeno pogodbo do leta 2021, že dalj časa pa se govori o tem, da želi klub pogodbo podaljšati, Škofjeločanu ponuditi boljše pogoje, hkrati pa dvigniti odkupno klavzulo. Foto: Guliverimage/Getty Images Kar zadeva klubski status Oblaka, ki ima z Atleticom sklenjeno pogodbo do leta 2021, a lahko zapusti klub za sto milijonov evrov, je trener Los Colchoneros dejal: "Upam, da bo Jan podaljšal pogodbo. Klub se trudi v tej smeri, upam, da bo našel skupen jezik z igralcem." Želi si, da bi med vratnicama še naprej spremljal slovenskega asa.

Spoštuje ga tako zelo, da bi Belgijec Thibaut Courtois, Oblakov predhodnik pri Atleticu, novinec pri madridskem Realu in najboljši vratar SP 2018 v Rusiji, pod vodstvom Simeoneja zaradi slovenskega vratarja grel klop.

"Courtois pri meni ne bi bil v začetni enajsterici, ampak na klopi. Oblak je boljši," je prepričan El Cholo.

Razočaran tudi nad izborom za najboljšega igralca

Argentinec je pričakoval, da bo Antoine Griezmann med tremi kandidati za najboljšega igralca na svetu. | Foto: Reuters Argentinec je pričakoval, da bo Antoine Griezmann med tremi kandidati za najboljšega igralca na svetu. Foto: Reuters Argentinski strateg, znan po odkritosti in iskrenosti v javnih nastopih, je v radijski oddaji El Partidazo de Cope izrazil tudi začudenost ob tem, da se Antoine Griezmann ni znašel med tremi kandidati za naslov najboljšega nogometaša na svetu. Prednost so dobili branilec naslova Cristiano Ronaldo, Luka Modrić in Mohamed Salah, Simeone pa je prepričan, da bi moral biti v omenjeni druščini tudi najboljši strelec Atletica.

"Ne najdem pravega pojasnila, zakaj ni med njimi tudi Griezmanna. Je svetovni prvak, osvojil je evropski superpokal, ligo Europa, bil je najboljši igralec finala svetovnega prvenstva. Razočaran sem, ker ga ni med tremi najboljšimi, saj je za njim odlična sezona," se je dotaknil odsotnosti Griezmanna na seznamu za igralca leta.

Pred Atleticom je sezona, v kateri ima visoke cilje. Eden je vezan tudi na ligo prvakov. Želi postati evropski prvak, saj se zaveda, da bo finalni spektakel gostil prav štadion Wanda Metropolitano v Madridu, dom Atletica, kjer spada Oblak med največje ljubljence občinstva.

Najboljša statistika je prav Oblakova

Oblak je letos z Atleticom osvojil že dve evropski lovoriki. | Foto: Guliverimage/Getty Images Oblak je letos z Atleticom osvojil že dve evropski lovoriki. Foto: Guliverimage/Getty Images Oblak je imel pomemben delež pri uspešnih predstavah v sezoni 2017/18, v katerih je Atletico osvojil drugo mesto v španskem prvenstvu, osvojil ligo Europa, Škofjeločan pa je že tretjič zapored prejel nagrado zamora za vratarja, ki je v la ligi prejel najmanj zadetkov.

Oblak si je še utrdil sloves vratarja z izjemnim odstotkom dvobojev, na katerih ostaja njegova mreža nedotaknjena. Poleti ga je snubilo več evropskih velikanov, ki bi morali zanj plačati sto milijonov evrov, a je ostal zvest rdeče-belim.

O tem, kako močno je bila španska javnost začudena, ker Oblaka ni bilo med petimi vratarskimi kandidati za najboljšo enajsterico leta, priča tudi objava na družbenem omrežju, v kateri se poveličuje imenitna statistika prejetih zadetkov na tekmo. Oblak je v prejšnji sezoni prejel na tekmo le 0,57 zadetka, od petih kandidatov, ki so še v igri za najboljšo enajsterico sezone, pa ima najboljšo statistiko David de Gea (Manchester United – 0,76).

Jan Koprivec
Sportal Uživa na Cipru in ne bere zapisov o visoko inteligentnem Janu Oblaku
Radenko Mijatović NZS
Sportal Predsednik NZS se je pol ure pogovarjal z Janom Oblakom
Slaviša Stojanović
Sportal Najprej te pribijejo na križ, nato si tarča za pljuvanje
Kevin Kampl
Sportal Kevin Kampl šokiral in razkril, da ni hotel v Barcelono #video
Tomaž Kavčič
Sportal Selektor Kavčič o težavah Oblaka in domnevnem jabolku spora #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte