Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 7. 2024,
13.00

Osveženo pred

5 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
La Liga špansko prvenstvo Robin Le Normand Atletico Madrid Samo Matjaž Prva liga Telemach serie A 1. SNL Inter Milano NK Celje

Natisni članek

Sobota, 27. 7. 2024, 13.00

5 ur

Nogometna tržnica, 28. julij

Samo Matjaž iz Interja prestopil v Celje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,31
Nk Celje : NK Slovan Bratislava | Celjani ta konec tedna ne igrajo tekme prve lige, saj se pripravljajo na povratno s Slovanom v kvalifikacijah za ligo prvakov. | Foto www.alesfevzer.com

Celjani ta konec tedna ne igrajo tekme prve lige, saj se pripravljajo na povratno s Slovanom v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Foto: www.alesfevzer.com

Državni prvak NK Celje je pripeljal naslednjo okrepitev. Triletno pogodbo je podpisal 20-letni branilec Samo Matjaž, ki se je kalil v milanskem Interju.

NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik
Sportal Elšnik odhaja iz Stožic, Maribor je okrepil Gabonec

Samo Matjaž, nekdanji član Brinja Grosuplja, se je v Italijo preselil februarja 2021, ko je okrepil kadetsko ekipo SPAL. V Ferrari ni ostal dolgo, po vsega pol leta se je preselil v milanski Inter. Z mlajšimi selekcijami modro-črnih je uspešno nastopal v ligi Primavera 1 in se v sezoni 2021/22 veselil naslova prvaka. V sezonah 2022/23 in 2023/24 je skupno zbral 33 nastopov, v lanski pa tudi zadel v mladinski ligi prvakov, ko je v polno meril na tekmi proti Realu Sociedadu. Na svojem računu ima tudi 14 nastopov za mlajše izbrane vrste Slovenije. 

"Občutki po vrnitvi v Slovenijo so pozitivni. Komaj čakam, da bom lahko izkusil prvoligaške zelenice in da z ekipo dosežemo vse zastavljene cilje. V Italiji sem osebnostno moral hitreje odrasti, hitreje dojemati stvari in se prilagoditi na novo okolje, v nogometnem smislu pa sem se naučil boja za vsako igralno minuto," je v prvi izjavi po podpisu pogodbe povedal Matjaž. "V Celju obdobje prilagajanja ne bo tako dolgo, saj veliko fantov že poznam od prej, veliko lažje bo komunicirati. Za prihod v Celje sem se odločil, ker je klub v vzponu na najvišjo raven. Gre za urejeno okolje z jasnim ciljem in ambicijami. Kratkoročni cilji so povezani z najboljšo obrambo lige, dolgoročni pa dvojna krona in uspeh v Evropi."

Celjani ta konec tedna ne igrajo tekme drugega kroga prve slovenske lige (nasprotnik bi bil Maribor), saj se pripravljajo na povratno tekmo s Slovanom iz Bratislave v kvalifikacijah za ligo prvakov. Prva se je v Celju končala z remijem 1:1.

Okrepitev za ekipo Jana Oblaka
Atletico Madrid
bo podpisal pogodbo z Robinom Le Normandom, članom zmagovite španske nogometne ekipe na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Le Normand se seli v Madrid iz Reala Sociedada, kluba sta se že dogovorila za prestop. Atletico je v soboto sporočil, da se je s Sociedadom dogovoril za prestopu, ki bo zaključen "v prihodnjih dneh", potem ko se bo 27-letni nogometaš vrnil s počitnic. V Franciji rojeni Le Normand je v klubu iz San Sebastiana igral od leta 2016 in je imel pogodbo do leta 2026.
Milan Klausz Nafta
Sportal Konec tedna osiromašen za derbi, v Lendavi slavijo
Maribor - Domžale prva liga, 1. krog
Sportal Maribor visoko ugnal Domžale, Bravo namučil Celjane
Damir Krznar
Sportal Celjani remizirali s Slovanom, ki je od 30. minute igral z igralcem manj
Ne spreglejte