Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 6. 2018,
10.50

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,19

1

Natisni članek

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan Mladen Rudonja Milan Mandarić Jakob Novak NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 15. 6. 2018, 10.50

6 let, 3 mesece

Odhoda Mladena Rudonje in Jakoba Novaka

Rudonja zapustil Olimpijo, Mandariću je žal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,19

1

Mladen Rudonja | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja ni več svetovalec pri kadrovskih odločitvah pri NK Olimpiji. Ljubljanski klub je sporočil, da je z njim prekinil sodelovanje. ''Hvala Mladenu za vse, kar je naredil za Olimpijo,'' se mu je zahvalil predsednik Milan Mandarić, ki je s Primorcem sodeloval v številnih klubih. Vrste Olimpije je zapustil tudi Jakob Novak. Nekdanji mladi up zmajev bo nadaljeval kariero v Celju.

Olimpija po osvojeni dvojni slovenski kroni hitro spreminja obraz. Po številnih igralcih in trenerju Igorju Bišćanu je zeleno-belo zmajevo gnezdo zapustil še Mladen Rudonja.

NK Olimpija Trening Nogometaši
Sportal Koga je novi trener Olimpije videl na delu, koga pa zamudil? #video

Rudonja se je zahvalil predsedniku za zaupanje

Mladen Rudonja si je prizadeval, da bi trener Olimpije ostal Igor Bišćan, Milan Mandarić pa je na vroči stolček pripeljal Srba Ilijo Stolico. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mladen Rudonja si je prizadeval, da bi trener Olimpije ostal Igor Bišćan, Milan Mandarić pa je na vroči stolček pripeljal Srba Ilijo Stolico. Foto: Urban Urbanc/Sportida ''Zahvaljujem se predsedniku Milanu Mandariću za izkazano zaupanje. Zadovoljen sem, da smo zadane cilje v sezoni 2017/18 dosegli in s tem našim navijačem podarili ogromno sreče in veselja. Klubu želim vse najboljše tudi v prihodnje," je za spletno stran povedal Rudonja, ki je še v zimskem prestopnem roku opravljal vlogo neformalnega športnega direktorja Olimpije, nato pa je bilo med njim in vodstvom kluba vedno več nesoglasij in drugačnih pogledov. Primorec, ki si je prizadeval, da bi Bišćan ostal trener Olimpije, je zapustil ljubljanski klub dober teden dni kasneje kot 40-letni Hrvat.

"Hvala Mladenu za vse, kar je naredil za Olimpijo. Žal mi je, da so se naše poti razšle, želim pa mu veliko sreče v prihodnosti," se je Rudonji za prispevek pri delu, ki je pomagal ljubljanskemu klubu do dveh lovorik v sezoni 2017/18, zahvalil predsednik Milan Mandarić. Z Rudonjo je začel sodelovati pri Portsmouthu, nato sta bila sodelavca tudi v Leicestru in Sheffieldu, v Sloveniji pa sta pred leti združila moči v Kopru.

Sportal Prva okrepitev Olimpije: prišel je 23-letni nekdanji nogometaš Barcelone
Ilija Stolica
Sportal Novi trener Olimpije se je predstavil in zbodel Maribor

Stolica ostal brez Novaka, ki je podpisal za Celjane

Mladi up Jakob Novak je zapustil zmaje. | Foto: Vid Ponikvar Mladi up Jakob Novak je zapustil zmaje. Foto: Vid Ponikvar Olimpija se pod vodstvom novega trenerja Ilije Stolice pripravlja na sezono 2018/19, ki jo bo začela z evropskimi dvoboji že v prvi polovici julija. Mladi srbski trener je na uvodnem treningu pozdravil prvega poletnega novinca Kamerunca Mackyja Bagnaca, med njegovimi izbranci pa zanesljivo ne bo Jakoba Novaka. Mladi slovenski reprezentant, star komaj 20 let, je sklenil triletno pogodbo s Celjem, kjer ga bo treniral nekdanji trener Olimpije Dušan Kosić.

Novak je v prejšnji sezoni nabiral prvoligaške izkušnje v dresu velenjskega Rudarja, zdaj pa se seli v neposredno bližino, v knežje mesto. ''Vtisi po prihodu v Celje so zelo dobri. Korektni. Vse je izjemno profesionalno, resnično všečno je. Prihajam z jasnimi željami, da se dobro vključim v ekipo ter pokažem vse, kar znam,'' je dejal mladi nogometaš za celjsko stran. V prejšnji sezoni je v 1. SNL odigral 27 tekem in dosegel štiri zadetke.

Vodstvo Olimpije je očitno menilo, da ne bi pomenil presežka v zvezni vrsti slovenskih prvakov, Novak pa je želel nadaljevati karieri v klubu, kjer bo lahko nabiral izkušnje na igrišču, ne pa na klopi.

NK Celje
Sportal Flis in Štravs nova člana Celja
Amedej Vetrih
Sportal Amedej Vetrih padel na dopinškem testu, Domžale opozarjajo na neskladja
Ne spreglejte