Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
28. 10. 2019,
9.34

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

3

Natisni članek

Franck Ribery serie A italijansko prvenstvo Fiorentina Lazio

Ponedeljek, 28. 10. 2019, 9.34

4 leta, 5 mesecev

Incident francoskega zvezdnika

Ribery izgubil živce in napadel sodnika, grozi mu huda kazen #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,32

3

Franck Ribery | Franck Ribery je po prihodu iz Münchna dres Fiorentine oblekel na sedmih tekmah. Prispeval je dva zadetka in dve podaji ter poskrbel, da so ga navijači vijoličastih hitro sprejeli za svojega. Klub iz Toskane na lestvici serie A zaseda deveto mesto. | Foto Reuters

Franck Ribery je po prihodu iz Münchna dres Fiorentine oblekel na sedmih tekmah. Prispeval je dva zadetka in dve podaji ter poskrbel, da so ga navijači vijoličastih hitro sprejeli za svojega. Klub iz Toskane na lestvici serie A zaseda deveto mesto.

Foto: Reuters

Francoski nogometni zvezdnik Franck Ribery je v nedeljo zvečer doma s Fiorentino nesrečno izgubil proti Laziu (1:2). Po tekmi je bil vidno nezadovoljen s sojenjem. Jezno je pristopil do pomočnika delivca pravice in ga dvakrat odrinil, nato pa v predoru, ki na stadionu Artemio Franchi v Firencah pelje proti slačilnicam, prejel rdeči karton. Grozi mu tudi kazen disciplinskega sodnika. Glede na težo dejanja bi lahko 36-letnega Francoza čakala daljša prisilna odsotnost z igrišč.

Jasmin Kurtić
Sportal Kurtić pomagal Ronaldu, Iličić in soigralci raztreščili Hrvata

Nogometaši Fiorentine so v zadnji tekmi 9. kroga italijanskega prvenstva gostili rimski Lazio. Gostje so sredi prvega dela prek Joaquina Corree prešli v vodstvo, a je Federico Chiesa poskrbel za izenačenje. Podajo je prispeval ravno Franck Ribery. Vijolice so v nadaljevanju iskale pot do zmagovitega zadetka, izkušeni Francoz pa je v 75. minuti zapustil igrišče. Zamenjal ga je Kevin-Prince Boateng, načrti Fiorentine o popolnem preobratu pa so splavali po vodi.

Dvakrat odrinil pomočnika sodnika

Nezadovoljstvo je bilo še toliko večje, ko je domače navijače v 89. minuti utišal Ciro Immobile. Prvi strelec Lazia je popeljal goste iz Rima do dragocene zmage (2:1), v izdihljajih srečanja pa je Caicedo zapravil še strel z bele točke in priložnost za še višjo zmago gostov. Razočaranje Riberyja je bilo po dramatičnem porazu tako veliko, da je jezo stresel na sodnike. Prepričan je bil, da bi morali pri zadetku Immobileja preveriti posnetek VAR, saj naj bi gosti v začetku akcije storili prekršek.

Po zadnjem sodnikovem pisku je stopil na igrišče in jezno pristopil do pomočnika glavnega sodnika Mattea Passerija. Imel mu je marsikaj povedati, obenem pa ga je dvakrat odrinil. To so ujele tudi kamere. Nekdanji as Marseilla, Bayerna in francoske izbrane vrste je nato prejel rdeči karton, zdaj pa mu grozi še hujša kazen, o kateri bodo odločili disciplinski organi italijanskega prvenstva.

Vsak fizični stik s sodniki je strogo prepovedan, zato bi lahko vročekrvnega Francoza, ki je zadnjih deset let prebil pri Bayernu, čakala huda disciplinska kazen. Italijanski mediji omenjajo možnost, da se bo Ribery prisilno hladil na štirih tekmah.

Dino Hotić je moral zaradi rdečega kartona proti Olimpiji predčasno končati jesenski del prejšnje sezone. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Dino Hotić je moral zaradi rdečega kartona proti Olimpiji predčasno končati jesenski del prejšnje sezone. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Spomnimo, v prejšnji sezoni se je na večnem derbiju v Ljudskem vrtu spozabil zvezni igralec Maribora Dino Hotić in odrinil glavnega sodnika Mateja Juga. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) mu je prisodil kazen prepovedi nastopanja na kar šestih tekmah. Bo podobna usoda doletela tudi slovitega nogometaša z brazgotino na obrazu, ki je za galske peteline odigral kar 81 tekem, pred 13 leti pa zaigral tudi v finalu svetovnega prvenstva?

Sportal Lev Jašin, Tina Maze, problematični Francoz in ... Pes.
Ne spreglejte