Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 10. 2019,
23.01

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Žan Majer Samir Handanović Josip Iličić Valter Birsa Juventus Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Jasmin Kurtić

Nedelja, 27. 10. 2019, 23.01

4 leta, 5 mesecev

ITALIJANSKO PRVENSTVO, 9. KROG

Kurtić pomagal Ronaldu, Iličić in soigralci raztreščili Hrvata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Jasmin Kurtić | Takole se je Jasmin Kurtić razveselil zadetka v mreži Neaplja, s katerim je Spalu priboril pomembno točko. | Foto Getty Images

Takole se je Jasmin Kurtić razveselil zadetka v mreži Neaplja, s katerim je Spalu priboril pomembno točko.

Foto: Getty Images

V nedeljo sta bila v 9. krogu italijanskega prvenstva v ospredju Josip Iličić, ki je v visoko zmago Atalante nad Udinesejem s kar 7:1 vpisal dva gola in izsiljeno enajstmetrovko, in Jasmin Kurtić, ki je zadel za remi Spala proti velikemu Napoliju, ki se ga je po sobotnem spodrsljaju pri Lecceju zagotovo razveselil tudi Juventus Cristiana Ronalda. Valter Birsa ni igral pri remiju Cagliarija proti Torinu.

V soboto jo je Lecce Žana Majerja, ki je igral do 58. minute, zagodel vodilnemu vodilnemu Juventusu (1:1), ki je spočil prvega zvezdnika Cristiana Ronalda. Zasledovalci Torinčanov, ki lovijo že deveti naslov italijanskega prvaka v nizu, so imeli lepo priložnost, da se približajo prvakov, a je niso izkoristili. Najprej je spodrsnilo Interju, ki je s Samirjem Handanovićem med vratnicama remiziral na svojem štadionu proti Parmi z 2:2.

V nedeljo je spodrsnilo tudi Napoliju, ki je gostoval pri Spalu z dna lestvice. Neapeljčani so na začetku tekme prišli do vodstva, a je potem Jasmin Kurtić v 16. minuti zadel za 1:1 in, kot se je izkazalo pozneje, postavil končni izid. Izkušeni slovenski vezist je igral 77 minut.

Prav toliko je bil na igrišču pri Atalanti tudi njegov dober prijatelj Josip Iličić, ki je s soigralci gostil Udinese Hrvata Igorja Tudorja. Gostje so prišli do vodstva, a očitno razjezili udeleženko lige prvakov, ki je potem zabila kar sedem golov in na koncu zmagala s 7:1. Blestel je Kolumbijec Luis Muriel, ki je zabil hat-trick, med najboljšimi posamezniki na igrišču pa je bil tudi Iličić, ki je prispeval dva gola in začel akcijo za tretjega in izsilil tudi enajstmetrovko.

Cagliari je medtem gostoval pri Torinu in remiziral z 1:1, a brez pomoči Valterja Birse, ki je sedel na klopi za rezerviste.

Josip Iličić
Sportal Po super nedelji miren slovenski ponedeljek

Italijansko prvenstvo, 9. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

10 - Immobile (Lazio)
8 - Muriel (Atalanta)
6 - Berardi (Sassuolo), Lukaku (Inter), Zapata (Atalanta),
...
3 - Iličić (Atalanta), 
2 - Kurtić (Spal) ...
Ne spreglejte