Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2022,
20.48

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor nogometna tržnica Jan Repas

Sreda, 3. 8. 2022, 20.48

1 leto, 8 mesecev

NOGOMETNA TRŽNICA, 3. AVGUST

Repas ni imel dvoma, kje bo nadaljeval kariero

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
NK Maribor : Šerif Tiraspol, kvalifikacije za ligo prvakov, Jan Repas | Jan Repas za Maribor igra od poletja 2020. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Jan Repas za Maribor igra od poletja 2020.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Maribor tudi pred evropsko tekmo s Helsinki nadaljuje s sestavljanjem igralskega mozaika. Gleda tudi na dolgi rok. Podaljšal je Jan Repas. Na vratih francoskega velikana PSG, pa je že tudi portugalski vezist Renato Sanches. 

Aaron Ramsey
Sportal Otočan zapušča Juventus, Maribor pripeljal mladega vezista, Jota ostaja

Maribor je v torek zvečer sporočil, da se je dogovoril za pogodbo s hrvaškim vezistom Marinom Laušićem, v sredo opoldne pa so oznanili še podaljšanje pogodbe z Janom Repasom, ki bo v vijoličastem ostal do leta 2025. "Najlepše je, ko je zadovoljstvo obojestransko. Tukaj se prijetno počutim, osvojili smo naslov, čakajo nas nove evropske tekme in pri podaljšanju pogodbe ni bilo nikakršnega dvoma. Gremo skupaj naprej, v nove uspešne zgodbe," je ob podaljšanju sodelovanja dejal 25-letni Repas. Člansko kariero je začel v Domžalah. Ker nato v Caenu v Franciji ni dobil prave priložnosti, se je vrnil v Slovenijo in poleti 2020 podpisal za Maribor.

Sanches na vratih Parižanov

24-letni portugalski vezist Renato Sanches, pa naj bi bil tik pred prestopom k prvakom Francije. Pri PSG-ju letos poleg izjemnega napada skušajo okrepiti tudi vezno linijo in očitno so v mladem Portugalcu, ki si je pred leti prislužil nagrado Zlatega dečka, prepoznali potencial. PSG naj bi francoskemu prvoligašu Lillu že nakazal 15 milijonov evrov za omenjenega nogometaša. 

Schmeichel odslej v Nici

Kasper Schmeihel | Foto: Reuters Kasper Schmeihel Foto: Reuters Dolgoletni vratar angleškega nogometnega prvoligaša Leicestra, Danec Kasper Schmeichel, je novega delodajalca dobil na jugu Francije. Petintridesetletni sin nekdanjega vratarja Petra Schmeichla bo kariero nadaljeval pri francoskem prvoligašu Nici, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kasper Schmeichel je v enajstih letih pri Leicestru osvojil angleško prvenstvo, pokal in superpokal. Njegov dosedanji delodajalec ni želel razkriti vsote, ki so jo Francozi morali plačati za izkušenega čuvaja mreže, enega ljubljencev navijačev "lisic", kot tudi pravijo Leicestru. Danec je bil tudi kapetan angleške ekipe, za katero je zbral 479 nastopov, kar ga uvršča na tretje mesto v zgodovini kluba.

Predsednik Leicestra Aiyawatt Srivaddhanaprabha se je s sporočilom za javnost zahvalil Dancu za njegov prispevek. "Vem, da tudi navijači delijo spoštovanje, ki ga vsi čutimo do njega in do njegovih dosežkov, in da se mi bodo pridružili pri tem, da mu zaželimo vse najboljše v njegovi naslednji karierni etapi v Franciji pri Nici," je med drugim zapisal prvi mož Leicestra.

Nacional Luis Suarez
Sportal Suarez po 16 letih spet doma, sprejet kot kralj #video
Ne spreglejte