Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2018,
16.48

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

14

Natisni članek

NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 15. 3. 2018, 16.48

6 let, 1 mesec

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

Gorica je prišla do prve zmage letos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,53

14

Mark Gulič | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Gorica je v četrtek pred domačimi navijači z 1:0 premagala Aluminij in sklenila razgibani 23. krog nogometne Prve lige Telekom Slovenije, v katerem je Mariboru spet spodrsnilo, saj je v torek doma z 1:2 izgubil proti Domžalam. Olimpija je z zmago s 4:0 nad Rudarjem prednost na vrhu lestvice pred Mariborčani povišala na plus sedem s tekmo več.

Gorica je z golom mladega napadalca Marka Guliča prišla do prve zmage v letošnjem letu in z 1:0 odpravila Aluminij, ki na prve tri točke v tem koledarskem letu še čaka.

Novogoričanom je delo olajšal črnogorski branilec gostov Ilija Martinović, ki je moral zaradi dveh rumenih kartonov predčasno pod prho že na koncu prvega polčasa.

Zmaji odigrali poker, Celjani pa odvrgli petardo

Celjani so v uvodni sredini tekmi 23. kroga doma premagali kranjski Triglav s 5:2. Trener Dušan Kosić je tako premagal gorenjske orle, ki jih je pred leti v 1. SNL že treniral. Celjani ambiciozno vztrajajo v boju za Evropo. Na seznam domačih strelcev se je vpisalo pet različnih strelcev, pri gostih pa je oba gola dosegel Matej Poplatnik in se na lestvici najboljših strelcev 1. SNL povzpel na vrh.

Fotogalerija s tekme Olimpija : Rudar:

Fotogalerija
1 / 19

V Stožicah je vodilna Olimpija kar s 4:0 potolkla Rudar. Izbranci Igorja Bišćana so s stoodstotnim izkupičkom v tem letu pobegnili Mariboru in zavzeli vrh razpredelnice. S tekmo več vodijo za sedem točk. Za zanesljivo zmago nad Rudarjem so gole za Ljubljančane prispevali Leon BenkoRicardo Alves, Danijel Miškić in Andres Vombergar.

Zmaji so se pred kratkim okrepili z nigerijskim napadalcem. Chinedu Udechukwu je pridobil vse potrebne dokumente, tako da bo lahko kandidiral za tekme 1. SNL. V Ljubljani bo igral do konca sezone kot posojeni napadalec Kastine Uniteda.

Olimpija je s tem razširila konkurenco v napadu, ki sta jo oslabili nedavni poškodbi Nathana Oduwe (zaradi poškodbe notranjske stranske vezi kolena bo odsoten vsaj deset, morda tudi 12 tednov, tako da je že končal sezono) in zimskega novinca, izkušenega Srba Dragana Mrdje

Domžale v Mariboru proslavile sedmico

Maribor je od 12 prvenstvenih točk v letošnjem letu zapravil že sedem. Po dveh remijih na začetku leta je pretekli konec tedna sicer zmagal, a nato danes spet doživel hladno prho. Domžalčani so potrdili odlično formo in, upoštevajoč zadnje tekme jesenskega dela prvenstva, zabeležili še sedmo zaporedno prvenstveno zmago.

Ajdina Mulalića so premagali po 661 minutah. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ajdina Mulalića so premagali po 661 minutah. Foto: Žiga Zupan/Sportida V Ljudskem vrtu je že po desetih minutah za goste zadel Matija Širok, na začetku drugega polčasa pa je vodstvo Domžal povišal Lovro Bizjak.

Darko Milanič in Zlatko Zahović sta se po novem spodrsljaju znašla v godlji, saj ima Olimpija priložnost, da se prvakom z zmago ob tekmi več oddalji že za sedem točk na vrhu lestvice.

Da bi bilo za športnega direktorja vse skupaj še slabše, je tokrat poskrbel njegov sin Luka Zahović, ki je zapravil nekaj priložnosti. V oči bode predvsem tista iz prvega polčasa, ko je z nekaj metrov zgrešil prazna vrata Domžalčanov in nastreljal okvir vrat.

V 89. minuti je tolažilni gol za Maribor dosegel Dare Vršič in poskrbel, da je vratar Domžal Mulalić gol prejel po kar 661 minutah nedotaknjene mreže, a je vijoličastim zmanjkalo časa, tako da so se morali sprijazniti z drugim prvenstvenim porazom sezone.

Omeniti je treba, da je na tej tekmi prvič v Ljudskem vrtu po znamenitem sporu s športnim direktorjem Zahovićem, po katerem je zapustil klub, zaigral Agim Ibraimi. Ko je ob koncu tekme odšel z igrišča, so ga navijači nagradili z aplavzom. Ne samo to, pri Mariboru so ga pred tekmo presenetili z uokvirjeno sliko in cvetjem, ki so mu ju podarili.

Na drugi tekmi dneva so Krčani na domačem štadionu po golu Luke Vekića večji del tekme vodili, a so novinci v ligi v zaključku tekme z golom bosanskega vezista Cazima Suljića prišli do izenačenja.


Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog:

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 23 17 4 2 43:10 55
2. Maribor 22 14 6 2 38:15 48
3. Domžale 21 12 4 5 42:17 40
4. Rudar 21 10 3 8 28:23 33
5. Celje 21 8 6 7 27:27 30
6. Gorica 22 8 2 12 22:32 26
7. Krško 20 5 5 10 25:38 20
8. Aluminij 22 4 6 12 22:36 18
9. Triglav Kranj 20 3 5 12 16:35 14
10. Ankaran-Hrvatini 22 2 7 13 19:49 13

Najboljši strelci:

12 - Matej Poplatnik (Triglav)
11 - Miljan Škrbić (Krško)
9 - John Mary (Rudar), Marcos Tavares (Maribor)
8 - Ricardo Alves (Olimpija), Jasmin Mešanović (Maribor) 
7 - Issah Abass (Olimpija), Rifet Kapić (Gorica) 
...

 

Ne spreglejte