Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
19.50

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

9

Natisni članek

NK Domžale NK Ankaran Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar NK Maribor NK Maribor

Sreda, 7. 3. 2018, 19.50

6 let, 1 mesec

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

Olimpija pokazala Mariboru, kako se premaga Aluminij #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

9

NK Olimpija NK Aluminij | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Vodilna Olimpija je v 21. krogu Prve Lige Telekom Slovenije v Stožicah visoko s 5:1 razbila Aluminij, ki je pred dobrim tednom remiziral v Ljudskem vrtu (0:0). Celje je na prvi sredini tekmi doma premagalo Gorico (2:0). Maribor je v torek le remiziral z Rudarjem (2:2) in zdaj za vodilnimi Ljubljančani zaostaja že za štiri točke.


Že začetek tekme v Stožicah je pokazal, da so domači zelo nabrušeni in odločeni, da se pobegnejo Mariborčanom. Ljubljančani so povedli že v šesti minuti, ko je natančno z glavo meril Leon Benko. Gostje so le tri minute pozneje vrnili udarec in prek Josipa Zebe izenačili na 1:1, nato pa smo na igrišču gledali le še domače.

Veliko premoč so kronali že v zadnji minuti prvega polčasa, ko je Olimpijo v novo vodstvo popeljal Dino Štiglec, posel pa so domači dokončali v drugih 45 minutah, ko so zadeli še trikrat. V razmaku štirih minutah sta zabila Benko in Rok Kronaveter, končni izid 5:1 pa je s pravim evrogolom le štiri minute po vstopu v igro postavil rezervist Danijel Miškić.

Vrhunci s tekme v Stožicah:

Na prvi sredini tekmi je Celje z 2:0 premagalo oslabljeno Gorico. Štajerci imajo zdaj na petem mestu štiri točke več od Gorice, za Rudarjem pa zaostajajo le še za tri. 

Dvoboj med Krškim in Triglavom bo zaradi težav z zasneženim igriščem 3. aprila.

Mariboru se ni izšlo tudi v drugo

Mariborčani so v torek veliko bolje odprli srečanje, si pripravili veliko priložnosti in tudi dvakrat stresli okvir vrat Rudarja (Cretu, Vršič), na drugi strani pa so gostje z Velenja ob eni od redkih nevarnih akcij zatresli regularen zadetek prek Josipa Tomaševića, a je sodniška trojka zadetek zaradi domnevnega prepovedanega položaja zadetek razveljavila. Počasni televizijski posnetek je pokazal, da tega ni bilo in da so bili Velenjčani oškodovani.

Tudi v drugem delu so domači imeli večjo posest, a bili neodločeni v napadu, zato pa so znova zapretili knapi in po podaji Roberta Pušaverja zadeli prek Milana Tučića ter dobili tisto, česar niso že v prvem delu.

Kapetan Marcos Tavares je le tri minute po vstopu v igro zadel za izenačenje na 1:1, podal je tudi za vodstvo z 2:1, a tudi to na koncu ni bilo dovolj za zmago. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Marcos Tavares je le tri minute po vstopu v igro zadel za izenačenje na 1:1, podal je tudi za vodstvo z 2:1, a tudi to na koncu ni bilo dovolj za zmago. Foto: Vid Ponikvar

Trener Maribor Darko Milanič je videl, da je vrag odnesel šalo, in v igro poslal kapetana Marcosa Tavaresa, ki je le tri minute pozneje poskrbel za radost v Ljudskem vrtu. Brazilec je po podaji s kota Dina Hotića natančno meril z glavo in poskrbel za izenačenje.

Tekma se je bližala koncu in ko je marsikdo pomislil, da bi se lahko Maribor spet opekel, je Hotić znova izvrstno našel Tavaresa, ta pa je žogo podaljšal do Jasmina Mešanovića, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko zadeti. Domači navijači so že slavili zmago, ko je v sodnikovem podaljšku sledil nov šok. Za izenačenje je z izvrstnim strelom z glavo zadel Dominik Radić in tekma se je končala brez zmagovalca.

Domžale ponižale Ankaran

Spored nepopolnega 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije, saj bo dvoboj med Krškim in Triglavom odigran šele prihodnji mesec, se je začel v Novi Gorici. V mestu vrtnic, kjer je Olimpija v nedeljo premagala Gorico in prevzela vodstvo na lestvici, so Domžale nadigrale Ankaran s 4:0 in vpisali prvi paket treh točk v tej sezoni.

Bile so premočne za primorske brezdomce, skupno število v okvir vrat pa je znašalo 12:1 za rumene, ki jim ni bilo treba dolgo čakati na prvi zadetek. Domžale so že petič zapored zmagale brez prejetega zadetka.

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog:

Lestvica:

Klub Tekme Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
1. Olimpija 21 15 4 2 38:10 49
2. Maribor 20 13 6 1 34:13 45
3. Domžale 19 10 4 5 37:16 34
4. Rudar 19 9 3 7 25:19 30
5. Celje 20 7 6 7 25:26 27
6. Gorica 20 7 2 11 21:29 23
7. Krško 18 5 4 9 24:34 19
8. Aluminij 20 4 6 10 21:33 18
9. Triglav Kranj 19 3 5 11 16:34 14
10. Ankaran-Hrvatini 20 2 6 12 18:45 12

Najboljši strelci:

11 - Miljan Škrbić (Krško)
10 - Matej Poplatnik (Triglav)
9 - John Mary (Rudar), Marcos Tavares (Maribor)
7 - Ricardo Alves (Olimpija), Rifet Kapić (Gorica), Jasmin Mešanović (Maribor)
...

Ne spreglejte