Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
20.15

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Aluminij

Sreda, 7. 3. 2018, 20.15

6 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij

Ljubljančani bruhajo ogenj in strašijo konkurenco #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

NK Olimpija NK Aluminij | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij iz Kidričevega s 5:1 (2:1).

Ljubljančani so z zanesljivo zmago, 15. v sezoni, potrdili mesto na vrhu lestvice. Kidričani, ki jim bo v prihodnje spet pomagal tudi nekdanji član Drave, Interblocka in Domžal Lucas Mario Horvat, so bili tokrat podrejen tekmec, z desetim porazom - prvim v spomladanskem delu - ostajajo na osmem mestu.

Ljubljančani so tekmo odločno odprli in povedli že v šesti minuti, ko je Mitch Apau z desne strani natančno podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Leon Benko, ki je z lepim in natančnim strelom z glavo matiral Matijo Kovačića. Za Benka je bil to prvi zadetek v sezoni, za Apaua pa tretja podaja.

Vodstvo Olimpije pa ni dolgo trajalo, že nekaj trenutkov pozneje so imeli Kidričani prosti strel na desni strani, žogo spravili v kazenski prostor, kjer je z nekaj sreče končala pri Josipu Zebi na oddaljeni vratnici, ta pa jo je potem z močnim strelom spravil v mrežo.

Gostje so prek Josipa Zebe izenačili, potem pa ugasnili. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Gostje so prek Josipa Zebe izenačili, potem pa ugasnili. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zatem se je nadaljevala prevlada Olimpije, ki je nekajkrat tudi zagrozila, v 13. minuti je med drugim Beko žogo poslal mimo gola, v 21. minuti je Rok Kronaveter sprožil z 20 metrov, a je bil Kovačić pozoren, minuto zatem pa je po kotu iz bližine zgrešil še Filip Uremović. V 31. minuti je od daleč poskusil še Dario Čanađija, Aluminijev vratar je bil znova zbran, tako kot po strelu Stefana Savića v 36. minuti.

V 41. minuti je s približno 20 metrov močno sprožil Ricardo Alves, a bil le malce premalo natančen, v 44. minuti pa je je bil z roba kazenskega prostora znova nevaren Kronaveter, a žogo poslal malce čez gol. Tik pred koncem prvega dela pa so Ljubljančani vendarle kronali premoč, po kotu je žoga prišla do Dina Štigleca, ki jo je iz bližine poslal v mrežo za svoj drugi zadetek v sezoni.

Vrhunci s tekme v Stožicah:

V drugem polčasu je prva zagrozila Olimpija, v 57. minuti je najprej Benko z 20 metrov zadel vratnico, odbito žogo pa je Savić poslal čez vrata. Tri minute zatem pa je zeleno-belim uspelo povišati prednost. Kronaveter je najprej malce z leve strani spet zadel vratnico, odbitek pa je v mrežo pospravil Benko.

Novo veliko priložnost so domači zapravili v 62. minuti, strel Branka Ilića z glavo iz bližine je Kovačić obranil, odbito žogo pa je čez gol potisnil Apau. Le malce zatem pa je za 4:1 in svoj drugi gol v sezoni poskrbel Kronaveter s strelom z glavo iz bližine.

Avtor petega zadetka v mreži Aluminija je bil Danijel Miškić, ki je v 70. minuti zadel s strelom s približno 30 metrov in tako postavil končni izid.

Olimpija : Aluminij 5:1 (2:1)

Stadion Stožice, gledalcev 1100, sodniki: Mertik (Odranci), Benc (Rače) in Bensa (Nova Gorica).

Strelci: 1:0 Benko (6.), 1:1 Zeba (9.), 2:1 Štiglec (45.), 3:1 Benko (59.), 4:1 Kronaveter (63.), 5:1 Miškić (70.).

Olimpija: Ivačič, Štiglec, Uremović, Ilić, Apau, Tomić, Čanađija (od 66. Miškić), Kronaveter, Alves (od 69. Oduwa), Savić (od 75. Davidson), Benko.

Aluminij: Kovačić, Jakšić, Marinšek (od 46. Štor), Šme, Mensah (od 38. Ivančić), Ploj, Zeba, Petrovič, Krajnc (od 87. Makengo), Vrbanec, Nunić.

Rumena kartona: Benko, Ilić.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte