Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

2

Natisni članek

NK Rudar NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Marijan Pušnik Darko Milanič

Sreda, 7. 3. 2018, 4.00

6 let, 1 mesec

Odmevi po remiju med Mariborom in Rudarjem

Pušnik: Ni prijetno, če ti razveljavijo regularen gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,15

2

Marijan Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Marijan Pušnik resda že dolgo ni trener Olimpije, s katero se je po turbulentnem obdobju neuspehov razšel lani, a si je v torek prislužil kar nekaj aplavzov navijačev zmajev. Z Rudarjem jo je zagodel Mariboru (2:2) in mu preprečil skok na vrh razpredelnice. Srečanje, na katerem so vsi zadetki padli v drugem delu, je ponudilo marsikaj. Tudi nekaj strelov, ki so zatresli okvir vrat, in nekaj sodniških napak. Najhujša je bila v škodo knapov, saj je bil Rudarju pri rezultatu 0:0 razveljavljen regularen gol, a koroški strateg v tem ni prepoznal zlobne namere.

Tudi drugi nastop NK Maribor v tem letu, ki za zdaj zaradi zimskih razmer nogometašem ne ponuja veliko užitkov, ni prinesel tako želene zmage. Vijolice so bile v Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo zgolj 1.200 gledalcev, kar za najbolj nogometno mesto v Sloveniji ni pretirano visoka številka, boljši tekmec, a jim to ni pomagalo do uresničitve cilja.

Preveč so spoštovali Mariborčane

Napadalec Rudarja Milan Tučić je mladi slovenski reprezentant. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Napadalec Rudarja Milan Tučić je mladi slovenski reprezentant. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mariborčani so imeli več priložnosti, jih nizali pred vrati gostov, bili na pragu zmage, na koncu pa v sodnikovem podaljšku ostali brez nje. S tem so se poslovili tudi od izpolnitve načrta, da bi se vrnili na prvoligaški vrh. Po drugem letošnjem spodrsljaju Maribora je prvo mesto prevzela Olimpija, ki lahko danes (s tekmo več) prednost še poviša na +4. Privrženci zeleno-belih so bili zato hvaležni Velenjčanom, da so pokvarili načrte Mariboru.

Zlasti trenerju knapov Marijanu Pušniku, ki je priznal, da njegovi varovanci v uvodnih minutah niso odigrali tako, kot zmorejo. Ker so večji del priprav vadili na umetni travnati podlagi, so potrebovali nekaj časa, da so se navadili na naravno travnato površino.

Svoje je naredilo še nekoliko mehko igrišče. "Morda smo prišli v Maribor s preveč spoštovanja do gostiteljev. Ko smo se sprostili, smo odigrali tako, kot je bilo treba," je dejal Milan Tučić, strelec prvega gola za Velenjčane.   

Vrhunci srečanja v Ljudskem vrtu (2:2):

Podobno je razmišljal tudi njegov strateg Pušnik, čestital fantom, da so se v izdihljajih srečanja vrnili in osvojili točko, a tudi priznal, da so bili na trenutke preplašeni in s tem omogočili Mariboru veliko priložnosti.

Morda so sodniki podzavestno v strahu

Jasmin Handanović je prejel prva zadetka v 1. SNL kot 40-letnik. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jasmin Handanović je prejel prva zadetka v 1. SNL kot 40-letnik. Foto: Morgan Kristan / Sportida "Žal smo naredili dve veliki napaki v obrambi," je izpostavil napada, v katerih je Maribor zatresel mrežo velenjskega vratarja Marka Pridigarja, kar mu je uspelo dvakrat. Knapi so bili še uspešnejši. Jasmina Handanovića so premagali trikrat, a je sodnik Dejan Balažič iz Ljubljane presenetljivo razveljavil prvi zadetek, ki bi moral veljati in poskrbeti za vodstvo Rudarja po prvem polčasu.

"Sodniki v Sloveniji so zelo dobri. Bil sem tudi v drugih državah, kjer pa ni tako sojenje kot pri nas. Včasih sodniki naredijo kakšno napako, morda so podzavestno v strahu, a so po mojem mnenju sodili zelo dobro. Ni pa prijetno, če ti razveljavijo regularen zadetek," se je Korošec, ki je še pred kratkim deloval na Hrvaškem, čudil, zakaj delivci pravice po zadetku Josipa Tomaševića niso pokazali na sredino.

Tavares najprej zadel, nato še podal

Kapetan Maribora Marcos Tavares je strelski rekord 1. SNL popravil na 132 zadetkov. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Kapetan Maribora Marcos Tavares je strelski rekord 1. SNL popravil na 132 zadetkov. Foto: Morgan Kristan / Sportida V drugem polčasu, ki je postregel s štirimi zadetki in napetim dogajanjem vse do zadnjih sekund, je nase ponovno opozoril Marcos Tavares. Kapetan Maribora je vstopil v igro pri zaostanku vijolic z 0:1, nato pa potreboval le tri minute, da je dosegel zadetek, že svoj 132. v 1. SNL. S tem je popravil absolutni rekord in vrnil Maribor v igro.

"Hvala bogu, da je z zdravjem vse v redu. Zelo sem vesel, da sem bil lahko na klopi, nato pa igral. Vesel sem, da lahko spet delam, kar hočem," ni skrival sreče, ker ga ni več na seznamu poškodovanih. Na igrišče se je vrnil tudi Mitja Viler.

Ko je Tavares v 84. minuti nesebično zaposlil še Jasmina Mešanovića, ta pa je zadel v polno za 2:1, se je gostiteljem nasmihala prva letošnja zmaga in z njo vrnitev na vrh lestvice. Nato pa je sledil šok za državne prvake. Hrvat Dominik Radić, rezervist Rudarja, je v drugi minuti po podaji nekdanje vijolice Roberta Pušaverja, ki je s tem prispeval že drugo asistenco na tekmi, z glavo atraktivno izenačil na 2:2.

Jasmin Mešanović je v 84. minuti povedel Maribor v vodstvo z 2:1. | Foto: Twitter/NK Maribor Jasmin Mešanović je v 84. minuti povedel Maribor v vodstvo z 2:1. Foto: Twitter/NK Maribor

Maribor je ostal brez načrtovane zmage. Morda jo dočaka konec tedna, ko se bo v soboto pomeril z vsaj na papirju najlažjim tekmecem, Ankaranom. "Prvenstvo bo težko. Pripravljeni smo na boj do konca," pričakuje zahteven boj za naslov z Olimpijo. Če bi si vodilni dvojec dovolil veliko spodrsljajev, bi se mu lahko pridružile še Domžale.

Nogomet ti vedno ne da tistega, kar si zaslužiš

Darko Milanič tako kot Maribor še čaka na prvo letošnjo zmago. | Foto: Reuters Darko Milanič tako kot Maribor še čaka na prvo letošnjo zmago. Foto: Reuters Maribor je s podobnim učinkom vstopil tudi v spomladanski del sezone 2015/16. Tiste sezone, ko je ostal brez najpomembnejše lovorike. Takrat je v prvem spomladanskem nastopu doma izgubil proti Celju (0:1), nato pa se v večnem derbiju razšel z Olimpijo brez zadetkov.

Trener Darko Milanič upa, da se zgodovina ne ponovi."'Igrali smo zelo dobro. Ustvarili smo si neverjetno veliko priložnosti, nogomet pa je tak, da ti vedno ne da tistega, kar si zaslužiš. Imeli smo toliko situacij, iz katerih bi preprosto morali zadeti. Smo pa igrali proti tekmecu, ki je prišel k nam res igrat, zato smo lahko tako tudi igrali," je dejal Izolan. V prvem polčasu sta okvir vrat zadela Alexandru Cretu in Dare Vršič, Luka Zahović pa je ogromno priložnost, ko se je znašel v dvoboju ena na ena z vratarjem Pridigarjem, zapravil že v drugi minuti.

Milanič ni bil zadovoljen s tem, da je prejel oba zadetka z iste strani. Ni tudi zadovoljen s točkovnim izkupičkom v letu 2018. "Zdaj lovimo že štiri izgubljene točke, ker smo šli na obeh tekmah na zmago (proti Aluminiju in Rudarju, op. p.). Morali jih bomo nadoknaditi," je odločno napovedal nekdanji reprezentant, ki je od uvodnih preizkušenj v spomladanskem delu pričakoval bistveno več. Prvo letošnjo zmago bo tako lovil proti "primorskim brezdomcem" iz Ankarana.

Ne spreglejte