Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
19.47

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,96

1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Matjaž Kek

Četrtek, 24. 1. 2019, 19.47

5 let, 3 mesece

Prijateljska tekma slovenske nogometne reprezentance

V ospredju Zahović in Vombergar. Kek zadovoljen s tem, kar je videl. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,96

1

Luka Zahović | Luka Zahović je zabil prvi gol za Slovenijo v Španiji, Andres Vombergar je prispeval drugega. | Foto nzs.si

Luka Zahović je zabil prvi gol za Slovenijo v Španiji, Andres Vombergar je prispeval drugega.

Foto: nzs.si

Slovenska B-reprezentanca, v kateri so prevladovali igralci slovenskih klubov, je v prvi tekmi Matjaža Keka v drugem selektorskem mandatu na klopi Slovenije v Marbelli v Španiji remizirala z 2:2 proti reprezentanci Kitajske do 25 let. Zadetka za Slovence sta pred maloštevilnimi gledalci zabila napadalca Maribora in Olimpije, Luka Zahović in Andres Vombergar. Povratnik na slovensko klop je bil po tekmi zadovoljen.

Slovenija je v Marbelli, kjer se je med maloštevilne gledalce na tribunah pomešal tudi slovenski nogometni prvokategornik Benjamin Verbič, ki je na jugu Španije na pripravah s kijevskim Dinamom, tokrat na tekmi, ki je bila neuradnega značaja, nastopila v zelo spremenjeni zasedbi.

Selektor Matjaž Kek, ki je na klopi Slovenije sedel prvič po oktobru 2011, je tokrat računal na kar 21 nogometašev iz prve slovenske lige, le dva med 23 nogometaši, ki jih je tokrat popeljal s sabo, si kruh služita v tujini.

Nogometaši Slovenije in Kitajske so se pred začetkom tekme spomnili na Emiliana Salo. | Foto: nzs.si Nogometaši Slovenije in Kitajske so se pred začetkom tekme spomnili na Emiliana Salo. Foto: nzs.si

Pred tekmo so se nogometaši obeh ekip spomnili tudi na nesrečnega argentinskega nogometaša Emiliana Salo, o katerem v teh dneh govori ves svet, slovenska enajsterica, ki je bila takšna, kot smo napovedali, pa je s kapetanom Amirjem Derviševićem na čelu začela bolje in po nekaj priložnostih do vodstva prišla po 25 minutah igre, ko je po lepem strelu z roba kazenskega prostora zadel napadalec Maribora Luka Zahović. Malo za tem je imela Slovenija še eno priložnost, a je ni izkoristila in kazen je prišla na drugi strani, ko so Kitajci v 32. minuti prišli do izenačenja.

Zadetek Luke Zahovića:

V drugem polčasu je selektor opravil kar 11 menjav, tako da priložnosti za igro ni dobil samo tretji vratar Luka Janžeković, Slovenci pa so premoč kronali v 54. minuti, ko je po podaji Derviševića iz kota z glavo zadel Andres Vombergar. Napadalec Olimpije argentinskih korenin je tako zadel že prvič, ko je oblekel slovenski dres. Podobno kot v prvem polčasu so Kitajci tudi tokrat do izenačenja prišli precej hitro, v 61. minuti so zadeli s prostega strela in, kot se je izkazalo pozneje, postavili končni izid tekme.

Zadetek Andresa Vombergarja:

Marca gre zares, zraven tudi Jan Oblak

Slovenijo začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 čaka marca, ko se bo najprej 21. v gosteh pomerila z Izraelom in potem tri dni pozneje doma še z Makedonijo.

Takratna zasedba bo precej spremenjena, saj se bodo vrnili vsi najboljši, po letu in pol najverjetneje tudi z naskokom najboljši slovenski nogometaš, zvezdnik Atletica Madrida Jana Oblaka, ki je medtem pozdravil ''poškodbo'', ki ga je pestila v času, ko je bil selektor Tomaž Kavčič.

Kaj je povedal Matjaž Kek po tekmi?

Matjaž Kek | Foto: nzs.si Foto: nzs.si "Tekma je bila gledljiva, ampak kot sem že rekel, iz nje težko izluščim kaj pametnega. Bolj pomembne so informacije, ki sem jih dobil skozi treninge, druženja. Vidi se, da je potencial, ampak je treba še delati," je po tekmi povedal Matjaž Kek.

"Mislim, da je bil pristop pravi. Videlo se je, da fantje hočejo. V vsakem dvoboju so pokazali, da so reprezentanti Slovenije. Bilo je tudi nekaj lepih stvari v igri. Mogoče bi potrebovali samo malo več predrznosti, več odločnosti, ampak to pride," je še dejal povratnik na klop Slovenije in nekaj besed namenil tudi strelcema, Luki Zahoviću in Andresu Vombergarju.

"Napadalca sta realizirala, kar jima je pripravila ekipa. Mojstrsko. Vombergar je pokazal, kaj pomeni njegova vztrajnost, njegov karakter, njegova želja ga je nagradila. Motijo me le naivni goli, ampak saj pravim … Prvič smo bili skupaj, toliko smo bili v treningih, da je bilo kaj več iluzorno pričakovati," je še povedal slovenski selektor.

Slovenija : Kitajska U-25 2:2 (1:1)
 

Strelci: 1:0 Zahović 25., 1:1 Shuai 31., 2:1 Vombergar 54., 2:2 Li Sheng 61.

Slovenija: Sorčan (od 46. Vidmar), Klinar (od 80. Klemenčič), Sikošek (od 80. Šturm), Korun (od 80. Sirk), Delamea Mlinar (od 80. Dobrovoljc), Dervišević (od 80. Petrovič), Vetrih (od 46. Vrhovec), Hotić (od 75. Črnic), Požeg Vancaš (od 62. Gnezda Čerin), Zahović (od 62. Lazarević), Vombergar (od 62. Mlakar).

Kitajska U25: Qi, Y. Shuai (od 46. L. Bin Bin), L. Bin (od 46. Ming), Ji (od 46. Sheng), Jie (od 46. Fan), Shuang (od 46. Ya), Wei (od 46. Gang), Bao (od 46. Z. Bin), Yuan (od 46. Dun), Petrović (od 46. Yu), L. Shuai (od 46. Sheng).

Rumeni karton: Fan (Kitajska).

Preberite še:

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Zvezdniku 1. SNL, ki je všeč Mariboru in Olimpiji, lahko prižgejo zeleno luč že jutri
Matjaž Kek
Sportal Kek namerava združiti vroča strelca Olimpije in Maribora
Luka Zahović
Sportal Zahović hvali Keka in o pripravah pravi: Super, super in ... super
Matic Črnic
Sportal Nekdanji sodelavec z Reke, ki je počaščen, da se je Kek spomnil nanj
Dejan Lazarević
Sportal Največje ime, na katero se je tokrat spomnil Kek
Slovenska nogometna reprezentanca Trening Španija
Sportal Kako je bilo v Španiji na prvem treningu Matjaža Keka? #foto
Radenko Mijatović, Matjaž Kek
Sportal Mijatović zaželel srečo, Kek poskrbel za nagovor. Reprezentanti že v Španiji.
Ne spreglejte