Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2024,
13.42

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško EP2024

Ponedeljek, 22. 4. 2024, 13.42

1 teden, 4 dni

Slovenski dragulj v vse boljši formi

Benjamin Šeško pred zadnjimi klubskimi izzivi sezone še ne pogleduje proti EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Benjamin Šeško | Foto www.alesfevzer.com

Foto: www.alesfevzer.com

Napadalec slovenske nogometne reprezentance Benjamin Šeško s svojim RB Leipzigom v zaključni fazi sezone v Nemčiji lovi mesta, ki bodo vodila v ligo prvakov v naslednji sezoni. Odlično strelsko formo si želi prenesti tudi na evropsko prvenstvo, kjer bo zagotovo eden glavnih adutov čete Matjaža Keka.

V soboto je Šeško z novim zadetkom svojemu klubu pomagal do pomembne zmage proti Heidenheimu, v pogovoru za STA pa se je dotaknil zaključka klubske sezone in reprezentančnega poletja, katerega vrhunec bo evropsko prvenstvo v Nemčiji.

Z jubilejnim, desetim golom v tej sezoni bundeslige je pomagal svojemu klubu, da se je za dve točki odlepil neposrednemu konkurentu za četrto meso, dortmundski Borussii, štiri kroge pred koncem pa ni daleč niti tretjeuvrščeni Stuttgart. Prav Dortmundčani v Leipzig prihajajo v naslednjem krogu in lahko se zgodi, da bo to že odločilna tekma v boju za nastop v najelitnejšem klubskem tekmovanju v prihodnji sezoni.

S trenutnimi 14 doseženimi goli v sezoni je zadovoljen, verjame pa, da lahko da še več: "Vedeti moramo, da sem prišel iz Salzburga, iz lige, ki je veliko slabša od petih najmočnejših lig v Evropi. Glede na to, da sem doslej zbral 14 golov in nekaj asistenc, je sezona dobra. A ni je še konec, verjamem, da bom dosegel še veliko golov. Tudi s prvo, uvajalno sezono sem tako kar zadovoljen. Seveda pa si želim še več."

Želijo si ga evropski velikani

RB Leipzig Benjamin Šeško | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Z dobrimi igrami je vzbudil tudi zanimanje drugih klubov, ki bi si ga morda želeli zvabiti v svoje vrste. Glede na to, da je njegova tržna vrednost po Transfermarktu trenutno 40 milijonov evrov, bo moral potencialni novi delodajalec slovenskega nogometnega bisera globoko seči v žep.

Šeško je zadovoljen s svojim napredkom v Nemčiji, poudaril je, da vsega skupaj ne bi bilo brez ekipe: "Bolj sem sproščen, ker vem, kakšno ekipo imam okoli sebe. Čedalje bolj se vidi napredek. Nadarjenost je, je pa treba še veliko pokazati, to tudi sam vem."

Mlajšega soigralca je pohvalil tudi njegov rojak pri Leipzigu, Kevin Kampl, ki je poudaril, da je Šeško že v prvi sezoni pokazal veliko in da njegova želja po napredku ne pozna meja.

V klubu je drugače kot v reprezentanci

V klubu visokorasli napadalec iz Radeč še nima takšne minutaže kot v slovenski reprezentanci, a sam se s tem ne obremenjuje: "V izbrani vrsti je moja vloga drugačna, v klubu pa moj čas še prihaja. Sem potrpežljiv, sprejmem vsako minuto, ki jo dobim, dosegam gole ... Moj čas bo slej ko prej prišel."

Po koncu klubske sezone tako zanj kot za vse druge reprezentante, ki bodo vpoklicani na priprave pred EP, poletnega odmora praktično ne bo. A čeprav ga kmalu čaka športni spektakel, je tako pri njem kot pravzaprav v celotni Nemčiji trenutno v ospredju zaključek bundeslige, šele nato pa se bodo glave preklopile na reprezentančne obveznosti. Tudi vročice pred bližajočim se EP po njegovih besedah v Nemčiji še ni čutiti.

Ne spreglejte