Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 6. 2020,
9.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

Josip Iličić Atalanta Gian Piero Gasperini italijansko prvenstvo serie A

Petek, 19. 6. 2020, 9.00

3 leta, 10 mesecev

Serie a se vrača po 103 dneh

Pred zagonom italijanskega prvenstva hvalospevi na račun Josipa Iličića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
Josip Iličić | Navijači Atalante z nestrpnostjo pričakujejo, kaj jim v nadaljevanju zanje sijajne sezone pripravlja Josip Iličić. | Foto Getty Images

Navijači Atalante z nestrpnostjo pričakujejo, kaj jim v nadaljevanju zanje sijajne sezone pripravlja Josip Iličić.

Foto: Getty Images

Z zmago Napolija v italijanskem pokalu, o kateri se govori tudi zaradi neodgovornega vedenja neapeljskih navijačev, se je nogomet po več kot treh mesecih v sredo vrnil tudi v Italiji. V soboto se bo po 103 dneh nadaljevalo še tamkajšnje najboljše ligaško tekmovanje. Pred ponovnim zagonom serie a spet padajo hvalospevi na račun Josipa Iličića.

"Brez njega ne bi bilo Atalante," so o slovenskem reprezentantu, ki bo pokoronsko obdobje sezone 2019/20 z Atalanto začel v nedeljo, ko bo s soigralci gostil Sassuolo, zapisali pri kultnem italijanskem športnem časniku La Gazzetta dello Sport.

Josipa Iličića pred nadaljevanjem sezone, Atalanto čaka tudi nadaljevanje sanjske sezone v ligi prvakov, v kateri so se nogometaši iz Bergama prebili do četrtfinala, na široka usta hvali tudi njegov trener.

Gian Piero Gasperini: Je eden od najboljših v Evropi!

Slovenskemu virtuozu ploska tudi Gian Piero Gasperini. | Foto: Getty Images Slovenskemu virtuozu ploska tudi Gian Piero Gasperini. Foto: Getty Images "Je odličen nogometaš. Poglejte samo, kako je zabijal gole v tej sezoni. Sijajno se znajde pred nasprotnikovim golom. Zadeval je tudi s svojo slabšo, desno nogo. Verjamem, da bo kmalu zadel tudi po strelu z glavo, kar mu do zdaj še ni uspelo. Neverjetno raznovrsten je," je o slovenskem reprezentantu povedal Gian Piero Gasperini in nadaljeval.

"Je sijajen igralec, ki ima vse, da postane še boljši. Trenutno je eden izmed najboljših nogometašev v Evropi. Postal je zrel in bolj samozavesten. Zavedati se je začel, kako dober nogometaš je. Glava je včasih še pomembnejša od mišic. To smo ugotovili tudi v njegovem primeru," je trener Atalante, ta je trenutno na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, še pohvalil svojega najboljšega strelca v tej sezoni.

Josip Iličić
Sportal Josip Iličić. Genij, ki živi v nepravem času.

Nora strelska forma, ki je eksplodirala tik pred izbruhom pandemije

Iličić je v italijanskem prvenstvu v tej sezoni do zdaj zabil že 15 golov, prispeval pa je tudi osem asistenc.

Na dveh tekmah osmine finala lige prvakov proti Valencii je zabil kar pet golov. | Foto: Reuters Na dveh tekmah osmine finala lige prvakov proti Valencii je zabil kar pet golov. Foto: Reuters

En gol v enem nastopu je zmogel v pokalnem tekmovanju, kar petkrat pa je ob eni asistenci zadel v sedmih nastopih v ligi prvakov. Vseh pet golov je dosegel na dveh tekmah osmine finala elitne evropske nogometne lige proti Valencii. Pri domači zmagi s 4:1 je zadel enkrat, pri gostujoči 10. marca letos, ko je bilo na prazni Mestalli 4:3 za Italijane, pa je po neverjetni simultanki zadel kar štirikrat.

To je bila tudi zadnja tekma, ki jo je Atalanta odigrala pred izbruhom pandemije novega koronavirusa. Zadnja tekma v italijanskem prvenstvu je bila na sporedu dan pred tem, serie a pa se bo zdaj po 103 dneh nadaljevala s sobotno večerno tekmo med Torinom in Parmo Iličićevega dobrega prijatelja, zdajšnjega reprezentančnega, nekoč pa tudi klubskega soigralca Jasmina Kurtića.

Napoli Juvnetus finale pokala
Sportal Napoli po 11-metrovkah prek Juventusa do pokalne lovorike
Neapelj, navijači Napolija
Sportal Norišnica na ulicah Neaplja, ob kateri se zdravniki držijo za glavo
Gian Piero Gasperini
Sportal Boleče razkritje trenerja Josipa Iličića. Ni mogel zaspati, boril se je s tesnobo.
Alejandro Gomez
Sportal Kapetan o Atalanti in Iličiću brez dlake na jeziku
Ne spreglejte