Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
9. 11. 2016,
0.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

nogomet slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Rok Kronaveter

Sreda, 9. 11. 2016, 0.10

6 let, 6 mesecev

Rok Kronaveter

Poskrbel je za veliki zmagi Slovenije in Olimpije, kaj sledi?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Rok Kronaveter | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Oktobra je Sloveniji prinesel izjemno pomembno zmago nad Slovaško. V nedeljo je pomembne tri točke priskrbel Olimpiji na prvenstveni tekmi v Kopru. Kaj pripravlja za petkovo tekmo proti Malti in ponedeljkovo proti Poljski? "Ne vem, najprej moram videti, ali mi bo selektor ponudil priložnost," je dejal Rok Kronaveter.

Slovenska nogometna reprezentanca se bo v petek ob 20.45 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Ta'Qualiju pomerila z Malto. V ponedeljek ob isti uri jo čaka še prijateljska tekma proti Poljski v Vroclavu, ki bo njena zadnja v letošnjem letu.

Decembra bo dopolnil 30 let, do oktobrske tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški v Ljubljani, ki je bila za Slovenijo zelo pomembna, je v dresu reprezentance nastopil samo enkrat. Ko ga je selektor Srečko Katanec pri izidu 0:0 v 72. minuti poslal na igrišče, je bil marsikdo začuden.

Ko je nogometaš, ki je bil v prejšnji sezoni kot član Olimpije izbran za najboljšega posameznika slovenske lige, le dve minuti pozneje z natančno odmerjenim strelom zadel za zmago Slovenije z 1:0, smo lahko selektorju le zaploskali.

Bo dobil priložnost, da spet postane junak?

"Spomini na zadnjo reprezentančno akcijo so res lepi. Jasno je, da smo vsi zadovoljni s tem, kar nam je uspelo. Rezultata, ki smo ju dosegli proti Slovaški in Angliji, sta nam dala zagon za prihodnost. Zdaj smo še bolj samozavestni in prepričani o svojih sposobnostih, toda časa za obujanje spominov ni. Treba je nadaljevati nabiranje točk in zmagati tudi v petek proti Malti. Potem bomo videli, kaj in kako," je odločen Rok Kronaveter, ki je na igrišče vstopil tudi na tekmi proti Angliji.

Na zboru smo ga obkrožili številni novinarji. | Foto: Vid Ponikvar Na zboru smo ga obkrožili številni novinarji. Foto: Vid Ponikvar

"Res je, da smo nekoliko oslabljeni, manjka kar nekaj nogometašev, ki so poškodovani, a so tudi tisti, ki so prišli namesto njih, zelo dobri. Pripravili se bomo na petkovo tekmo in na Malti poskušali dokazati, kako dobri smo," je nadaljeval Kronaveter, ki bi lahko v odsotnosti nekaterih moči v napadu (Roman Bezjak in Robert Berić) in na sredini igrišča (Kevin Kampl) dočakal priložnost tudi na prihodnjih tekmah.

"Bomo videli, ali mi bo selektor ponudil priložnost. Najmanj pomembno je, kdo bo zadel. Pomembno je le to, da zmagamo," je Mariborčan, ki v zadnjem času igra v Ljubljani, odgovoril na vprašanje, ali lahko novembra od njega pričakujemo še kakšen gol.

Kapetan Boštjan Cesar bo zagotovo igral

Kapetan Boštjan Cesar bo nared. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Boštjan Cesar bo nared. Foto: Vid Ponikvar Slovenski nogometaši, ki so se v ponedeljek zbrali na Brdu pri Kranju, so v torek še drugič trenirali. Tokratni trening je bil malce bolj intenziven, kot je bil prvi.

Trenirali so vsi razen branilca Bojana Jokića, ki je poškodovan in na naslednjih tekmah zagotovo ne bo igral. Težave z zdravjem ima tudi vezist nemškega drugoligaša Eintrachta Braunschweig Nika Omladič, ki čuti bolečine v hrbtu. Preostali reprezentanti so zdravi.

Tudi kapetan Boštjan Cesar, ki je na oktobrski tekmi proti Angliji staknil poškodbo, zaradi katere v klubu v zadnjem mesecu ni igral, a je zdaj povsem nared. "Pripravljen bom," je sporočil rekorder po številu nastopov v dresu Slovenije. 

Slovenska reprezentanca bo pred petkovo tekmo opravila še dva treninga. Prvega v sredo dopoldne, drugega v četrtek na prizorišču naslednje kvalifikacijske tekme.

Nekaj besed je namenil tudi Malti. "Selektor bo povedal, kako bomo igrali proti Malti. Verjetno nas čaka tekmec, ki bo igral obrambno, a mislim, da lahko prebijemo njegov bunker, če bomo pravi. Če bomo pokazali nastop, podoben tistemu, ki smo ga kazali na zadnjih dveh tekmah, nam mora uspeti," pravi Kronaveter, ki je prepričan, da motivacije kljub skromnemu nasprotniku ne bo manjkalo.

V reprezentanci je zbral tri nastope in dosegel en gol. Bo novembra izboljšal statistiko? | Foto: Vid Ponikvar V reprezentanci je zbral tri nastope in dosegel en gol. Bo novembra izboljšal statistiko? Foto: Vid Ponikvar

Ni dileme, preprosto morajo zmagati

"Motivirani moramo biti že zato, ker gre za kvalifikacijsko tekmo. To so tekme, ki nam utirajo pot do svetovnega prvenstva. Motivacija zagotovo ne bo vprašljiva. Smo profesionalci in v reprezentanco prihajamo, da pustimo srce na igrišču. Tako bo tudi na Malti," obljublja vezist Olimpije, ki je na tokratni zbor prišel z lepo popotnico.

S pravcatim evrogolom, s katerim je Olimpiji prinesel zmago z 2:1 na nedeljskem prvenstvenem gostovanju v Kopru. "To je bil lep gol. Vesel sem predvsem zaradi tega, ker smo zmagali in na reprezentančni premor odšli v miru," je dejal Kronaveter, ki mir pričakuje tudi v reprezentanci po petkovem gostovanju na Malti.

"Seveda. Prepričan sem, da bomo zmagali. Če želimo upati na svetovno prvenstvo, bomo morali na takšnih tekmah zmagovati," je povedal za konec.


Pred tekmo z Malto:

Ne spreglejte