Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
4. 11. 2016,
20.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Andraž Šporar Aleks Pihler Srečko Katanec nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Petek, 4. 11. 2016, 20.25

6 let, 7 mesecev

Nove težave za Srečka Katanca

Selektor se je končno spomnil na Andraža Šporarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Andraž Šporar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je moral spet krpati ekipo za kvalifikacijsko tekmo proti Malti in prijateljsko proti Poljski. Naknadno sta vpoklica dočakala napadalec Basla Andraž Šporar in vezist Maribora Aleks Pihler.

Z Nogometne zveze Slovenije so v petek popoldne dokončno sporočili, da je selektor Srečko Katanec ostal brez zvezdnika Bayerja Leverkusna Kevina Kampla, poškodoval si je nart, prav tako je dopoldne postalo jasno, da ne bo mogel računati niti na napadalca Saint-Etienna Roberta Berića, ta si je poškodoval stegensko mišico, za nameček je ostal še brez napadalca Darmstadta Romana Bezjaka, ki ima težave s prstom na nogi.

Selektor je bil tako prisiljen poslati nova reprezentančna vabila. Odločil se je, da bo razveselil še dva nogometaša.

Naknadno je vpoklical vezista Maribora Aleksa Pihlerja, ki je bil tudi na tekmah proti Slovaški in Angliji oktobra letos, in napadalca Basla Andraža Šporarja, ki je končno dočakal, da se je selektor spomnil nanj.

Nekdanji napadalec Olimpije se je pred kratkim vrnil po dolgotrajni poškodbi in v zadnjem času igra dokaj redno. Zbral je tudi tri nastope v ligi prvakov. Zadnjega v sredo, ko je nastopil proti francoskemu prvaku PSG.

Srečko Katanec je pred novembrskima tekmama lahko zaskrbljen. Težave ima veliko reprezentantov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Srečko Katanec je pred novembrskima tekmama lahko zaskrbljen. Težave ima veliko reprezentantov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Težav selektorju ne manjka

Selektor Katanec ima pred novembrskima preizkušnjama nemalo težav. Poškodovan je tudi branilec Bojan Jokić, zato zagotovo ne bo igral. Težave z zdravjem imata kapetan Boštjan Cesar in vezist Rene Krhin. Njuna nastopa sta vprašljiva. Še en branilec Aljaž Struna je kaznovan in na tekmi proti Malti ne bo smel nastopiti.

Slovenijo prihodnji petek čaka nova tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018, gostovala bo na Malti. V ponedeljek, 14. novembra, bo odigrala še prijateljsko tekmo proti Poljski v Vroclavu.

Reprezentanca se bo zbrala na Brdu pri Kranju v ponedeljek, prvi trening pa bo opravila ob 16. uri.

Ne spreglejte