Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 11. 2016,
11.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

4

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Srečko Katanec Brdo pri Kranju Kevin Kampl

Četrtek, 3. 11. 2016, 11.52

6 let, 6 mesecev

Seznam Slovenije za tekmi z Malto in Poljsko

Katanec vpoklical Kampla, a (še) ne ve, ali je zdrav

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

4

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec je predstavil seznam nogometašev, ki bodo ta mesec kandidirali za gostujoči tekmi proti Malti in Poljski. Največje pozornosti je deležen Kevin Kampl, ki je na seznamu.

 

Slovenska reprezentanca bo koledarsko leto 2016 sklenila s kvalifikacijsko in prijateljsko tekmo. Prihodnji petek (11. november) bo na Malti lovila nove točke v kvalifikacijah za SP 2018, tri dni pozneje (14. november) pa se bo predstavila še v Vroclavu, kjer se bo na prijateljskem obračunu pomerila s četrtfinalistko letošnjega evropskega prvenstva Poljsko.

S kom se bo pomerila Slovenija do konca kvalifikacij za SP 2018?

11. november 2016: Malta – Slovenija
26. marec 2017: Škotska – Slovenija
10. junij 2017: Slovenija – Malta
1. september 2017: Slovaška – Slovenija
4. september 2017: Slovenija – Litva
5. oktober 2017: Anglija – Slovenija
8. oktober 2017: Slovenija – Škotska

Slovensko javnost je najbolj zanimalo, ali se bo Kevin Kampl po oktobrski odpovedi sodelovanja, ko je kot glavni razlog navedel utrujenost, ponovno znašel na selektorjevem seznamu. Zvezdnik Bayerja je prejel vpoklic, selektor pa zgodbe o njem ni želel komentirati. Kaj več bo povedal šele takrat, ko ga bo pozdravil na Brdu pri Kranju.

Iz Bayerja so kasneje sporočili, da poškodba ni hujša. Vseeno pa Kampl najverjetneje ne bo igral na sobotni bundesligaški tekmi proti Darmstadtu, za katerega nastopa Roman Bezjak. Še več: Kampl naj bi počival vsaj mesec dni.

Katanec: Če je poškodovan, mora priti na zdravniški pregled

Strelec zmagovitega gola na tekmi v Londonu Kevin Kampl si je poškodoval gleženj. | Foto: Guliverimage/Getty Images Strelec zmagovitega gola na tekmi v Londonu Kevin Kampl si je poškodoval gleženj. Foto: Guliverimage/Getty Images Zaupal je, da z njim v zadnjih tednih ni bil v stiku, ne ve niti, kakšna je poškodba, ki jo je staknil na srečanju v Angliji.

"Ko ga bom videl, bom šele komentiral. Na spisku je, ve pa se, kakšna je dolžnost vsakega reprezentanta. Če je igralec poškodovan, mora priti na reprezentančne priprave, da ga pregleda naš zdravnik. Tak je postopek," je pojasnil selektor, ki je v sredo z zanimanjem spremljal srečanje lige prvakov v Londonu med Tottenhamom in Bayerjem, na katerem se je med strelce vpisal slovenski reprezentant.

"Videl sem veliko stvari. Veseli me, da je po dolgem času na nogah deloval močno in veliko šprintal. Poudarjam: po dolgem času. Dosegel je gol, je zelo samozavesten," je povedal o Kamplu.

Novinca iz Prve lige Telekom Slovenije

Zdravstveno stanje kapetana Boštjana Cesarja se izboljšuje, tako da bo kandidiral za dvoboj na Malti. Drugače je z Bojanom Jokićem ... | Foto: Vid Ponikvar Zdravstveno stanje kapetana Boštjana Cesarja se izboljšuje, tako da bo kandidiral za dvoboj na Malti. Drugače je z Bojanom Jokićem ... Foto: Vid Ponikvar Zaradi poškodb v obrambni vrsti, Bojan Jokić še ni odpravil težav z zlomljenim nosom, tako da bo prisoten le na pripravah, ne bo pa kandidiral za tekmi z Malto in Poljsko, je selektor vpoklical mladega branilca Kopra Gregorja Sikoška. Konkurenco v ožjem delu obrambe je okrepil branilec vodilne Olimpije Antonio Delamea Mlinar. 

"Zaradi nekaterih poškodovanih branilcev sem se odločil za nove mlade igralce. Tistih, ki ne igrajo v klubu, ne bom klical. Primer je Krajnc pri Sampdorii. Priložnost bodo dobili tisti, ki igrajo v svojih klubih. Zlasti mlajši kandidati," je pojasnil. Na treningih se želi prepričati v njihovo znanje in zmožnosti: "Potem bom presodil, ali so dovolj kakovostni, da bi lahko začeli tekmo."

Struna odpadel zaradi kazni

Za razliko od zadnjega seznama med igralci, ki so prejeli vpoklic, ni Aleksa Pihlerja (Maribor) in Aljaža Strune, ki na tekmi na Malti ne bi smel nastopiti zaradi kazni rumenih kartonov.

Selektor je s svojimi izbranci na uvodnih treh srečanjih osvojil pet točk, na razpredelnici pa zaseda tretje mesto. Najprej je remiziral v Litvi (2:2), nato pa navdušil v Stožicah proti Slovaški (1:0) in Angliji (0:0). Slovenija je namučila prvega favorita kvalifikacijske skupine F, ki se lahko le vrhunskim obrambam vratarja in pomoči sreče zahvali, da je Ljubljano zapustila neporažena. 

Brez podcenjevanja proti Malti

Aljaž Struna bo preskočil novembrsko reprezentančno akcijo. | Foto: Vid Ponikvar Aljaž Struna bo preskočil novembrsko reprezentančno akcijo. Foto: Vid Ponikvar Katančeva četa se bo 11. novembra prvič v kvalifikacijskem ciklusu za SP 2018 v Rusiji pomerila z Malto. Leto 2017 bo začela na Škotskem.

"Na Malti nas čaka težka tekma, ki ne bo lepa. Naš cilj je, da se domov vrnemo s tremi točkami," je selektor hotel izbrancem dopovedati, da se bodo morali za zmago nad Malto potruditi. "Verjamem, da so pametni in da vedo, da ne smeš proti nikomur, niti proti Andori, pomisliti, da ga boš z lahkoto premagal."

Reprezentanca se bo na Brdu pri Kranju zbrala v ponedeljek, s predstavniki sedme sile pa se bo na Gorenjskem družila šele po popoldanskem treningu.

Seznam Slovenije za tekmi z Malto in Poljsko:

Vratarji: Vid Belec (Carpi, Italija), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta, Ciper), Jan Oblak (Atletico Madrid, Španija), 

Branilci: Boštjan Cesar (Chievo, Italija), Antonio Delamea Mlinar (Olimpija), Bojan Jokić (Villarreal, Španija), Boban Jović (Wisla Krakov, Poljska), Miha Mevlja (Rostov, Rusija), Miral Samardžić (Henan Jianye, Kitajska), Gregor Sikošek (Luka Koper), Nejc Skubic (Konyaspor, Turčija), Dejan Trajkovski (Twente, Nizozemska)

Zvezni igralci: Valter Birsa (Chievo, Italija), Matic Črnic (Rijeka, Hrvaška), Josip Iličić (Fiorentina, Italija), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen, Nemčija), Rene Krhin (Granada, Španija), Rok Kronaveter (Olimpija), Jasmin Kurtić (Atalanta, Italija), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig, Nemčija), Benjamin Verbič (Köbenhavn, Danska),  Miha Zajc (Olimpija)

Napadalci: Robert Berić (St. Etienne, Francija), Roman Bezjak (Darmstadt, Nemčija), Milivoje Novaković (Maribor)

Ne spreglejte