Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
3. 11. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Gregor Sikošek Antonio Delamea Mlinar

Četrtek, 3. 11. 2016, 13.00

6 let, 7 mesecev

Antonio Delamea Mlinar in Gregor Sikošek

Kdo sta novinca, ki sta prepričala Srečka Katanca?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

1

Antonio Mlinar Delamea | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kdo sta Antonio Delamea Mlinar in Gregor Sikošek, novinca na seznamu Srečka Katanca, na katera bo selektor Slovenije računal na prihajajoči tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Malti?

Antonio Delamea Mlinar, ki v tej sezoni v Olimpiji navdušuje na mestu osrednjega branilca, je že pred leti veljal za enega največjih upov slovenskega nogometa. Celjan se je v slovenski prvoligaši konkurenci kot član Interblocka predstavil že leta 2008, ko je bil star vsega 17 let.

Za nekdanjega ljubljanskega prvoligaša je igral do leta 2011, ko je skupaj s Filipom Valenčićem kot velika naložba za prihodnost prišel v Olimpijo.

Žal so danes 25-letnemu nogometašu pri Olimpiji močno nagajale poškodbe. Skorajda ni bilo sezone, v kateri bi lahko igral neovirano in pokazal, kaj zna. V prejšnji sezoni, ko so Ljubljančani osvojili naslov prvaka, je v prvenstvu nastopil vsega štirikrat.

Poleti je okreval in se v tej sezoni zasidral v postavi Olimpije. Igra dobro in zdaj je očitno prepričal tudi selektorja Srečka Katanca.

Na seznamu članske reprezentance se je znašel prvič. V mlajših selekcijah je za izbrano vrsto redno igral. V reprezentanci do 21 let je nastopil devetkrat.

Do zdaj je v slovenski prvoligaški konkurenci zbral 102 nastopa.

Sploh prvič se je znašel v krogu katerekoli reprezentančne selekcije

Še veliko večja neznanka na zadnjem selektorjevem seznamu je Gregor Sikošek. Levi bočni branilec je očitno padel v Katančevo oko ob iskanju nadomestitve za prekaljenega Bojana Jokića. Ta se je poškodoval na zadnji reprezentančni tekmi proti Angliji in tokrat ne bo mogel nastopiti.

22-letni Brežičan je selektorja prepričal v dresu Kopra, za katerega redno igra v tej sezoni. Nogometaš, ki se zgleduje po Brazilcu v vrstah madridskega Reala Marcelu, je zbral 13 prvoligaških nastopov in bil vselej na igrišču od prve do zadnje minute.

Gregor Sikošek se je uveljavil v dresu Krškega. Od letošnjega poletja je član Kopra. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Sikošek se je uveljavil v dresu Krškega. Od letošnjega poletja je član Kopra. Foto: Vid Ponikvar

Zanj sta se borila Olimpija in Maribor, dobil ga je Koper

V Koper je poleti prišel iz Krškega, pri katerem se je v prejšnji sezoni uveljavil na prvoligaški sceni. Z njim so se menda spogledovali tudi pri Mariboru in Olimpiji, a na koncu se je odločil, da svojo nogometno pot nadaljuje na Primorskem.

V Brežicah rojeni nogometaš, ki je do zdaj zbral 46 nastopov v slovenski prvi ligi, je bil član Krškega od leta 2009.  V članski konkurenci je debitiral leta 2012. Malo za tem, ko je dopolnil 18 let, je zaigral v drugi ligi.

Z reprezentančnimi akcijami nima izkušenj. Ne samo da ga nikoli ni bilo na seznamu članske izbrane vrste, niti enkrat ni nastopil v nobeni izmed reprezentančnih selekcij Slovenije. Vsekakor si bo četrtek, ko je Katanec razkril svoj zadnji seznam, zapomnil za vselej.

Ne spreglejte