Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 1. 2023,
22.59

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Sheffield Wednesday Stevenage Arsenal Chelsea Manchester City Liverpool Everton Manchester United pokal FA

Ponedeljek, 9. 1. 2023, 22.59

1 leto, 3 mesece

Angleški pokal FA, 3. krog

Arsenalu se je le odprlo, sledi poslastica z Man Cityjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Stevenage | Veselje nogometašev člana "League Two" Stevenage po zmagi nad Aston Villo. | Foto Reuters

Veselje nogometašev člana "League Two" Stevenage po zmagi nad Aston Villo.

Foto: Reuters

Vodilni premierligaš Arsenal je bil v 3. krogu pokala FA zanesljiv v Oxfordu (3:0), vse zadetke pa dosegel v zadnjih 30 minutah. V naslednjem krogu ga čaka pokalni derbi, pomeril se bo z Manchester Cityjem, ki je v nedeljo na Etihadu nadigral Chelsea (4:0). Newcastle, ki mu gre v tej sezoni odlično v prvenstvu, je izpadel proti tretjeligašu Sheffield Wednesday, za še večjo senzacijo je poskrbel četrtoligaš Stevenage, ki je v gosteh presenetil Aston Villo. Branilec lovorike Liverpool je v napetem srečanju remiziral z Wolverhamptonom, tako da sledi novo srečanje, a tokrat na stadionu Molineux.

Chelsea City
Sportal Manchester City slavi zlatega aduta Mahreza, prednost Arsenala se topi

Manchester City je še drugič v tem tednu spravil v slabo voljo navijače Chelseaja. Čeprav je Josep Guardiola nekoliko osvežil zasedbo, Erling Haaland in Kevin de Bruyne pa sta sedela na klopi, so njegovi varovanci povsem nadigrali Londončane. Na koncu so zmagali s 4:0, dva zadetka je dosegel Alžirec Riyad Mahrez, po enega pa Julian Alvarez, mladi Argentinec je nastopil prvič po vrnitvi s SP 2022, kjer je postal svetovni prvak, in Phil Foden.  

Angleški prvak je že po prvem polčasu vodil proti Chelseaju s 3:0. | Foto: Reuters Angleški prvak je že po prvem polčasu vodil proti Chelseaju s 3:0. Foto: Reuters

Modri iz Londona, ki jih po lanskoletnem "prisilnem" odhodu Romana Abramoviča poganja ameriški kapetan, so padli v krizo. V prvenstvu so se utaborili na sredini razpredelnice, kar je bistveno manj od visokih ambicij kluba, ki je v zadnjih prestopnih rokih vložil ogromno denarja v prihod številnih dragih novincev. Po petem porazu na zadnjih sedmih tekmah se vse bolj trese stolček trenerja Grahama Potterja, ki je na začetku stresne sezone, ravno po porazu v Zagrebu v ligi prvakov (0:1), nasledil Thomasa Tuchela. City se bo v 4. krogu pokala FA pomeril z boljšim s ponedeljkovega srečanja med Oxfordom in Arsenalom. Če bodo topničarji upravičili vlogo favorita, bo tako pokalno tekmovanje FA v naslednjem krogu postreglo z novo poslastico. Chelsea je prvič po sezoni 1997/1998 izpadel iz pokala FA že tako hitro.

City se bo v 4. krogu pomeril z Arsenalom, vodilnim premierligašem, ki je v ponedeljek upravičil vlogo favorita pri tretjeligašu Oxford Unitedu. Zadetkov ni bilo do 63. minute, nato pa je zadel Egipčan Mohamed Elneny in odprt pot topničarjem do zmage. Z dvema zadetkoma jo je do konca srečanja potrdil še Eddie Nketiah.

23-letni Anglež Eddie Nketiah je dvakrat zatresel mrežo tretjeligaša Oxforda. | Foto: Reuters 23-letni Anglež Eddie Nketiah je dvakrat zatresel mrežo tretjeligaša Oxforda. Foto: Reuters

Za presenečenja dneva je na Villa Parku poskrbel četrtoligaš Stevenage. Aston Villa je bila sprva v boljšem položaju, doma je vodila z 1:0, v zadnjih minutah po izključitvi Leanderja Dendonckerja ji je šlo vse narobe. Gostje so šokirali izbrance Unaija Emeryja in poskrbeli za preobrat (1:2).

Drama na Anfieldu, nepričakovano slovo Newcastla

V soboto je bilo na delu kar nekaj angleških velikanov. Tottenham je z zadetkom Harryja Kana izločil tretjeligaša Portsmouth, West Ham je v prvoligaškem obračunu ugnal Brentford, Newcastle je nepričakovano pokleknil pri tretjeligašu iz Sheffielda, branilec pokalne lovorike Liverpool je na Anfieldu v razburljivem srečanju remiziral z Wolverhamptonom, tako da se bosta kluba najverjetneje čez poldrugi teden pomerila še enkrat, le da tokrat na stadionu Molineux.

Alisson Becker si je sredi prvega polčasa privoščil hudo napako. | Foto: Reuters Alisson Becker si je sredi prvega polčasa privoščil hudo napako. Foto: Reuters

Gostje so povedli po neverjetnem darilu vratarja rdečih Alissona Beckerja, ki si je privoščil osnovnošolsko napako in podal žogo Goncalu Guedesu, ki mu ni bilo težko zatresti prazne mreže. Navijače Liverpoola je v boljšo voljo spravil Darwin Nunez, ki je v zadnji minuti prvega polčasa dolgo globinsko podajo Trenta Alexander-Arnolda z izjemnim strelom spektakularno pretopil v izenačenje na 1:1. Na začetku drugega dela je Mohamed Salah izkoristil "asistenco" domače obrambe in poskrbel za preobrat (2:1), a vodstvo Kloppove čete ni trajalo dolgo. Južnokorejec Hwang Hee-chan je le štiri minute po vstopu v igro izenačil na 2:2! Podajo je prispeval donedavni nogometaš Atletica Matheus Cunha.

V 82. minuti je mrežo Liverpoola zatresel branilec Toti Gomes, sledilo je veliko veselje gostov, a je bil zadetek v "skrivnostnih" okoliščinah po asistenci VAR razveljavljen. Trener gostov Julen Lopetegui je zaradi burnega protesta prejel rumeni karton. Ostalo je pri 2:2.

Tottenhamu je napredovanje priigral kapetan Harry Kane. V polno je zadel v 50. minuti. | Foto: Reuters Tottenhamu je napredovanje priigral kapetan Harry Kane. V polno je zadel v 50. minuti. Foto: Reuters

Angleški pokal FA, 3. krog:

Petek, 6. januar:

Sobota, 7. januar:

Nedelja, 8. januar:

Ponedeljek, 9. januar:

Preberite še:

Liverpool Virgil van Dijk
Sportal Liverpool brez Van Dijka več kot mesec dni
Argentina francija
Sportal Norišnica na Otoku. Diši po rekordu, Cristiano Ronaldo bi se lahko vrnil v Anglijo.
Ne spreglejte