Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 2. 2022,
14.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

zimski prestopni rok Arsenal Barcelona Pierre-Emerick Aubameyang

Sreda, 2. 2. 2022, 14.30

1 leto, 2 meseca

Pierre-Emerick Aubameyang

Barcelona ga je končno predstavila. V nedeljo že proti Oblaku?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Pierre Emerick Aubameyang Gabon | Rodil se je v Franciji, a ima kar tri potne liste (španskega, francoskega in gabonskega), nastopa pa za izbrano vrsto Gabona. Državni dres je oblekel 72-krat, med strelce pa se je vpisal kar 30-krat. Letos ni imel sreče z afriškim prvenstvom. Uvodni dve tekmi je izpustil zaradi okužbe s koronavirusom in nato zapustil prizorišče. | Foto Reuters

Rodil se je v Franciji, a ima kar tri potne liste (španskega, francoskega in gabonskega), nastopa pa za izbrano vrsto Gabona. Državni dres je oblekel 72-krat, med strelce pa se je vpisal kar 30-krat. Letos ni imel sreče z afriškim prvenstvom. Uvodni dve tekmi je izpustil zaradi okužbe s koronavirusom in nato zapustil prizorišče.

Foto: Reuters

Z manjšo zamudo, poldrugi dan po koncu prestopnega roka, je Barcelona le predstavila javnosti novega člana. Kataloncem se je do leta 2025 pridružil Pierre-Emerick Aubameyang. Na Camp Nou je kot igralec s prostimi papirji prišel 32-letni Gabonec, nekdanji kapetan Arsenala in tudi afriški nogometaš leta (2015), s pomočjo katerega bo Barcelona naskakovala osnovni cilj − priti čim višje v španskem prvenstvu, morebiti pa še osvojiti lovoriko v Evropi.

Christian Eriksen
Sportal Junak zimskega prestopnega roka (p)ostal Srb

Zadnji dan zimskega prestopnega roka se je najbolj govorilo o tem, kako bo Barcelona okrepila napad. Francoz Ousmane Dembele se kljub želji vodstva kluba ni odpravil drugam, tako da bo do konca sezone ostal v Kataloniji, kjer bo zelo težko dočakal priložnost za nastop, je pa konkurenco v konici napada okrepil še Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenal ga je leta 2018 kupil od Borussie Dortmund za skoraj 64 milijonov evrov, kar je bil klubski rekord rumeno-črnih. | Foto: Reuters Arsenal ga je leta 2018 kupil od Borussie Dortmund za skoraj 64 milijonov evrov, kar je bil klubski rekord rumeno-črnih. Foto: Reuters

Zvezdnik afriškega nogometa, ki je pred leti blestel pri Borussii Dortmund in bil leta 2017 pokalni zmagovalec kot tudi strelski kralj nemške bundeslige, nato pa se preselil na Otok k Arsenalu, s katerim je osvojil pokal FA (2020) in v finalu dosegel dva zadetka, je z Barcelono sklenil pogodbo do konca junija 2025. Pogodba vključuje možnost, da lahko Aubameyang po koncu prihodnje sezone (2022/23) zapusti Katalonce, a njegova odkupna klavzula znaša kar 100 milijonov evrov.

''Presrečen sem, komaj čakam, da stopim na igrišče. Barcelona je eden največjih klubov na svetu. V čast mi je, da sem lahko tu. Imam veliko izkušenj. Igral sem v Franciji (s St. Etiennom je osvojil pokalno lovoriko), Nemčiji in Angliji. K Barceloni sem prišel z namenom, da pomagam klubu," je po sklenitvi sodelovanja z Barcelono dejal "Auba".

Prvič za Barcelono proti Oblaku?

Bo nekdanji topničar v nedeljo nastopil proti Oblakovemu Atleticu? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Bo nekdanji topničar v nedeljo nastopil proti Oblakovemu Atleticu? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Leta 2019 je bil z 22 zadetki najboljši strelec angleškega prvenstva, konec lanskega leta pa je bil zaradi nespoštovanja discipline umaknjen s položaja kapetana londonskega velikana. Z Arsenalom je pred selitvijo k Barceloni sporazumno prekinil pogodbo. Londončani bodo tako privarčevali kar nekaj denarja, saj je spadal Aubameyang med najdražje igralce premier league, Barceloni pa za njegov prihod ni bilo treba plačati topničarjem nobene odškodnine.

Pri Arsenalu je imel zelo velike prihodke, na teden je zaslužil okrog 300 tisoč evrov. Pri zadolženi Barceloni bo deležen nižje plače, prvič pa bi lahko nastopil že v nedeljo, ko čaka Katalonce derbi španskega prvenstva proti Oblakovemu Atleticu, neposrednemu sosedu z lestvice. Barcelono čakajo letos tudi evropski izzivi, najprej pa v 1/16 finala lige Europa proti Napoliju ...

Ousmane Dembele
Sportal Predsednik Barcelone ne razume Francoza, Xavi pred težavo
Josep Maria Bartomeu
Sportal V Barceloni po preiskavi ostro nad staro vodstvo
Ne spreglejte