Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2024,
16.59

Osveženo pred

2 uri, 2 minuti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Liverpool Federico Chiesa Carlos Alcaraz nogometna tržnica

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2024, 16.59

2 uri, 2 minuti

Nogometna tržnica, 29. avgust 2024

Uradno: Federico Chiesa je novi član Liverpoola, Romelu Lukaku pa Napolija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Federico Chiesa | Federico Chiesa bo dres Juventusa zamenjal za Liverpoolovega. | Foto Guliverimage

Federico Chiesa bo dres Juventusa zamenjal za Liverpoolovega.

Foto: Guliverimage

Kadrovanje na nogometnih zelenicah se nadaljuje ...

Poglavje italijanskega reprezentanta Federica Chiese pri Juventusu, ki je iskal rešitev zanj, je končano. Italijanski klub se je dogovoril z Liverpoolom za selitev 26-letnika na Anfield. Chiesa je tako prva prava okrepitev Arneja Slota to poletje, vratar Giorgi Mamardashvili je namreč posojen v Valencio.

Chiesa je za Juventus igral od leta 2020, njegov dres je oblekel na 153 tekmah, dosegel je 34 golov in dodal 26 asistenc.

"Tako sem vesel, da sem postal igralec Liverpoola. Ko me je Richard Hughes poklical in rekel 'Ali se želiš pridružiti Liverpoolu?', sem takoj rekel da, saj poznam zgodovino tega kluba. Komaj čakam," je ob selitvi na Otok dejal Chiesa, ki se ga je povezovalo tudi s selitvijo v Barcelono.

Liverpool naj bi stari dami odštel 13 milijonov evrov fiksne odškodnine in dva milijona bonusov, strani pa naj bi se dogovorili za štiriletno pogodbo.

Napoli potrdil prihod Lukakuja, McTominay tudi že v Neaplju

Italijanski nogometni prvoligaš Napoli v zadnjih dneh prestopnega roka dobiva odmevne okrepitve. V klubu so uradno že potrdili prihod belgijskega napadalca Romeluja Lukakuja.

Calciomercato je poročal, da je robustni 31-letnik podpisal triletno pogodbo, po kateri bo prejemal osem milijonov evrov na leto.

Roma Udinese  Romelu Lukaku Jaka Bijol | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Lukaku je bil nazadnje član Chelseaja, ki je zanj dobil 30 milijonov evrov in nekaj bonusov. Belgijec je ob Chelseaju igral tudi še za Romo, Inter, Manchester United, Everton, West Bromwich Albion in Anderlecht. V prejšnji sezoni je kot posojen igralec za Romo na 47 tekmah dosegel 21 golov.

Neapeljčani pa bodo v kratkem obelodanili še en prihod z Otoka. Škotski vezist Scott McTominay se bo v Napoli preselil iz Manchester Uniteda. Za 27-letnika, ki je že prispel na jug Italije, bodo novi delodajalci odšteli 30 milijonov evrov odškodnine.

Weghorst se vrača na Nizozemsko

Nizozemski nogometni reprezentant Wout Weghorst se po šestih letih vrača v domovino. Zdaj že nekdanji igralec angleškega Burnleyja je podpisal dveletno pogodbo z Ajaxom, je sporočil nizozemski velikan, ki pa ni izdal finančnih podrobnosti prestopa 32-letnega visokoraslega napadalca.

 Wout Weghorst se po šestih letih vrača v domovino.  | Foto: Guliverimage Wout Weghorst se po šestih letih vrača v domovino. Foto: Guliverimage

Weghorst je doma že nosil drese Emmna, Heraclesa in AZ Alkmaarja, leta 2018 pa se je preselil k nemškemu Wolfsburgu. Ta ga je leta 2022 prodal Burnleyju, v katerem pa se ni posebej izkazal, tako da ga je ta posojal drugim klubom, in sicer Bešiktašu, Manchester Unitedu in Hoffenheimu.

Za nizozemsko reprezentanco je debitiral leta 2018 in od takrat odigral 39 tekem ter dosegel 12 golov.

"Potrebovali smo izkušenega napadalca in v Woutu smo ga dobili. Od njega si veliko obetamo," je ob podpisu pogodbe dejal tehnični direktor Ajaxa Alex Kroes.

Pestro na tržnici: Carlos Alcaraz za rekorden znesek v Flamengo

Brazilski nogometni velikan Flamengo je v svoje vrste zvabil Carlosa Alcaraza, ki je v minuli sezoni kot posojen igralec angleškega Southamptona igral za italijanski Juventus. Brazilski mediji so zapisali, da je prestop vreden kar 18 milijonov evrov, kar je rekord v zgodovini ekipe iz Ria de Janeira.

Ekipa iz razvpitega brazilskega mesta je na klubski spletni strani objavila tudi fotomontažo, na kateri argentinski nogometaš, sicer soimenjak slovitega španskega teniškega igralca Carlosa Alcaraza, z loparjem brca žogo.

Enaindvajsetletni Alcaraz je podpisal pogodbo do leta 2029 in je drugi igralec, ki je letos iz Juventusa prestopil v Flamengo. Pred njim je prišel tudi 33-letni brazilski bočni branilec Alex Sandro.

Arrizabalaga iz Chelseaja na posojo k Bournemouthu

Španski nogometni vratar Kepa Arrizabalaga bo do konca sezone kot posojen igralec londonskega Chelseaja igral za angleškega prvoligaša Bournemouth. Španec je bil na posoji tudi lansko sezono, ko je na 20 tekmah branil za madridski Real, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Arrizabalaga je z Realom lansko sezono osvojil ligo prvakov in špansko prvenstvo. Član Chelseaja je od leta 2018, s klubom iz Londona pa je leta 2019 osvojil evropsko ligo dve leti kasneje pa še ligo prvakov.

Bournemouth je lansko sezono angleškega prvenstva končal na 12. mestu, medtem ko je v prvih dveh krogih v letošnji sezoni zabeležil dva remija z izidom 1:1, in sicer proti Newcastlu in Nottingham Forrestu.

Preberite še:

Jordi Govea
Sportal Olimpija pred tekmo leta predstavila novinca
Luka Menalo
Sportal Čistka v Celju, Riera odpisal tudi Menala
Mikel Merino
Sportal Manchester United in Arsenal dobila želeni okrepitvi
James Rodriguez
Sportal James Rodriguez se vrača na španske zelenice
Ne spreglejte