Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 8. 2024,
10.14

Osveženo pred

1 ura, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
nogometna tržnica Jordi Govea NK Olimpija NK Olimpija

Natisni članek

Sreda, 28. 8. 2024, 10.14

1 ura, 45 minut

Jordi Govea

Olimpija pred tekmo leta predstavila novinca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,15
Jordi Govea | Govea je bil v času mladinskega pogona član madridskega Reala. | Foto Reuters

Govea je bil v času mladinskega pogona član madridskega Reala.

Foto: Reuters

Levi bočni položaj NK Olimpije je okrepil Jordi Govea. 25-letni Španec ekvadorskih korenin se v Ljubljano seli iz Bolgarije, kjer je v pretekli sezoni v vlogi kapetana zastopal Beroe, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Ob prestopu je novopečeni član Zmajev s klubom podpisal triletno pogodbo. Govea je v pretekli sezoni v vlogi kapetana zastopal Beroe Stara Zagora iz Bolgarije. "Zelo sem navdušen nad prihodom v Olimpijo! Zame je to velik korak naprej v moji karieri. Pridružil sem se največji ekipi v državi, zato želim iz dneva v dan dajati vse od sebe za ta klub. Prepričan sem, da lahko storimo veliko dobrega. Imamo mlado ekipo, vendar z veliko kakovosti," je po podpisu pogodbe povedal Govea.

Pohvalil je, da se je pridružil ekipi, ki jo vodi izkušeni glavni trener Víctor Sanchez. "Ogledal sem si zadnji tekmi proti Rijeki ter Mariboru in bil z videnim zelo zadovoljen. Sicer sem prvič v Sloveniji, a takoj sem videl, da gre za zelo lepo državo. Mesto mi je zares všeč, kar pri takšnih življenjskih spremembah tudi veliko pomeni," pravi Govea.

V Madridu rojeni nogometaš je celotno mladinsko kariero oddelal pri madridskem Realu. Zanj je nastopal več kot 10 let, vse do selekcije do 21 let. Sledil je prestop v Swansea City. Tudi tam je z razvojem nadaljeval v mladi ekipi, redno se je priključeval treningom članskega moštva, za katerega trenutno nastopa njegov mlajši brat Aimar Govea.

V sezoni 2021/22 se je odpravil čez lužo v severnoameriško ligo MLS k Cincinnatiju, pravo priložnost za redno igranje pa je dočakal po vrnitvi v Evropo v Bolgariji. Za Beroe je v zadnjem letu dni vpisal 33 nastopov.

Preberite še:

Juan Izquierdo
Sportal Tragedija na nogometni zelenici: po srčnem zastoju umrl Urugvajec
Mikel Merino
Sportal Manchester United in Arsenal dobila želeni okrepitvi
Arnel Jakupović
Sportal Velika čast za 1. SNL, selektor Avstrije vpoklical vročega strelca Maribora
Ne spreglejte