Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 6. 2018,
13.09

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Rudar

Ponedeljek, 11. 6. 2018, 13.09

5 let, 10 mesecev

Začetek priprav prvoligaških klubov v Sloveniji

Olimpija še črna ovca v 1. SNL, Maribor najhitrejši

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
Milan Mandarić | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Olimpije so navijače pred nekaj tedni razveselili z dvojno krono, zdaj pa že nekaj časa pogledujejo proti Stožicam, kjer se po odhodu Igorja Bišćana še vedno ni pokadil bel dim. Predsednik Milan Mandarić še ni sklenil sodelovanja z novim strategom, državni prvaki pa tako ostajajo edini udeleženci Prve lige Telekom Slovenije v sezoni 2018/19, ki še nimajo prvega trenerja.

Čeprav so v ljubljanskem klubu napovedovali, da bo naslednik Igorja Bišćana znan že konec prejšnjega tedna, se to ni zgodilo. Predsednik Milan Mandarić, ki se v vročih predpoletnih dneh v Ljubljani ukvarja z vprašanjem, komu zaupati vodenje ekipe v bližajoči se sezoni 2018/19, še ni segel v roko Bišćanovemu nasledniku.

Igor Bišćan
Sportal Igor Bišćan: Pričakoval sem vsaj Mandarićevo zahvalo

Zmaji bodo začeli v četrtek

Skoraj dva tedna po pokalnem slavju Olimpije še vedno ni znan trener, ki bo zmaje vodil v prihodnji sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Skoraj dva tedna po pokalnem slavju Olimpije še vedno ni znan trener, ki bo zmaje vodil v prihodnji sezoni. Foto: Vid Ponikvar Še vedno za prvega favorita velja njegov soimenjak in rojak Igor Jovičević, ki je že deloval v 1. SNL in v prejšnji sezoni vodil Celjane, nazadnje pa je treniral drugo moštvo zagrebškega Dinama. Iz zmajevega tabora sporočajo, da bo takoj, ko bo informacija o novem trenerju podana tudi uradno, sklicana novinarska konferenca, na kateri bo predstavljen nov šef strokovnega vodstva.

Časa počasi zmanjkuje, saj naj bi se priprave zeleno-belih za novo sezono, v katerih jih čakajo velike obveznosti tudi v Evropi, začele že v četrtek. Nov strateg bo torej imel na voljo slab mesec dni, da do uvodne evropske tekme (ta bo v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov 10. oziroma 11. julija, Olimpija pa bo ime tekmeca izvedela prihodnji torek v Nyonu) pripravi ekipo in skuša uresničiti tekmovalne cilje.

Igor Bišćan
Sportal Mandarić po odstavitvi Bišćana: Bojim se le enega človeka #video

Zmaji bodo večino poletnih priprav opravili v Čatežu. Program priprav je že pripravljen. Ker pa se je pod njega podpisal ljubljenec navijačev Bišćan, ki je prejšnjo sredo dokončno zapustil Ljubljano, bo od njegovega naslednika odvisno, ali ga bo upošteval v popolnosti ali priredil svojim zahtevam.

Maribor začel prvi

Nogometaši Olimpije bodo med zadnjimi, ki se bodo odpravili na poletne priprave. Prvi so to storili Mariborčani. Po že tradicionalni klubski večerji so se na uvodnem treningu v Ljudskem vrtu zbrali prejšnji petek, ko je trener Darko Milanič predstavil visoke cilje, povezane tako z odmevnimi nastopi v Sloveniji kot tudi Evropi. 

Po dolgem času so vijolice začele priprave na novo sezono brez dolgoletnega športnega direktorja Zlatka Zahovića.

Ekipi se je pridružil novinec iz BiH, mladi vratar Kenan Pirić, med vijolice pa so se s posoje v drugih klubih vrnili Sandi Ogrinec (Krško), Luka Štor (Aluminij), Sunny Omoregie (Alashkert, Armenija) in Denis Šme (Aluminij). Zadnji bo zaradi hude poškodbe kolena, ki jo je staknil v finišu prvenstva, počival več mesecev.

Zlatko Zahović
Sportal Javil se je Zlatko Zahović in napadel predsednika

V Domžalah že zavihali rokave

Danes so priprave začeli v Domžalah, kjer so se razveselili podaljšanja pogodbe z nekdanjim reprezentantom Andražem Kirmom, ki ostaja zvest rumenemu dresu še eno sezono. V ponedeljek so se prvič zbrali tudi igralci Celja, med katerimi sta tudi mlada novinca Žan Zaletel in (nedavni mladinec) Gal Zorko, ter Krškega.

Velenjski Rudar, ki ga podobno kot Olimpijo, Maribor in Domžale čakajo evropske obveznosti, bo priprave začel v sredo. V generalki za Evropo se bodo knapi 7. julija na domačem štadionu Ob jezeru v sklopu praznovanja 70-letnice kluba pomerili s splitskim Hajdukom.

Miha Zajc
Sportal V srcu nosi Olimpijo, v Italiji vreden že pet milijonov evrov

V petek bodo poletne priprave začeli Novogoričani, konec tedna pa bodo začeli na polno tudi Kidričani, ki so sezono sklenili s porazom v finalu pokalnega tekmovanja. Od petka naprej bo Aluminij opravljal testiranja igralcev, v ponedeljek pa bo sledil prvi trening. 

Dončić prvič v novi vlogi prihodnji ponedeljek

Drugoligaški prvak Mura bo priprave na začetek 1. SNL začel prihodnji ponedeljek. | Foto: Mario Horvat/Sportida Drugoligaški prvak Mura bo priprave na začetek 1. SNL začel prihodnji ponedeljek. Foto: Mario Horvat/Sportida Triglav, ki je pred dnevi dobil novega trenerja, to je dolgoletni vodja domžalske mladinske akademije Dejan Dončić, bo prvi trening opravili prihodnji ponedeljek. Pozen začetek (18. junij) je razumljiv, saj so gorenjski orli zadnjo tekmo v naporni sezoni odigrali pred slabim tednom, ko so si po domači zmagi nad ptujsko Dravo v dodatnih kvalifikacijah zagotovili obstanek med elito.

Prihodnji ponedeljek bodo prvoligaški projekt začeli tudi povratniki iz Murske Sobote. Nogometaši Mure se bodo v nedeljo zbrali na večerji in obujali spomine na drugoligaški naslov, nato pa pod vodstvom Anteja Šimundže dan pozneje opravili prvi trening.

Triglav Drava
Sportal Triglav po velikem preobratu ostaja med elito! #video #foto

Kdaj bodo slovenski prvoligaški klubi začeli priprave na sezono 2018/19?

Klub Začetek priprav
Olimpija 14. junij
Maribor 8. junij
Domžale 11. junij
Rudar 13. junij
Celje 11. junij
Gorica 15. junij
Krško 11. junij
Aluminij 15. junij
Triglav 18. junij
Mura 18. junij

 

Ne spreglejte