Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
9. 6. 2018,
14.36

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

2

Natisni članek

Igor Biščan Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 9. 6. 2018, 14.36

5 let, 10 mesecev

Igor Bišćan: Pričakoval sem vsaj Mandarićevo zahvalo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

2

Igor Bišćan | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Zdaj že nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan, ki je Ljubljančane prvič v zgodovini novega kluba popeljal do dvojne krone, je v sobotnem intervjuju za Sportske novosti odprl dušo.

Ko so iz NK Olimpija po sredinem sestanku med predsednikom kluba Milanom Mandarićem in odstavljenim trenerjem Igorjem Bišćanom, ki je bil pravzaprav zgolj formalnost za izpeljavo že vnaprej pripravljenega scenarija, medijem poslali sporočilo za javnost, je bilo jasno, da izjavi obeh akterjev, prežeti z najbolj obrabljenimi puhlicami, še zdaleč ne razkrivata vsega.

Vsaj delček te tančice je v sobotnem intervjuju za priljubljeni hrvaški časnik Sportske novosti odkril 40-letni Zagrebčan, ki pravi, da je po novem tako na dopustu kot na trgu dela.

Mandariću res hvaležen, toda …

Bišćan je potrdil uradno izjavo, da je predsedniku Mandariću hvaležen za ponujeno priložnost. Izpostavil je tudi nezanemarljivo dejstvo, da srbski poslovnež v NK Olimpija vlaga neskromne denarne zneske. Trdi pa, da je odločitev za novega trenerja padla že krepko pred koncem sezone, vsaj dva meseca pred zadnjo tekmo.

Hrvaški trener obenem tudi pravi, da so formalni razlogi za razhod, torej domnevno preskromno vključevanje domačih nogometašev iz šole Olimpije, povsem nerealni. Priznava tudi, da je bil bolj razočaran tedaj, ko mu je postalo jasno, da zanj ni prihodnosti v Ljubljani, kot pa je danes. "Takrat bi v boju za dvojno krono potrebovali mir," poudarja nekdanji hrvaški reprezentant.

Miha Zajc
Sportal V srcu nosi Olimpijo, v Italiji vreden že pet milijonov evrov

"Zahvala? Pričakoval sem preveč."

"Iskreno, pričakoval sem, da se mi bo Mandarić ob koncu vsaj zahvalil za vse, kar smo naredili, a očitno sem pričakoval preveč," o zadnjih dveh sestankih v Ljubljani pripoveduje Bišćan in dodaja, da je bil pripravljen nadaljevati svoje delo.

"Če bi predsednik vsaj pokazal iskreno željo, da skupaj premagamo nastale težave. Tudi z opravičilom bi me lahko prepričal o tem, da se zaveda, koliko škode je bilo povzročene meni in ekipi, predvsem v končnici prvenstva. Če bi se mi zahvalil za prvo dvojno krono kluba po 25 letih, bi iskreno razmislil o nadaljnjem sodelovanju," pravi nekdanji trener zmajev, prepričan, da je bil v finišu prvenstva z igralci deležen nerazumljive obstrukcije.

Igor Bišćan, Milan Mandarić | Foto: Sportida Foto: Sportida

Žal mu je za Mandarića

Bišćan je ob slovesu od Ljubljena tudi trdno prepričan, da glavna težava za stanje, kakršno naj bi vladalo v klubu, ni le predsednik. Pravi, da se nanj ne jezi, žal pa mu je, s kakšnimi funkcionarji se je obdal. O konkretnih imenih ni hotel govoriti, saj "v Ljubljani vsi vse vedo."

Je pa zato Bišćan po drugi strani o svojem letu v Olimpiji spregovoril kot o neprecenljivi izkušnji. S ponosom govori o sodelovanju z igralci in hvali vzdušje. Izpostavlja tudi korektno sodelovanje z mediji in predvsem prispevek navijaške skupine Green Dragons. Zanjo pravi, da je duša kluba. A za še lepšo prihodnost, tako meni Biščan, bo treba na štadion privabiti še več ljudi.

Igor Jovićević
Sportal Znano je, kdo vstopa v velike čevlje Igorja Bišćana
Ne spreglejte