Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2022,
19.45

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telemach Igor Barišić Goran Boromisa 1. SNL

Sreda, 2. 11. 2022, 19.45

1 leto, 5 mesecev

Odziv NK Olimpija

Olimpija o zlonamernih zapisih v medijih in odstopu Riere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

2

Olimpija Igor Barišić Goran Boromisa | Direktor Olimpije Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa | Foto Vid Ponikvar

Direktor Olimpije Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa

Foto: Vid Ponikvar

Besedna vojna med NK Olimpija in peščico slovenskih medijev, ki po mnenju kluba poročajo zlonamerno, se nadaljuje. Športni direktor Goran Boromisa je zavrnil zapise, da je trener Albert Riera želel po tekmi s Koprom odstopiti.

Albert Riera
Sportal V Olimpiji vre? Trener Riera naj bi omenjal odstop.
Olimpija Igor Barišić
Sportal Olimpija: Dolgovi bodo poravnani, ne bo razloga za kazen

Alberto Riera | Foto: Vid Ponikvar Alberto Riera Foto: Vid Ponikvar NK Olimpija je v sredo popoldne objavil komentar športnega direktorja kluba Gorana Boromise. Šlo je za odziv na "zlonamerne zapise v zvezi z morebitnim odstopom glavnega trenerja Alberta Riere", kot so poročanje Sportkluba in Ekipe poimenovali v Olimpiji. To je že tretjič v manj kot mesecu dni, ko si je ljubljanski klub prišel navzkriž z nekaterimi slovenskimi mediji.

"Dejstvo je, da ima NK Olimpija najboljšega trenerja in najboljše moštvo. Kar se tiče nogometa, ima NK Olimpija najboljše pogoje za delo v državi. Smo verjetno edini klub, ki ima do igralcev in strokovnega štaba za tekočo sezono poravnane vse obveznosti. Po vsaki odigrani tekmi obstaja možnost, da se v garderobi zgodijo trenja, vendar pa običajno v vseh športnih sredinah to ostane med štirimi stenami. Vseeno pa naj jasno povem, da po srečanju s Koprom ni bilo govora o nikakršnem odstopu trenerja," besede Boromise navajajo na uradni klubski spletni strani. "Žal to ni naša stvar, če je njegove, morebiti kritične besede v slačilnici na račun vseh nas kdo razumel drugače ali pa posamezne besede iztrgal iz konteksta. Tako jaz kot športni direktor in tudi uprava kluba brezpogojno zaupamo glavnemu trenerju Albertu Rieri in njegovemu štabu ter upamo, da bo njegovo profesionalno, strokovno in eksaktno delo še naprej tako uspešno kot do zdaj!"

Olimpija ima po 15. krogu prve lige 37 točk (12 zmag, en remi in dva poraza) oziroma 11 točk več od Mure, Kopra in Celja. Šestouvrščeni Maribor zaostaja 19 točk.

Olimpija Koper
Sportal Riera jasno in glasno: To je leto Olimpije
Olimpija Igor Barišić
Sportal Direktor Olimpije zgrožen nad nekorektnostjo: Mediji, zakaj takšno sovraštvo?
Ne spreglejte