Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 11. 2022,
9.40

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

8

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL Albert Riera NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 1. 11. 2022, 9.40

1 leto, 6 mesecev

V Olimpiji vre? Trener Riera naj bi omenjal odstop.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,59

8

Albert Riera | Trener Olimpije Albert Riera naj bi v ponedeljek popoldne omenjal celo odstop.  | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Trener Olimpije Albert Riera naj bi v ponedeljek popoldne omenjal celo odstop.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Čeprav so nogometaši Olimpije v nedeljo v 15. krogu prve lige  z 2:1 premagali drugouvrščeni Koper in še povečali svojo prednost v boju za naslov državnega prvaka, je v Olimpiji vse prej kot idilično. Kot poroča športni časnik Ekipa24, naj bi trener Albert Riera, pod vodstvom katerega so zeleno-beli stopili na pot preporoda, v ponedeljek popoldne omenjal celo svoj odstop.

Kot poroča Ekipa24, je bil španski strateg Albert Riera po tekmi s Koprom razočaran nad tem, da vodilni možje kluba ekipi niso čestitali za pomembno zmago, olje na ogenj pa so najverjetneje prilile finančne težave.

Nogometni Olimpiji namreč zaradi neplačanih honorarjev devetim nekdanjim igralcem (v višini več kot 250 tisoč evrov) grozi 19 tisoč evrov kazni in prepoved registracije igralcev v dveh prestopnih rokih.

Komu vse dolguje Olimpija?

Sklep disciplinskega sodnika NZS Boštjana Jegliča, ki so ga v petek popoldne poslali na naslov NK Olimpija in devetih igralcev, ki naj bi jim klub dolgoval skupaj več kot 250 tisoč evrov, ni bil namenjen javnosti, a je pricurljal v redakcijo nekaj slovenskih medijev (N1 Sportklub, Planet Nogomet).

V sklepu, dolgem devet strani, disciplinski sodnik ugotavlja, da NK Olimpija dolguje denar nekdanjim nogometašem, to so Sava Petrov, klub mu je dolžen 14.640 evrov, Nino Pungaršek (8.895 evrov), Aljoša Matko (21.900 evrov), Ivan Banić (7.600 evrov), Nik Prelec (14.125 evrov), Neven Đurasek (13.700 evrov), Tomislav Tomić (32.200 evrov), Nik Kapun (55.979 evrov) in Uroš Korun (84.820 evrov).

Pri NK Olimpija zatrjujejo, da bodo dolgove (za nekatere pišejo, da so sporni) poravnali in da se ni bati, da bi se prepoved registracije okrepitev pozimi in prihodnje poletje res zgodila. 

Več o finančnih težavah si lahko preberete na spodnji povezavi:

Olimpija Igor Barišić
Sportal Olimpija: Dolgovi bodo poravnani, ne bo razloga za kazen
Ne spreglejte