Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 7. 2023,
7.30

Osveženo pred

9 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Natisni članek

Ludogorec Razgrad liga prvakov liga prvakov Timi Max Elšnik Joao Henriques NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 27. 7. 2023, 7.30

9 mesecev, 1 teden

Odzivi po prvi tekmi z Ludogorcem

Optimizem pri Olimpiji: Presenetili smo mnoge #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,22

Nogometaši Olimpije so prvi polčas drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov končali z neodločenim izidom proti favoriziranemu Ludogorcu (1:1). Glavni trener Joao Henriques poudarja, da želijo napredovati v drugi krog, kar bodo poskušali doseči prihodnji torek pred svojimi navijači v Stožicah. "Mislim, da smo se jim pokazali v dobri luči, da bodo verjeli v našo zmago, da ne bodo prišli brez zveze. Več jih bo, lažje nam bo," pa pravi kapetan Timi Max Elšnik, ki je zabil pravi evrogol.

liga prvakov NK Olimpija Valmiera Mustafa Nukić
Sportal Evrogol Elšnika, nato pa nesrečen zdrs Ratnika

Z evrogolom kapetana Timija Maxa Elšnika je Olimpija v 14. minuti presenetljivo povedla in imela vse vajeti v svojih rokah, dokler se povsem ob koncu prvega polčasa ni zgodila napaka. Spodrsnilo je Marcelu Ratniku, kar so domači izkoristili in izenačili na 1:1.

"V prvem polčasu smo prvi zadeli in zaslužili bi si prednost ob odmoru. Izenačenje je malce pokvarilo soliden vtis. S prejetim zadetkom seveda ne moremo biti zadovoljni. V drugem delu je Ludogorec imel posest, iskal preobrat, vendar smo dobro stali in uspešno preprečili njihove napade. Sami smo izvedli nekaj lepih protinapadov, imeli tudi določene zrele priložnosti za gol. Neodločen izid je po mojem mnenju na koncu najbolj realen," je po koncu dvoboja povedal glavni trener Olimpije Joao Henriques.

Timi Max Elšnik | Foto: Nik Moder/Sportida Timi Max Elšnik Foto: Nik Moder/Sportida "Težak nasprotnik, ki redno igra v Evropi, tudi finančno je na visoki ravni, a mislim, da smo se pokazali v dobri luči. Na tem lahko gradimo za povratno tekmo," je razplet opisal kapetan Elšnik. Najbolj je bil vesel tega, da se je evropsko tako neizkušena ekipa enakopravno kosala z Ludogorcem. "Prvi polčas smo bili malo v krču, a smo dosegli ta zadetek in imeli prednost. V drugem polčasu smo prišli v tekmo in si ustvarjali priložnosti, imeli posest in tudi njih malo nadzorovali na njihovi polovici, kar mislim, da je naša značilna igra. Da, glave gor in samo pozitivno naprej. Komaj čakam povratno tekmo v Ljubljani."

Kako je Elšnik dosegel evrogol? "Njihova žoga leti kot raketa."

Elšnikov gol z velike razdalje je bil res nekaj posebnega. Že pred tekmo je vedel, da mu lahko uspe kaj takega. Razlog pa je bila žoga. "Oni imajo res specifične žoge. Adidasove so povsem drugačne kot Nikejeve, s katerimi igramo v Sloveniji. Žoga je zelo lahka. Ne udariš je na vso moč, pa leti kot raketa. Pred tekmo smo se pogovarjali, da moramo streljati z razdalje, ker žoga res leti in je nepredvidljiva za vratarje. Ko sem videl, da gre odbita žoga do mene, sem vedel, da bom udaril. Hvala bogu je bila dovolj natančna in vratarju se ni uspelo odzvati. Škoda le, da te prednosti nismo zadržali."

V drugem polčasu je zmaje z izjemnimi obrambami reševal vratar Matevž Vidovšek, a Ljubljančani upajo, da bo na domači zelenici nekoliko drugačno razmerje na terenu: "Odigrali smo zelo dobro tekmo in s tem presenetili mnoge. Ogrožali smo vrata tekmeca, hitro dosegli lep gol. Vztrajali smo tudi po izenačenju. Nismo se predali in v povratno tekmo gremo s pozitivnim rezultatom. Zagotavljam vam, da bomo doma poskušali biti boljši kot v gosteh," je še dejal glavni trener.

"Če se mene vpraša, morajo Stožice pokati"

Navijači, Elšnik vas je izzval. Povratna tekma bo v torek, 1. avgusta. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Navijači, Elšnik vas je izzval. Povratna tekma bo v torek, 1. avgusta. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bo na sporedu v torek, 1. avgusta, ob 20. uri v Stožicah, kjer upajo na podporo navijačev: "V Ljubljani bomo spremljali drugi polčas tega para. Ludogorec ostaja favorit, a povratna tekma bo odigrana na domačih tleh, kar pomeni, da bodo z nami naši zvesti navijači. Skupaj z njimi bomo napadali zmago. Želimo napredovati v naslednji krog evropskih kvalifikacij in samo s tem se bomo zadovoljili."

Če na povratni tekmi v Stožicah zmagajo, imajo zagotovljeno najmanj konferenčno ligo. "To bo največja tekma v zgodovini Olimpije, prvič v zgodovini se lahko uvrstimo v Evropo. Če se mene vpraša, morajo Stožice pokati, morajo biti nabito polne. Jaz bi povabil navijače. Mislim, da smo se jim pokazali v dobri luči, da bodo verjeli v našo zmago, da ne bodo prišli brez zveze. Več jih bo, lažje nam bo. Če nam uspe, bo to zgodovinski trenutek v Ljubljani." Tekma bo naslednji torek, 1. avgusta, ob 20. uri.

NK Celje Vitoria Guimaraes Aljoša Matko Luka Bobičanec
Sportal Bobi zadel v 17. sekundi, sledilo še šest golov. Maribor se je rešil v 96. minuti.
NK Olimpija : Valmiera, kvalifikacije liga prvakov
Sportal Koga bi lahko Olimpija dobila v tretjem krogu?
prva liga NK Aluminij NK Celje Luka Bobičanec ALbert Riera
Sportal Maribor našel novega golgeterja, poraz Olimpije, Celjane rešil Bobičanec
Ne spreglejte